Policija

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Končno. Reševalci in gasilci imajo vedno dober vozni park. Še kako ga privoščim tudi policajem.
Ne vem kako je s policijo.
Gasilce v menjavo kombijev prisili zakon. Otrok ne smes voziti s starejšim od 12 let.
Po PGD se precej otrok prevozi.
Do sofinanciranja menjave kamiona si opravičen po 25 letih.
Manj kot 20 let star kamion je nadgradnja zadaj "segnila" .

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš 24-letni sodelavec s policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes v prostorih omenjene policijske postaje. Vsem policistom, ki so bili v času tragične nesreče na policijski postaji, in svojcem v teh težkih trenutkih zagotavljamo vso potrebno podporo in psihološko pomoč. Prav tako poteka intenzivna preiskava vseh okoliščin dogodka, so zapisali.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-386
113
Kot je pojasnil direktor PU Novo mesto Janez Ogulin, je bil nekaj pred 6. uro zjutraj obveščen o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi policijske postaje Krško. Prišlo je do sprožitve orožja, pri čemer je bil eden od policistov hudo ranjen. "Sodelavci so mu skušali pomagati, reševalci so prišli in upali smo, da se bo 25-letni kolega izvlekel. Ob 7.12 smo bili obveščeni, da je izgubil življenje." Kot je še dodal, sta bila oba policista na postajo napotena 1. oktobra letos.

Okoliščine rokovanja z orožjem preiskuje specilalizirano državno tožilstvo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Tragično.
Seveda je zadaj človeška napaka, oziroma neko zaporedje napak ljudi. Ampak ljudje načeloma ne delujemo povsem brez napak in popolno.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Kako je lahko v garderobi sploh orožje pripravljeno za uporabo? torej naboj v cevi in varovalo odklenjeno?
Ne poznam prostorov PP Krško ampak v času moje kariere na PP sem imel garderobno omaro na hodniku. Se je dogajalo da so kriminalisti koga povabili v pisarne (ki so jih imeli na tem hodniku) in mene srečali v gatah. Danes imajo npr vse omare v namenskih prostorih.

V nekaterih prostorih, predvsem na novejših postajah, so montirane posebne "naprave" kamor usmeris orozje in is sprozis varnostni strel. Ce te naprave ni, odstranis nabojnik, repetiras orozje (in tako izvrzes naboj ki je v cevi) in nato v varni smeri sprozis sprozilec in tako sprotis mehanizem v orozju. Pistole ki jih imajo slovenski uniformirani policisti - Beretta 92FS pa imajo tudi varovalko, ki deluje tako, da ce jo das v polozaj "zaklenjeno" sprosti mehanizem v orozju in varnostni strel niti ni potreben oz se ne bo zgodilo nic tudi ce pritisnes sprozilec.

Glavni problem danasnjega dogodka (nesrece oz kznivega dejanja) je to, kam je bilo usmerjeno orozje v casu sprozitve.

Samo dejstvo, da je orzje v garderobi ni nic takega, vecinoma policisti orozje hranijo v omarici v garderobi.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.528
4.637
113
Upajmo, da je bil nesreča, ne namerni dogodek. V primeru nesreče je tudi strelec v zelo slabi situaciji (psihično).
Ne vem kakšno je stanje sedaj, ampak par let nazaj so imeli policisti tako malo ur vaje z orožjem, da je bilo žalostno. Da ne omenim vzdrževanja orožja in vaj streljanja. Veliko premalo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
program strejanja je ze vsa leta enak. Bistven problem so prostori in dejstvo da je policistov premalo in da jih rabijo na terenu.

tudi ce ni slo za nameren dogodek (kar mislim da ni slo), bo skoraj zagotovo slo za kaznivo dejanje iz malomarnosti. Bomo videli kako bo SDT kvalificiral zadevo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.333
6.143
113
Tukaj je malo več.

Na Policijski postaji Krško se je zgodila nesreča, v kateri je umrl 25-letni policist, so zjutraj sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Direktor PU Novo mesto Janez Ogulin je bil o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi Policijske postaje Krško, obveščen nekaj pred 6. uro zjutraj. “Po prvih informacijah smo ugotovili, da se je sprožilo strelno orožje in da je eden od policistov hudo ranjen,” je povedal.

Dodal je, da so skušali sodelavci ustreljenemu policistu pomagati, izvajali so različne postopke. “Prišli so reševalci in ves čas smo upali, da poškodbe niso tako hude in da se bo srečno končalo. Žal smo bili ob 7.12 obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj. Zaradi tega smo takoj stopili v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici, in jim ponudili vso pomoč, ki jo lahko,” je še dodal.

Kot je še povedal Ogulin, policista nista bila domačina, prihajala sta z območja drugih policijskih uprav.

21-letni policist, ki naj bi ustrelil 25-letnega sodelavca, je v zdravniški oskrbi. Oba policista sta se Policijski postaji Krško pridružila 1. oktobra letos. Ogulin je ob tem dejal, da obstajajo verificirani programi, po katerih se urijo vsi policisti, preden pridejo na policijsko postajo. Tudi v okviru policijske uprave so programi, po katerih policisti ves čas upravljajo določene postopke, se urijo in izpopolnjujejo svoje znanje.

“Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je še toliko bolj tragičen, ker je v tem dogodku umrl njegov najboljši prijatelj.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Samo dejstvo, da je orzje v garderobi ni nic takega, vecinoma policisti orozje hranijo v omarici v garderobi.

Ob zgornjem stavku sem pa zgrožen. Orožje mora biti pod ključem v trezorju ne pa v napol zaklenjenih omaricah, še posebej ne, če so le te na hodniku.
Če se orožje hrani v omaricah, ki jo kak lump malo bolj prebuta in odpre, potem gre za totalno sistemsko ignoranco do varnosti policistov in državljanov. To pomeni, da kaka kriminalna tolpa najlažje pride do pištol, če oropa eno policijsko postajo. Tisti, ki se je spomnil tak predpis, še za metlo po hofu gont ni sposoben.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.528
4.637
113
Ob zgornjem stavku sem pa zgrožen. Orožje mora biti pod ključem v trezorju ne pa v napol zaklenjenih omaricah, še posebej ne, če so le te na hodniku.
Če se orožje hrani v omaricah, ki jo kak lump malo bolj prebuta in odpre, potem gre za totalno sistemsko ignoranco do varnosti policistov in državljanov. To pomeni, da kaka kriminalna tolpa najlažje pride do pištol, če oropa eno policijsko postajo. Tisti, ki se je spomnil tak predpis, še za metlo po hofu gont ni sposoben.
Kriminalna tolpa pride do orožja na veliko lažje načine drugje, kot, da bi šli vdirat v policijske postaje in krast majave Berette.

Sam sem presenečen, da pištol ne nosijo domov, saj imajo ja dovoljenje za posedovanje in nošenje.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in 8888

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.654
113
Kaj mu bo doma, če ga še na delovnem mestu preiskujejo do 5ga kolena v familiji če jo kdaj upravičeno uporabi?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.762
6.157
113
blizu močvirne prestolnice
Kriminalna tolpa pride do orožja na veliko lažje načine drugje, kot, da bi šli vdirat v policijske postaje in krast majave Berette.

Sam sem presenečen, da pištol ne nosijo domov, saj imajo ja dovoljenje za posedovanje in nošenje.
Policaji bi morali imeti orožje tudi doma. Če pa koga straši da se kakšnemu sfuzla pa lahko v vsakem primeru.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen