Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
A se ti zajebavaš ali kaj? Ja, zaradi predsodkov v družini se je tako počutil.
Pa leta 89, ko je bil sistem v crkovanju, je šefinja šolskega odbora prvič šla za božič k maši.
Jaz poznam zgodbe iz obeh strani, zato mi nihče ne bo rožic sadil, kako super je bilo življenje v prejšnjem sistemu. Ja, morda je bilo za ozek krog privilegirancev, za misleče z lastno glavo pa sigurno ne.
In tršica je dala športni dan zmeraj takrat, ko je bil verouk, al pa birma, obhajilo, cerkven praznik itd....Citat:
Vidim da sem starejši od tebe. Pa nikoli nisem imel teh problemov. K verouku je hodila cela OŠ, črne ovce so bili tisti ki niso.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Včeraj smo lepo videli in slišali, da je domobranstvo očitno branilo slovensko civilizacijo
stari men je všeč tvoj nuvi 765....jst mam pa tastarga 760! Ju3 ti ga pridem vzet ker mi je preprosto všeč! Ampak pazi se če se boš šel domobrana!!!
To pa je bilo prav osvežujoče prebrati v tem kupu debilnih postov.Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ
Navajam nekaj dejstev, ki morda lahko pripeljejo debato v nekoliko objektivnejše vode.
Svinjarije so se dogajale na obeh straneh med in po vojni (ne samo pri nas, da se razumemo). Dokler se to ne bo priznalo, sprava po mojem mnenju ni možna. Prav tako se je dogajalo, da so nekateri izrabili situacijo za svoje osebne interese, zaradi česar so jo skupili tudi nedolžni (vzporednica z lovom na čarovnice).
Osebno poznam ljudi, ki so bili v času Jugoslavije na čelu velikih firm, pa niso bili člani partije.
Zaposleni v javni upravi, ki so danes tik pred penzionom vedo povedati, da se je v času "prejšnjega" režima veliko več naredilo in manj govorilo. Takrat so bili šefi/vodje strokovnjaki na področju, ki so ga vodili, za svoje zaposlene so se zavzeli in jim strokovno pomagali (nasprotje z današnjim, političnim kadrovanjem).
Pogrešam debato, ki izhaja iz osebnih izkušenj (oz. družinskih, znancev, prijateljev), ne maram pavšalnih in posplošenih navajanj, ker na njihovi podlagi konstruktivna debata ni možna. Predvsem je zgrešeno to, da glede zadnjega grobišča še sploh ni znano kdo so ljudje, ki so jih našli, posledično torej ne moremo vedeti kdo je (lahko) odgovoren za te poboje, pa nekateri že pišejo, kako bi se morali komunisti in partizani opravičiti za ta zločin. Najprej je potrebno počakati na rezultate preiskave, šele potem se lahko pogovarjamo o krivcih.
Kaj bi bilo, če bi bilo debate se lahko pelje do nezavesti, koristi pa od tega ni.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Vidim da sem starejši od tebe. Pa nikoli nisem imel teh problemov. K verouku je hodila cela OŠ, črne ovce so bili tisti ki niso.
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
KSZ
Navajam nekaj dejstev, ki morda lahko pripeljejo debato v nekoliko objektivnejše vode.
Svinjarije so se dogajale na obeh straneh med in po vojni (ne samo pri nas, da se razumemo). Dokler se to ne bo priznalo, sprava po mojem mnenju ni možna. Prav tako se je dogajalo, da so nekateri izrabili situacijo za svoje osebne interese, zaradi česar so jo skupili tudi nedolžni (vzporednica z lovom na čarovnice).
Osebno poznam ljudi, ki so bili v času Jugoslavije na čelu velikih firm, pa niso bili člani partije.
Zaposleni v javni upravi, ki so danes tik pred penzionom vedo povedati, da se je v času "prejšnjega" režima veliko več naredilo in manj govorilo. Takrat so bili šefi/vodje strokovnjaki na področju, ki so ga vodili, za svoje zaposlene so se zavzeli in jim strokovno pomagali (nasprotje z današnjim, političnim kadrovanjem).
Pogrešam debato, ki izhaja iz osebnih izkušenj (oz. družinskih, znancev, prijateljev), ne maram pavšalnih in posplošenih navajanj, ker na njihovi podlagi konstruktivna debata ni možna. Predvsem je zgrešeno to, da glede zadnjega grobišča še sploh ni znano kdo so ljudje, ki so jih našli, posledično torej ne moremo vedeti kdo je (lahko) odgovoren za te poboje, pa nekateri že pišejo, kako bi se morali komunisti in partizani opravičiti za ta zločin. Najprej je potrebno počakati na rezultate preiskave, šele potem se lahko pogovarjamo o krivcih.
Kaj bi bilo, če bi bilo debate se lahko pelje do nezavesti, koristi pa od tega ni.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...se je politnočno kadrovalo, politična ocena oziroma primernost pa je bilo glavno merilo, daleč bolj pomembno kot strokovnost.
Žeže, samo krivcem se njihov življenski ciklus izteka. Tega se zaveda tudi zdajšnja generacija komunističnih dedičev in zato z vsem tem raziskavam lepo zavlačujejo. Ko nikogar od konkretnih zločincev več ne bo, bo spet ostala zgodovina takšna kot jo je napisala komunistična ablast. To pa ni uredu, ker so same laži v tej zgodovini. In na lažni zgodovini se ne ne more in ne sme gradit sveta.Citat:
Najprej je potrebno počakati na rezultate preiskave, šele potem se lahko pogovarjamo o krivcih.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
...se je politnočno kadrovalo, politična ocena oziroma primernost pa je bilo glavno merilo, daleč bolj pomembno kot strokovnost.
Hvala bogu za demokracijo, da se je to končno spremenilo! sarkazem?
Seveda in če se je le dalo je tršica organizirala kakšen izlet, ekskurzijo, športni dan itd... na ta dan, ko je bil verouk po šoli.Citat:
Verouk je bil po pouku, tako da ni bilo problema.
Pa ni. In prav je tako. Po 65 letih lahko tud nasprotna stran pride na vrsto in na svoj račun.Citat:
Ko bi le še danes bilo tako.