Če imaš priklopni kabel 1.5mm2 dolžine 1-2m boš tem izgubil par W moči, kar je nič v primerjavi s tem da imaš recimo do razdelilne doze 10m 2.5mm2 kabla (večji padec napetosti). Gretje 1.5mm kabla na 16A pa je zanemarljivo (priporoča se 2.5mm2 ampak 1.5mm ne spremeni bistveno enačbe). Če imate pa vsi 4mm2 oz. celo 6mm2 do doze potem pa ok, samo 99% (tudi po projektnih papirjih) nima. Konkretno pri meni je 2x plin + 2x indukcija na eno fazo, kablovje klasika 2.5mm. 4mm2 kabel (20A varovalke) imam potegnjen edino v delavnico kjer občasno uporabljam 4.5kW grelce oz. je linija "odprta" za morebitne EVje v prihodnosti.
To da lonec riža kuhaš na max. pomeni da ali da pojma nimaš ali pa imaš res omejeno moč na tvoji stopnji, pri meni se riž kuha na indukciji na stopnji 3-4 (tam 300-500W so rice cookerji, tako da najbrž se ne motim), pašta/testenine (500g) na max. 7. Da zavre voda rabiš pa 3-5 min na "power" opciji. Steake ipd. pečem pa na plinu, indukcija tu ni moja najbolj intimna opcija ... ampak četudi bi bila, je pomojem stopnja 10 preveč za peko zrezka na 3-2-1 metodi za medium rare.