Polemika-SLO1

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Čaki mal sumljiv si ti men......en model.........en zemljevid......ena religija.......tole mi že mal meji na nacizem
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.413
5.658
113
Aha se opravičujem...nisem takoj dojel sarkazma v komunizmu
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
A se ti zajebavaš ali kaj? Ja, zaradi predsodkov v družini se je tako počutil.
bonk.gif

Pa leta 89, ko je bil sistem v crkovanju, je šefinja šolskega odbora prvič šla za božič k maši.
bonk.gif

Jaz poznam zgodbe iz obeh strani, zato mi nihče ne bo rožic sadil, kako super je bilo življenje v prejšnjem sistemu. Ja, morda je bilo za ozek krog privilegirancev, za misleče z lastno glavo pa sigurno ne.

Vidim da sem starejši od tebe. Pa nikoli nisem imel teh problemov. K verouku je hodila cela OŠ, črne ovce so bili tisti ki niso.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Vidim da sem starejši od tebe. Pa nikoli nisem imel teh problemov. K verouku je hodila cela OŠ, črne ovce so bili tisti ki niso.
In tršica je dala športni dan zmeraj takrat, ko je bil verouk, al pa birma, obhajilo, cerkven praznik itd....
Kdor ni prišel na športni dan, je seveda dobil ukor.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Verouk je bil po pouku, tako da ni bilo problema.

Če je bilo v Boštanju pred 40-imi leti drugače pa ne bi vedel...

Tudi generacija mojega starega, rojenega po vojni ni imela problemov z veroukum, tako da ne nakladaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Včeraj smo lepo videli in slišali, da je domobranstvo očitno branilo slovensko civilizacijo
smile-1.gif

stari men je všeč tvoj nuvi 765....jst mam pa tastarga 760! Ju3 ti ga pridem vzet ker mi je preprosto všeč! Ampak pazi se če se boš šel domobrana!!!
wink-1.gif

Mam nacista za varovanje, ki te bo takoj odpeljal v plinsko celico in do tja navigiral kar s tvojim modelom 760.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
KSZ

Navajam nekaj dejstev, ki morda lahko pripeljejo debato v nekoliko objektivnejše vode.

Svinjarije so se dogajale na obeh straneh med in po vojni (ne samo pri nas, da se razumemo). Dokler se to ne bo priznalo, sprava po mojem mnenju ni možna. Prav tako se je dogajalo, da so nekateri izrabili situacijo za svoje osebne interese, zaradi česar so jo skupili tudi nedolžni (vzporednica z lovom na čarovnice).
Osebno poznam ljudi, ki so bili v času Jugoslavije na čelu velikih firm, pa niso bili člani partije.
Zaposleni v javni upravi, ki so danes tik pred penzionom vedo povedati, da se je v času "prejšnjega" režima veliko več naredilo in manj govorilo. Takrat so bili šefi/vodje strokovnjaki na področju, ki so ga vodili, za svoje zaposlene so se zavzeli in jim strokovno pomagali (nasprotje z današnjim, političnim kadrovanjem).

Pogrešam debato, ki izhaja iz osebnih izkušenj (oz. družinskih, znancev, prijateljev), ne maram pavšalnih in posplošenih navajanj, ker na njihovi podlagi konstruktivna debata ni možna. Predvsem je zgrešeno to, da glede zadnjega grobišča še sploh ni znano kdo so ljudje, ki so jih našli, posledično torej ne moremo vedeti kdo je (lahko) odgovoren za te poboje, pa nekateri že pišejo, kako bi se morali komunisti in partizani opravičiti za ta zločin. Najprej je potrebno počakati na rezultate preiskave, šele potem se lahko pogovarjamo o krivcih.

Kaj bi bilo, če bi bilo debate se lahko pelje do nezavesti, koristi pa od tega ni.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ

Navajam nekaj dejstev, ki morda lahko pripeljejo debato v nekoliko objektivnejše vode.

Svinjarije so se dogajale na obeh straneh med in po vojni (ne samo pri nas, da se razumemo). Dokler se to ne bo priznalo, sprava po mojem mnenju ni možna. Prav tako se je dogajalo, da so nekateri izrabili situacijo za svoje osebne interese, zaradi česar so jo skupili tudi nedolžni (vzporednica z lovom na čarovnice).
Osebno poznam ljudi, ki so bili v času Jugoslavije na čelu velikih firm, pa niso bili člani partije.
Zaposleni v javni upravi, ki so danes tik pred penzionom vedo povedati, da se je v času "prejšnjega" režima veliko več naredilo in manj govorilo. Takrat so bili šefi/vodje strokovnjaki na področju, ki so ga vodili, za svoje zaposlene so se zavzeli in jim strokovno pomagali (nasprotje z današnjim, političnim kadrovanjem).

Pogrešam debato, ki izhaja iz osebnih izkušenj (oz. družinskih, znancev, prijateljev), ne maram pavšalnih in posplošenih navajanj, ker na njihovi podlagi konstruktivna debata ni možna. Predvsem je zgrešeno to, da glede zadnjega grobišča še sploh ni znano kdo so ljudje, ki so jih našli, posledično torej ne moremo vedeti kdo je (lahko) odgovoren za te poboje, pa nekateri že pišejo, kako bi se morali komunisti in partizani opravičiti za ta zločin. Najprej je potrebno počakati na rezultate preiskave, šele potem se lahko pogovarjamo o krivcih.

Kaj bi bilo, če bi bilo debate se lahko pelje do nezavesti, koristi pa od tega ni.
To pa je bilo prav osvežujoče prebrati v tem kupu debilnih postov.

467716-post_slo.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Pri nas isto.
17758-icon_confused.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ

Seveda je prav nasprotno, kot trdiš ti. Ravno v času 'diktature proletariata' se je politnočno kadrovalo, politična ocena oziroma primernost pa je bilo glavno merilo, daleč bolj pomembno kot strokovnost. Že kakih 15 poslušam razne jugonostalgike, kako fino je bilo takrat in oh in sploh, ob tako krasnih strokovnjakih pa je kljub temu šlo vse po zlu ob razsvetljavi orjaške inflacije. Razen če seveda govorimo o drugačnih strokovnjakih, takih za montirane procese, likvidacije in prikrivanje grobišč, ampak teh pa ne poznam, ti so čisto drugačni, saj se ne pojavljajo v javnosti, so pa strokovno opravili svoje delo, ja.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...se je politnočno kadrovalo, politična ocena oziroma primernost pa je bilo glavno merilo, daleč bolj pomembno kot strokovnost.

Hvala bogu za demokracijo, da se je to končno spremenilo! sarkazem?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Najprej je potrebno počakati na rezultate preiskave, šele potem se lahko pogovarjamo o krivcih.
Žeže, samo krivcem se njihov življenski ciklus izteka. Tega se zaveda tudi zdajšnja generacija komunističnih dedičev in zato z vsem tem raziskavam lepo zavlačujejo. Ko nikogar od konkretnih zločincev več ne bo, bo spet ostala zgodovina takšna kot jo je napisala komunistična ablast. To pa ni uredu, ker so same laži v tej zgodovini. In na lažni zgodovini se ne ne more in ne sme gradit sveta.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...se je politnočno kadrovalo, politična ocena oziroma primernost pa je bilo glavno merilo, daleč bolj pomembno kot strokovnost.

Hvala bogu za demokracijo, da se je to končno spremenilo! sarkazem?
aplauz.gif

Marjan Podobnik Telekom

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Verouk je bil po pouku, tako da ni bilo problema.
Seveda in če se je le dalo je tršica organizirala kakšen izlet, ekskurzijo, športni dan itd... na ta dan, ko je bil verouk po šoli.
Jaja, dečko tako je blo to. Jaz to vem, ker sem dobil ukor zarad tega, ker sem šel k birmi namest na izlet.
Ko mi je mama napisala opravičilo, niso nič upošteval. Ukor pa pika.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ko bi le še danes bilo tako.
Pa ni. In prav je tako. Po 65 letih lahko tud nasprotna stran pride na vrsto in na svoj račun.
A fejst trpiš, ker ni danes več tako?

Trpim, ko vidim koliko nerazgledanih tepcev še hodi po svetu.

Bi si človek mislil, da bo s takšno znanostjo kot jo imamo in dostopnostjo raznorazne literature človek malce bolj razgledan, pa še kar vidiš ob nedeljah 09:45 marš po pločnikih proti cerkvam. To me pa razžalosti res. Se mi smilite.