Policija

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Ob zgornjem stavku sem pa zgrožen. Orožje mora biti pod ključem v trezorju ne pa v napol zaklenjenih omaricah, še posebej ne, če so le te na hodniku.
Če se orožje hrani v omaricah, ki jo kak lump malo bolj prebuta in odpre, potem gre za totalno sistemsko ignoranco do varnosti policistov in državljanov. To pomeni, da kaka kriminalna tolpa najlažje pride do pištol, če oropa eno policijsko postajo. Tisti, ki se je spomnil tak predpis, še za metlo po hofu gont ni sposoben.
Problematično je to,kaj dela pištola z nabojem v cevi, brez varovala, v garderobi?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.528
4.637
113
Pri 21 očitno še nisi dovolj dobro usposobljen, ker ti manjka praksa če nič drugega.
RIP
Ne rabiš dosti ur, da se naučiš pomembnih osnov in spoštovanja orožja in jih tudi vedno prakticiraš. Že par pravil je dovolj, da do takih primerov ne more priti, če jih človek seveda upošteva. Slišiš/bereš jih pa na tečaju prvo uro. Tu gre za veliko napako/neumnost človeka, ne pomanjkanje usposobljenosti.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
>Ob zgornjem stavku sem pa zgrožen. Orožje mora biti pod ključem v trezorju ne pa v napol zaklenjenih omaricah, še posebej ne, če so le te na hodniku.
>Če se orožje hrani v omaricah, ki jo kak lump malo bolj prebuta in odpre, potem gre za totalno sistemsko ignoranco do varnosti policistov in državljanov.
Ta pa še ni bil na PP (če ne bi vedel da je spredaj na glavnem vhodu vedno dežurni z avtomatom pod mizo) in se ne moreš kar šetkat gor pa dol po PP - ni to zdravstveni dom. Omarice so zaklenjene (ne na pol, komplet ali pa niso). Po analogiji tega zgroženca je konec koncev še lažje priti do pištole če jo enostavno vzameš policistu na cesti :bonk:, jasno nonsense busslhit.
Bomo videli, ampak kolikor vemo žal kaže, da se rookie-ja še nista nastreljala, pač ne odrastejo vsi do 21-ega, sploh bi rekel da je bilo tako če ni bil odbojni strel - ampak to je seveda samo špekulacija, nismo bili zraven. Verjetno bo Apollo vedel če je orožje pripravljeno na strel standard med policisti med patruljiranjem (ali je kakšno navodilo v zvezi s tem), ampak govorim na pamet - če je prepuščeno vsakemu posamezniku bi rekel da upam da ima večina orožje s seboj tako da na patrulji ne nosi naboja neposredno v cevi, ampak ga mora pred uporabo repetirati (niso vsi varnostniki varovane osebe).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-386
113
on je american.

evropejci nismo za take heca.

kakorkoli, mislim, da gre za tragicen splet okoliscin, ki so privedli do tragicnega dogodka.

1. tak primer v slo, mislim, da so fantje ok podkovani.

vsi smo krvavi pod kozo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Ne rabiš dosti ur, da se naučiš pomembnih osnov in spoštovanja orožja in jih tudi vedno prakticiraš. Že par pravil je dovolj, da do takih primerov ne more priti, če jih človek seveda upošteva. Slišiš/bereš jih pa na tečaju prvo uro. Tu gre za veliko napako/neumnost človeka, ne pomanjkanje usposobljenosti.
Ko opazujem danasnjo mladino se mi zdi vse prevečkrat da po napisu gameover stisneš tipko start in gres znova.
Tega v tem primeru ni mozno naredit.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Meni je bilo pa zanimivo brati: pištola se je sprožila. No shit. Ko policisti niso vpleteni pa vedno storilec sproži pištolo.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.528
4.637
113
Ko opazujem danasnjo mladino se mi zdi vse prevečkrat da po napisu gameover stisneš tipko start in gres znova.
Tega v tem primeru ni mozno naredit.
Problem je v pomanjkanju spoštovanja. Tako proti ljudem, kot proti potencialno smrtonosnim stvarem (avto, orožje,...).
In potem pride do take neumnosti ko je naredil več napak po vrsti. Od tega, da ni preveril ali je naboj v cevi, do varovala, do usmeritve orožja.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Ne glede na vse, kar je šlo narobe, se nikoli ne usmerja cev orožja proti ljudem. Pa naboj v cevi ali ne, zakljenjeno ali ne, nikoli v človeka. Drugo je seveda pri situaciji, ko je orožje potrebno uporabiti...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Brez panike, vsaka pištola ima varovalo, ki (zelo) zanesljivo deluje.

Sicer se strinjam, da nismo v ZDA, ampak če moraš sl. orožje potegniti iz toka pomeni, da ga takoj rabiš...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Brez panike, vsaka pištola ima varovalo, ki (zelo) zanesljivo deluje.
Vem, da ne moreš vedeti ampak tega meni res ne rabiš razlagati.

Glede rabe pa še vedno zagovarjam stališče, da je zanemarljivo malo situacij, ki se pojavijo popolnoma nepričakovano in zahtevajo takojšnje potencialno streljanje. Se pa pustim podučiti o tem kako na to gleda naša policija. Not judging, just curious.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-386
113
Problem je v pomanjkanju spoštovanja. Tako proti ljudem, kot proti potencialno smrtonosnim stvarem (avto, orožje,...).
In potem pride do take neumnosti ko je naredil več napak po vrsti. Od tega, da ni preveril ali je naboj v cevi, do varovala, do usmeritve orožja.

no dej, veliko vec nesrec je med lovci recimo. pa so odrasli zreli(?) moski.

pac nesrece se dogajajo, pa ce nastavimo 25 varovalk prej.