Planet Janša

Piton

Guru
11. apr 2022
2.040
110
113
Bravo, lepo napisano. Upam da nekaterim to kapne v betico, kar si napisal.
Ne se farbat, vsi so pljuval en če druzga.
Zakonodaja je pa res kur.ac - če se ne da zment, bi moral met 2. krog, tko kot pr županskih volitvah, noter pa sam 3 "najboljše" stranke se mi zdi da bi čudežno že u 1. krogu nardil koalicijo. Kravatar je le kravatar, ne bo si kar tko pustu zlate žlice uzet.

• Všeč mi je
Reactions: delter333 in Gatto

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.405
4.909
113
V bistvu nobenemu ne paše manjšinska vlada. Ker sta oba, tako Robi kot Janez, prevelika egocentrika. Kot drugo pa, kaj boš lahko dosegel kot manjšinska vlada? Da te opozicija povozi pri vsakem predlogu novega zakona? Brez veze pol.
Če so pa enih polna usta konstruktivne opozicije. Če bi se Janez spustil iz premieja na ministra, bi pa še Stevo not šel. Ja egoti so hudič.

Sicer je moje mnenje znano - čez 4 mesece smo na ponovnih volitvah, ampak rezultat bo + - enak. Če ne bodo oportunisti brez možnosti za enako ali boljšo službo naredili vse, da se 4 leta svaljkajo po parlamentu.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.741
2.349
113
Zakaj bi že moral Logar sodelovat s svobodo? Celo kampanjo so ga grdo napadali in ga proglašali za podtaknjenca SDSa

Zdaj ima šanso da dokaže nasprotno. Zelo slabo mu gre, kar bo definitivno drago plačal če pride do novih volitev.

Stevo je v drugi poziciji, njemu dejansko pomeni vstop v katerokoli koalicijo direktn konec stranke. Vprašanje je samo kaj mu bodo ponudli. Glede na to da gre za patetičnega malega krminalca, mislim da ima Janša več možnosti za njegov nakup. On ima več izkušenj s takimi karakterji.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.670
1.242
113
toti Maribor
Zakaj bi že moral Logar sodelovat s svobodo? Celo kampanjo so ga grdo napadali in ga proglašali za podtaknjenca SDSa, zdaj bi pa kar MORAL sodelovat z Golobom, saj da je obljubil? WTF?
No zdaj se je izkazalo, da te trditve držijo! Če bi mu bilo toliko za sodelovanje, bi šel v vlado. On je obljubljal drugačno politiko od JJ. Polna usta so ga bila o sodelovanju.

• Haha
Reactions: tomi in mosseero

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.191
14.498
113
kod Džej-Zija
No zdaj se je izkazalo, da te trditve držijo! Če bi mu bilo toliko za sodelovanje, bi šel v vlado. On je obljubljal drugačno politiko od JJ. Polna usta so ga bila o sodelovanju.
A lahko nehaš jokcat, ker tvoji opciji ne gre sestavljanje vlade? Nihče ni DOLŽAN sodelovat z njimi pod vsakimi pogoji, ki si jih Golob izmisli.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.670
1.242
113
toti Maribor
Vi desničarji jockate. Mene boli ku.. in mi je vse skupaj smešno, kako ste vsi takoj v luftu, ko kaj reče o vašem fürerju. Mene to full zabava, kako si eni ženete politiko k srcu. :valjamse: Upam, da ko nas drugače misleče prepričujete, kako je desna vlada super duper, nimate pene na ustih.

• Haha
Reactions: tomi

zakon

Guru
16. maj 2008
9.670
1.242
113
toti Maribor
Saj so oni celo kampanijo trobili o sodelovanju bla, bla, bla, ko papige. Ker vaši idoli ne lažejo, pač sedaj pričakujemo konstruktivnost. Edini, ki se zaenkrat še drži besede je Stevanović.

• Haha
Reactions: tomi in mosseero

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.741
2.349
113
Vi desničarji jockate. Mene boli ku.. in mi je vse skupaj smešno

Tud mene ta zadeva precej zabava. Realno gledano, vsaj noben ne bo delal pretirane škode dokler se ne zmenijo in tudi kasneje težje, ker kdorkoli že bo, bo imel koalicijo skupaj zlepljeno s selotejpom in šibicami.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.670
1.242
113
toti Maribor
Govorim, ker me to zabava. Razen, če niti to ni dovoljeno v zdajšnjih časih? Saj tudi če me boli ku.. imam pravico izražat svoje mnenje, ali ne? Je pa to daleč od tega da bi sekiral, kot eni tu gori. Če bi imeli dostop do orožja, bi eni še streljali. Še dobro, da ni obveljala Žanova ideja :bonk:

• Haha

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.476
11.184
113
Zakaj bi že moral Logar sodelovat s svobodo? Celo kampanjo so ga grdo napadali in ga proglašali za podtaknjenca SDSa, zdaj bi pa kar MORAL sodelovat z Golobom, saj da je obljubil? WTF? Da sem jaz na njegovem mestu, gladko odjebem Goloba, naj požre, kar je sejal.

NSi se pa enostavno drži svojega programa. Svoboda in Levica na polno tolkla po kmetih, po zdravnikih, po s.p.-jih, ki so volilna baza NSi, zdaj naj bi pa ti požrli svoj program in obljube in šli v koalicijo z velikim preganjalcem njihove volilne baze? Spet WTF, folk, kaj vam ni jasno? Vam kar lepo povem, če bi šel NSi trojček v vlado pod Golobovimi pogoji, jih v naslednjem mandatu ni več v parlamentu. Na veselje SDS, ker se bojo tudi zmerno desni glasovi preselili tja.
Logarja ponovne volitve odpihnejo iz politike za vedno, tako da mora nekaj naredit. NSi boy band pa tudi. Sedaj imajo idealno priliko da odhebejo Levico se tudi z dejanji in ne samo z besedami oddaljijo od kulta Janez, se 4 leta ukvarjajo s kmeti, zdravstvom, s.p.ji, ideološke teme in SDS gluposti pa pustijo za sabo. Seveda morajo pa Golobu postavit jasne pogoje in se jih tudi držat. Če bo pa Janez sestavljal vlado mu morajo pa tudi povedat, da naj odhebe z njegovimi glupostmi in enkrat oddela 4 leta tako kot se zagre in recimo SD ne sme not brez jasnih pogojev.

PS: Če gremo še enkrat na volitve ne bo nič drugače, tko da nekaj se morajo zmenit, al z Janezom al pa z Golobom. Oba morajo pa prizemljit.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.929
8.978
113
Glede na volilni rezultat, predčasne volitve ne bodo odnesle ne NSi ne Demokratov, bodo pa Levico, ker Vesna zagotovo ne bo šla v koalicijo z njimi po zadnjem nategu.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

zakon

Guru
16. maj 2008
9.670
1.242
113
toti Maribor
Govorim, ker me to zabava. Razen, če niti to ni dovoljeno v zdajšnjih časih? Saj tudi če me boli ku.. imam pravico izražat svoje mnenje, ali ne? Je pa to daleč od tega da bi sekiral, kot eni tu gori. Če bi imeli dostop do orožja, bi eni še streljali. Še dobro, da ni obveljala Žanova ideja :bonk:
tomi sem kar vesel, da si dal smehec. Po navadi dobim od tebe prstek dol;)

• Ljubezen

tomi

Guru
1. sep 2007
19.799
11.197
113
MB
Glede na volilni rezultat, predčasne volitve ne bodo odnesle ne NSi ne Demokratov, bodo pa Levico, ker Vesna zagotovo ne bo šla v koalicijo z njimi po zadnjem nategu.
huh za demokrate ne bi bil tak ziher, napovedovalo se je 15+ realnost pa topli prdec v obraz, tak da če koga je pomoje lahko logarja strah predčasnih, marsikdo ko je hotel alternativo ki ni leva, bo pomoje prelil v nsi, dosti varnejša izbira.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.741
2.349
113
Tako Logar kot NSI sta dobila precej glasov iz naslova: "Bi desno ampak ne Janše".
Kar so uspeli oboji pokazat v teh nekaj dneh je, da in da brez plešastega overlorda enostavno ne znajo funkcionirat in da lastne identitete nimajo.
Kam gredo ti glasovi v naslednjem poskusu? Pomoje nikamor. Ta folk bo naslednjo rundo preskočil

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.001
18.686
113
Pred volitvami ravno niso tako govorili. Če si gledal soočanja sta tako Logar kot Vrtovec obljubljala sodelovanje (s hudičem).
Q: Ali sta pred volitvami marca 2026 Logar in vrtovec obljubljala sodelovanje z Golobom?

A: Pred volitvami marca 2026 Anže Logar in Jernej Vrtovec nista obljubljala sodelovanja z Robertom Golobom; njuna stališča so bila v glavnem odklonilna ali pogojna.

Malce bolj podrobno:
Anže Logar (Demokrati)
Logar je med kampanjo in neposredno po njej zavračal trditve, da je sodelovanje z Golobom že dogovorjeno. Njegova ključna sporočila so bila:
  • Izključevanje Levice: Izrazil je pripravljenost na pogovore o vstopu v vlado, vendar je izrecno izključil kakršno koli koalicijsko sodelovanje s stranko Levica.
  • Zanikali dogovore: Navedbe o vnaprej dogovorjenih ministrskih mestih je označil za "čisto laž" in poudaril, da se pogajanja pred volitvami sploh niso začela.
  • Volilni izid: Kljub špekulacijam o njegovi vlogi pri sestavljanju vlade, Logar in njegova tesna sodelavka Eva Irgl po neuradnih rezultatih sploh nista bila izvoljena v državni zbor.
Jernej Vrtovec (NSi)
Vrtovec je zavzel še ostrejše stališče do Golobove vlade:
  • Jasna zavrnitev mandatarja: Že septembra 2025 je napovedal, da NSi ne bo vstopila v koalicijo, v kateri bi bil mandatar Robert Golob.
  • Kritika "kaosa": Goloba je označil za "problem", ki je v državo prinesel kaos, in poudaril, da v takšno vlado, kot jo predstavlja Gibanje Svoboda, NSi ne more vstopiti.
  • Zavrnitev vabila na pogovore: Po volitvah se NSi ni odzvala na vabilo Roberta Goloba na prve pogovore o oblikovanju nove koalicije

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.001
18.686
113
Potem pa za foro še malo spremenimo vprašanje:

Q: Ali sta pred volitvami marca 2026 Logar in vrtovec zavračala sodelovanje z Golobom?

A: Pred državnozborskimi volitvami marca 2026 sta se Anže Logar (stranka Demokrati) in Jernej Vrtovec (NSi) različno odzvala na možnost sodelovanja z Robertom Golobom:
  • Anže Logar: Ni vnaprej izključil sodelovanja z Golobom, vendar je izrecno zavračal sodelovanje v koaliciji s stranko Levica. Logar je medijske navedbe o že dogovorjenem sodelovanju z Gibanjem Svoboda označil za "čenče", hkrati pa potrdil, da se bodo Demokrati odzvali vabilu na pogovore o oblikovanju koalicije. Kljub temu so se po volitvah pojavile informacije, da naj bi Logar ostal pred vrati parlamenta.
  • Jernej Vrtovec: Predsednik NSi je bil bolj kritičen in je kmalu po volitvah sporočil, da NSi ne gre na pogovore z Golobom, saj v Gibanju Svoboda ne vidijo "osnove, ki bi jih povezovala". Vrtovec je poudarjal potrebo po koaliciji, ki bi "obrnila smer Slovenije" in presegla stagnacijo, ki jo je po njegovem mnenju povzročila Golobova vlada.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.001
18.686
113
Pa še ena:

Q: Ali sta pred volitvami marca 2026 Logar in vrtovec obljubljala sodelovanje z Janšo?

A: Pred državnozborskimi volitvami 22. marca 2026 sta se tako Anže Logar (Demokrati) kot Jernej Vrtovec (NSi, ki je nastopala na skupni listi z SLS in Fokusom) kazala kot del desnosredinskega bloka, vendar z različno stopnjo neposrednosti pri obljubljanju sodelovanja z Janezom Janšo (SDS).

Ključne podrobnosti o njunih stališčih:
  • Jernej Vrtovec (NSi, SLS, Fokus):
    • Vrtovec je bil v svojih napovedih bolj neposreden. Sodelovanje z Janšo je videl kot naravno v okviru oblikovanja desnosredinske vlade, za katero je trdil, da je edina alternativa trenutnemu stanju.
    • Tik pred volitvami sta Janša in Vrtovec nastopila enotno na novinarskih konferencah, kjer sta pozivala h glasovanju za "napredek Slovenije".
    • Vrtovec je poudarjal, da je pripravljen sodelovati z Janšo, a pod določenimi pogoji, ki bi jih določili v koalicijski pogodbi.
  • Anže Logar (Demokrati):
    • Logarjeva pozicija je bila bolj kompleksna. Čeprav so ga analitiki in nasprotniki pogosto označevali za Janševega "satelita", je sam v kampanji trdil, da ni satelit SDS in da gradi samostojno politično pot s svojo novo stranko.
    • Obljubljal je sodelovanje z vsemi, ki delijo podobne programske cilje, hkrati pa je izrecno izključil sodelovanje s stranko Levica.
    • Kljub distanciranju v besedah so analize kazale, da bi v primeru zmage desnice Logar skoraj zagotovo podprl vlado pod okriljem SDS