Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Nimam nobenih mulcev, poskusil jih bom pa dobro naučiti. Tudi nikjer nisem pisal, da so motoristi vedno krivi. Ampak v tej temi se zdi, kot da so vedno vsi drugi krivi. Navsezadnje sonce... mislim halo? Če ne vidiš greš počasneje.
Glede na to kar sedaj vem o tej nesreči tudi jaz domnevam, da je krivda deljena. Ampak ne med soncem in "slepim atom".
EDIT: nisem pa niti pisal, da so motoristi sami bedaki. Tudi nekaj mojih prijateljev je motoristov ampak kolikor sem jih jaz videl in se pogovarjal z njimi, se zavedajo svojih dejanj in vozijo po pameti (kolikor vem).
A če bi šel počasneje, bi kaj bolje videl, nebi bilo nizkega sonca, čičo nebi zavijal? (Mejduš zvenim že ko sintič
) Razlika je samo tale, da pri 150 prevoziš tolk in tolk m pri 50 pa ustrezno manj. Vse bi bilo isto, sam posledice bi bile manjše. Posledice! In ne zgleda kot, da so drugi krivi, samo lahko s svojo vožnjo prihranimo kakšno življenje in kar nekaj zvite pločevine. Dejstvo je, da norci na cestah bodo. 1x boš malo manj pozoren in te bo en tak bedak nabasal, ko se boš vključeval na prednostno cesto z mislijo, saj se več kot 50 ne sme pripeljati. Na nagrobniku ti bo pa pisao, imel sem prednost. Ma kaj ti pomaga, če ne poskrbiš za sebe. Kaj si je mislil starček ne bomo nikoli izvedeli in tudi ne bomo nikoli slišali druge plati zgodbe.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
http://www.primorske.si/getattachment/fccf3891-fff1-4971-96c2-2b427e6db81e/.aspx
Po moji domnevi, je v casu nesrece izza gricev v ozadju sijalo sonce in motorist je v vsem blescanju spregledal smernik avtomobila. Se pa na to ravnino spustis iz mosta preko reke Vipave in imas kilometer ravne ceste. Naselje lepo 50, konec omejitve, pol pa je stisnil po klancu navzdol v ravnino.
Ja ja, zdej pa vem. In potem se nadaljuje v levi in desni pregledni ovinek? Evo še ena možnost. Tako da, tisto sonce ni bilo tako nedolžno, to je dejstvo. Tam je ravnina predragi uporabniki. Nažalost se je pač vse lepo poklapalo in je. Sej če bi zavijal kdo drug, bi bil mogoče mulc še živ. Pa če bi mulc mal spoštoval nizko sonce in da je lahko na cesti karkoli, bi tudi najbrž ostal živ. Ampak še vedno se nagibam na čičota, kateremu ni nič svetilo v glavo in je na DOLGI ravnini spregledal motorista. Pa ne mi o kakih izstrelkih, ker tam je ravnina huuulalaaa.
Dajem samo primer drugačnega razmišljanja. Nekdo se v zahrbtnem ovinku prav po polžje vključuje. Itak je ovinek in si misli, da v ovinku nima kdo kaj noret. Ko se vključujem jaz, rahlo potegnem, ko se poravnam v smeri vožnje pa še vzratno ogledalo, da vidim, a bom normalno naprej pospeševal ali bo treba do konca gas, če bo izstrelek zadaj. Sam jaz se tega zavem, eni pa z mislijo, nima kaj tam se tako vozit.
S tem načinom se težko preživi v današnjih časih. Mogoče je pa lahko sedaj ta čiča to doživel. Pa NE OPRAVIČUJEM motorista, kateri je pripeljal prehitro.
Ta se je tudi ustavil in ni pomislil na nič. Če bi se jaz zaletel, bi bila kriva moja neprilagojena hitrost in ne ovira na cesti katera NI označena. Tukaj bi prišel namesto mene motorist, se bi ustrašil, ubrisal po zavori in bi letel v ograjo. Un cepec bi odpeljal, sedaj pa dokaž, da je bil eden tam na cesti. Ja pajade, norel si, kaj pa drugega, če bi vozil s prilagojeno hitorstjo bi se ustavil, knede. Pišemo položnice. Sicer nisem motorist, ma v ovniku ne moreš nekaj spreminjat smeri, v kolikor je isto kot je bilo pri APN6.
Sej to, da je imel 100m naprej placa da bi lahko šlepar obrnil, ne rabim omenjat. Jebela, spet sem že omenil.