Pohodništvo (Krim in Rakitna)

dar1980

Zelenc'
10. feb 2012
10
0
1
Če se bojiš medveda, je bolje da ostaneš doma. Ko greš v hribe le misliti ne smeš na to, tako ali tako je zelo majhna verjetnost, da ga srečaš.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No jaz sem ga sedaj v naravi srečal 5x. Od tega 4x “po nesreči“. 2x sem bil s psom na sprehodu, to je bilo v roku treh dni, medvecka z mladicema, 2x na kolesu, 1x sem jih sel pa gledat, ker so se hodili par dni futrat z jabolki na konec vasi.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Men se je tud medo sprehajal po vrtu. Je bil med pametnejšimi, saj sva šla vsak na svoj konc. Srne pa tudi redno jedo solato na vrtu - bo treba še ograjo narest.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.961
6.218
113
blizu močvirne prestolnice
Dobr da te ni napadel
grims-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Sosedu čez cesto so pred 3emi leti prisli trije mladički jest v štalo kjer ima koze. Noč prej je vlak zbil medvedko, pa so se sami znašli. Potem jih je nesel v živalski vrt.
Ja precej je tega pri nas.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
kaj pa kakšni priročni nasveti, da se ga obraniš, kaj pa vem kakšne fore z mobitelom ali kakšno svetilko inp.??
sam ne mi rečt s požvižgavanjem in da se delaš mrtvega
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Nasvet, ki sem ga dobil od poznavalca - glasno vpitje in ploskanje ali podoben hrup.
Vendar če bo napad medvedke, ko smo med njo in mladiči, tudi to ne bo pomagalo, takrat je edina možnost (menda) umikanje, vendar ne beg.
Vsekakor pa je daleč najboljša preventiva pri sprehodih po gozdu - občasno glasno govorjenje, četudi sam s seboj. V tem primeru bo tudi medvedka pazila na svoje mladiče in jih odpeljala daleč stran, še preden ji bomo blizu.

bjani

Pripravnik
25. jan 2010
322
0
16
aha ,,hvala...kaj pa občutljivost na svetlobo...recimo sedaj, ko obstajajo te močne led svetilke, ga bi znalo to ustaviti, odvrniti?...ali bo samo zamižal in šel v napad
shocked-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Medved zelo redko napade, raje se umakne.
Previden moraš biti če srečaš ta ta staro z mladiči, ne smeš priti vmes med njo in mladiča, takrat rata penasta.
Pred cca. 5imi leti je enega pr nas napadel ker ga je hodil dra¿it v brlog. Zdaj je invalid, ampak ne zarafi udarca medveda, ampak zato ker je med begom padel z brega na cesto. Je bilo tudi po cajtengih.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ksz

moj dedi ze vrsto let hodi 2x na teden na krim in medveda od blizu se ni srecal. enkrat se je zgodilo, da so ga videli nekaj minut prej, to je pa vse. od takrat preventivno nosi nek spray proti medvedom, ampak bliznjega srecanja se ni imel. pomojem je precej varno, saj je krim kar priljubljena izletniska tocka in se medo pomojem raje umakne.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Pot iz Jezera (avto pustiš pri Brunarici) mimo Ledene jame do planine Planinca in nato naprej, je kar luštna in razgibana (strmina se menja). Za dobro uhojene bo tam okoli ure in četr (ali 1:30h) kar OK. Je pa ta pot z največjo višinsko razliko (cca.: švoh 900m).
Za nabiranje kondicije ali "čiščenje telesa" je super. Bil že preko 200x gor, pa še nikoli srečal medota......
aplauz.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Kako pa veš, da je hodil dražit v brlog?

Vem, da se je veliko motal okrog medvedov (to je tudi sam priznal; itak ne more skrit, ker je svojo "poslovno idejo" enkrat predstavljal na drugem forumu), toliko neumen, da bi šel v brlog pa težko verjamem ...

(napisano v članku pa jaz berem kot manever za izmolzt denar, kar ni nič čudnega - invalidnost ni poceni)

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pa še copy paste s foruma http://www.kupid.com/forum/_vt.php?p=482641
“vidiš! In tu je   naglavni greh "hrabrega" lovca Petra. Javno se je tu šopiril , da kako  hodi dražit medvede. V tem primeru je najebal on. In kaj pa če bi nekdo ki niti nič kriv ne bi bil pri zadevI?“

1 minuta iskanja na googlu. Ga poznam na videz in vem, da je govoril, da hodi v brlog, so ga vsi opozarjali...