Planet Golob

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.776
3.982
113
Ljubljana
hmpg.net
Bo to dovolj dober vir zate? Ali boš še naprej trobil isto (zgolj retorično, itak vem, da boš, verjamem, da se ti splača)?

Ta trditev temelji na teoretičnem izračunu. Ker pa je od takrat minilo že kar nekaj let, se lahko to hipotezo (pokojnine niso padle) danes preverimo na dejanskih podatkih.

Da ne bi bil pristranski, je najbolje vzeti vir pri viru, torej SPIZ :

1740758865162.png

Tole je iz publikacije SPIZa z naslovom "STATISTIČNI PREGLED leto 2020"

Torej SPIZ (to je firma kjer je edini Papež, ki ni dosmrtno na položaju, ampak ima mandat), sam v svojih publikacijah navaja, ne teoretične izračune, temveč dejanske zneske povprečnih pokojnin po letih, in precej jasno se vidi, da je 2014 in 2015 povprečna pokojnina PADLA. (neupoštevaje dodatne izgube realne vrednosti zaradi inflacije).
2012 padec je razložen v opombi.
Zakaj so torej padale pokojnine 2014 in 2015, če jih je dr. IJ dvignil?

PS. Strinjam se, da bi lahko to katerakoli vlada uredila prej, če bi hotela in imela vir.
PPS. Strinjam se tudi, da pokojni so prenizke, vendar se izplačujejo predolgo časa.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.670
742
113
Kdo je za in kdo proti?

Finančni minister ustavil nižanje praga za odvzem nezakonitega premoženja​

Novela zakona o premoženju nezakonitega izvora ne bo znižala vstopnega praga, pri katerem lahko tožilstvo odredi finančno preiskavo. Čeprav so prag nameravali spustiti najprej na 10.000, nato na 30.000 evrov, bo ta očitno ostal pri 50.000 evrih. Ročno zavoro naj bi zategnili na finančnem ministrstvu.

Zakaj imam občutek, da bo koalicija in opozicija soglasna. ;)

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.182
6.415
113
Frenja je pa res najbolj nujna zdaj, da se temu spreminjajo zakoni.
Ko šljivi koroško, v glavnem da bomo Franjo nazaj postavli.

Bruhhh

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.228
3.980
113
Kot državljan lahko povem, da sem izjemno zadovoljen, da smo rešili vse prioritetne težave, ki vplivajo na življenja ljudi in se vlada lahko sedaj končno posveti drugi najpomembnejši stvari v državi, to je zaščita spomenikov pred podnebnimi spremembami in ujmami. Predvidevam, da bo tudi Ć dobil vsaj neko strehico, da tole veliko delo ne bo na dežju.

• Haha
Reactions: B81, dax in Vadim

jest5

Guru
18. avg 2007
26.245
-8.849
113
Frenja je pa res najbolj nujna zdaj, da se temu spreminjajo zakoni.
Ko šljivi koroško, v glavnem da bomo Franjo nazaj postavli.

Bruhhh
Sam tko no...
https://www.rtvslo.si/kultura/dedis...ih-spomenikov-pred-naravnimi-nesrecami/738013

Jaz tukaj ne zasledim nobene Frenje. Pa Franje tudi ne.
Skupna vrednost medresorskega programa, ki zaobjema obdobje med letoma 2025 in 2028, je 15 milijonov evrov. V okviru programa bodo urejeni park v okolici Psihiatrične bolnišnice Begunje v gradu Katzenstein, okolica sedeža Krajinskega parka Goričko v gradu Grad na Goričkem, okolica Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož na Ptujskem gradu, okolica doma upokojencev v dvorcu Javornik na Ravnah na Koroškem ter Arboretum Volčji Potok.