Planet Janša

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.405
4.909
113
No zdaj pa še vprašaj ali sta obljubljala sodelovanje s Svobodo brez Goloba in SDS brez Janše. :bonk:

Bogi ste s tem AI!
Zadnjič sem Gemini 3 ure popravljal, da mi je en zk izpisek s 150 solastniki prevedel v excel tabelo. Je kar nekaj združeval tiste z istimi deleži, pa izpuščal, ker se mu je zdelo nepomembno,...

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.475
11.184
113
Pa še ena:

Q: Ali sta pred volitvami marca 2026 Logar in vrtovec obljubljala sodelovanje z Janšo?

A: Pred državnozborskimi volitvami 22. marca 2026 sta se tako Anže Logar (Demokrati) kot Jernej Vrtovec (NSi, ki je nastopala na skupni listi z SLS in Fokusom) kazala kot del desnosredinskega bloka, vendar z različno stopnjo neposrednosti pri obljubljanju sodelovanja z Janezom Janšo (SDS).

Ključne podrobnosti o njunih stališčih:
  • Jernej Vrtovec (NSi, SLS, Fokus):
    • Vrtovec je bil v svojih napovedih bolj neposreden. Sodelovanje z Janšo je videl kot naravno v okviru oblikovanja desnosredinske vlade, za katero je trdil, da je edina alternativa trenutnemu stanju.
    • Tik pred volitvami sta Janša in Vrtovec nastopila enotno na novinarskih konferencah, kjer sta pozivala h glasovanju za "napredek Slovenije".
    • Vrtovec je poudarjal, da je pripravljen sodelovati z Janšo, a pod določenimi pogoji, ki bi jih določili v koalicijski pogodbi.
  • Anže Logar (Demokrati):
    • Logarjeva pozicija je bila bolj kompleksna. Čeprav so ga analitiki in nasprotniki pogosto označevali za Janševega "satelita", je sam v kampanji trdil, da ni satelit SDS in da gradi samostojno politično pot s svojo novo stranko.
    • Obljubljal je sodelovanje z vsemi, ki delijo podobne programske cilje, hkrati pa je izrecno izključil sodelovanje s stranko Levica.
    • Kljub distanciranju v besedah so analize kazale, da bi v primeru zmage desnice Logar skoraj zagotovo podprl vlado pod okriljem SDS
Da se ti da, res. Jebeš AI.
Logar in NSi lohk zdajle konkretno stisnejo za jajca tko Goloba kot Janšo, sam se bojim, da brez kulta Janše še srat ne znajo, žal. Tud par njihovih volilcev tu gor dokazuje, da ne znajo spustit. Za enga se, po njegovih izjavah tu gor sodeč, bojim da ga bom eno jutro vidu na strehi bluzit kot Hoivik.
Če hočemo spremembe se bo mogu najt junak, ki bo rekel starim prdcem dost je blo teh igric, gremo delat. V tej poziciji so zdaj ravno oni.
Men dol visi, Janez, Golob, al pa kdo tretji. Sam da bojo 4 leta vladal, ne se pa prepucaval med sabo. Podprli en druzga v dobrih stvareh in bremzal en druzga v slabih.

Stari, če bi un teden rumenih prevlek Janša stopu pred kamere in reku, da kle 100% podpira vlado in da nej se Petrolovci nehajo zajebavat, dam levo jajce, če ne bi mel dons zmago v žepu. Tko so pa Koprivce slikale vrste in srale klanfe o nespodobni vladi.

• Haha
  • Ljubezen
Reactions: MrDaco in Samo Svoj

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.001
18.686
113
Da se ti da, res. Jebeš AI.
Načeloma jebeš AI ja in dejansko ga uporabljam zelo poredko. Za kontriranje napačni trditvi bo pa vseeno uporaben saj je načeloma le bolj verodostojen kot pa jaz z lastnim (za nekatere že po defaultu napačnim) mnenjem, ki prav tako kontrira primarni trditvi o obljubljanju sodelovanja. Tako da ja, se mi kar da (kar tudi ni prav nič novega z moje strani).

Bottom line in point vsega - ne Logar, ne Vrtovec nista obljubljala sodelovanja (s hudičem).

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.741
2.349
113
Stari, če bi un teden rumenih prevlek Janša stopu pred kamere in reku, da kle 100% podpira vlado in da nej se Petrolovci nehajo zajebavat, dam levo jajce, če ne bi mel dons zmago v žepu. Tko so pa Koprivce slikale vrste in srale klanfe o nespodobni vladi.

Tole drži kot pribito.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.136
2.840
113
Torej, če bi to naredil, bi vidva za Janšo volila? Ali bi nekdo drug, ki se do takrat še ni odločil? En fiktiven pač.

Kaj točno zmaga pomeni pri podobnih procentih? Isto ne bi mogel vlade sestaviti, kot je Golob ne bo mogel.

2. okt 2007
4.290
3.084
113
Sedaj že Han govor o predčasnih volitvah in da je SD na njih pripravljena.

Težka bo Golobu. Malo si je sam kriv, pred volitvami se je naihoval in dobesedno spravil na vsako stranko opozicije, na SDS so Vonto in to njeno parlamentarno preiskavo, na NSi s kazenskimi ovadbami, na Logarja pa s to"afero" bruger, kjer so angažirali celoten levi pol vključno z Niko. Pa tudi Števanoviča so imeli v delu, da je bivši obsojenec ipd.

Sedaj pa pričakuje, kako mu bo en od teh pomagal zbrat 46 glasov, a je malo na hece....

tomi

Guru
1. sep 2007
19.799
11.196
113
MB
No zdaj pa še vprašaj ali sta obljubljala sodelovanje s Svobodo brez Goloba in SDS brez Janše. :bonk:

Bogi ste s tem AI!
Zadnjič sem Gemini 3 ure popravljal, da mi je en zk izpisek s 150 solastniki prevedel v excel tabelo. Je kar nekaj združeval tiste z istimi deleži, pa izpuščal, ker se mu je zdelo nepomembno,...
Upam da si anonimiziral podatke.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.475
11.184
113
Načeloma jebeš AI ja in dejansko ga uporabljam zelo poredko. Za kontriranje napačni trditvi bo pa vseeno uporaben saj je načeloma le bolj verodostojen kot pa jaz z lastnim (za nekatere že po defaultu napačnim) mnenjem, ki prav tako kontrira primarni trditvi o obljubljanju sodelovanja. Tako da ja, se mi kar da (kar tudi ni prav nič novega z moje strani).

Bottom line in point vsega - ne Logar, ne Vrtovec nista obljubljala sodelovanja (s hudičem).
Se prav spet gremo nabijanje v prazno dalje. Dokazovanje in dlakocepkjenje v nedogled, mal si že dolgočasen s tem.

• Haha
Reactions: Matey

jello

Guru
22. sep 2008
11.336
4.505
113

Tole bi v teoriji držalo ob predpostavki da AI brozgo tudi kdo prebere. V praksi je ne bere niti tisti, ki jo nalima, ne reče se ji zaman brozga.

Ampak ok, če se ti bolje počutiš ker si nekomu dokazal da se moti, tudi prav, potem tudi brozga šteje.

• Wow
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.001
18.686
113
Kup uporabnikov table si občasno pri pisanju prispevkov oz. podajanju informacij že nekaj časa pri mnogo različnih tematikah pomaga z AI-jem, prispevki v večin lepo sprejeti v smislu dokaj verodostojnega vira informacij, podatki so uporabljeni za nadaljevanje debate a zdaj je pa to kar na lepem brozga, ki je nihče ne prebere, še tisti, ki info od AI-ja prenaša oz. objavlja ne. Zanimivo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.889
9.099
113
Lahko je sprejemljiv, ni pa verodostojen. Lahko vsi roko dvignejo in glasujejo, da je verodostojen, pa se vseeno ne bo. Ce no brozga, ki se je je bere, je zal brozga, ki se jo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
36.001
18.686
113
Zakaj AI povzetek ni verodostojen? In zakaj se to tako očitno izpostavlja šele sedaj, ko je fact-checking s pomočjo AI ja že skorajda klasičen modus operandi in se tega poslužuje mnogo rednih uporabnikov table? Morda ne vedno v obliki direktnega kopiranja AI zapisov kot sem to zdaj naredil jaz (pa tudi točno take zadeve se najdejo) ampak iz mnogih replik v raznih temah je to zelo očitno. Seveda se AI lahko (z)moti in velikokrat tudi se zaradi česar je določena mera dvoma upravičena ampak, da bi pa to kar po defaultu jemal kot nezanesljivo in/ali neverodostojno informacijo.... ne vem no, jaz na to gledam malo drugače ampak OK, bom za naslednjič "dvignil nivo" in šel na "oldschool" g00glanje ter citiranje.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.405
4.909
113
Kup uporabnikov table si občasno pri pisanju prispevkov oz. podajanju informacij že nekaj časa pri mnogo različnih tematikah pomaga z AI-jem, prispevki v večin lepo sprejeti v smislu dokaj verodostojnega vira informacij, podatki so uporabljeni za nadaljevanje debate a zdaj je pa to kar na lepem brozga, ki je nihče ne prebere, še tisti, ki info od AI-ja prenaša oz. objavlja ne. Zanimivo.
Jaz mislim, da sploh ni kup uporabnikov, ampak za prste ene roke, ki to stalno delate. Sicer sem pristranski ker mi gre "debata" na podlagi AI na jetra, ampak dejansko ne vidim, da bi bil ta način kaj dobro sprejet, sploh pa je verodostojnost taka kot "brozga" iz katere AI zajema.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.854
4.221
113
Ljubljana
hmpg.net
"Zanesljivost odgovorov umetne inteligence (UI) je vprašanje, ki nima enostavnega odgovora "da" ali "ne". UI modeli, kot sem jaz, delujejo na podlagi verjetnosti in vzorcev v podatkih, ne pa na podlagi resničnega razumevanja sveta ali zavesti.
Moje odgovore raje obravnavajte kot izjemno pametnega asistenta, ki pa včasih nima najboljšega dne. Vedno je pametno:
  1. Preveriti dejstva: Če gre za pomembne odločitve (zdravje, finance, pravo), vedno preverite uradne vire.
  2. Zahtevati vire: Če vam podam informacijo, me vprašajte, kje sem jo našel (čeprav moram biti tudi tu previden, da si virov ne izmislim).
  3. Kritično razmišljanje: Če se vam zdi odgovor nenavaden, verjetno je.
Zlato pravilo: Umetna inteligenca je orodje za povečanje produktivnosti, ne pa končni arbiter resnice.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in mosseero