če pa je dko bil na Irskem, tam je policija neoborožena. Izjema so specialne enote in letališče.
Ker sam priznavas da ne poznas dela policije ti bo tole s prometniki oprosceno.Ne poznam prevec delo policije (na srečo ), a so to (patrulja) mišljeni tudi najbolj "običajni" prometniki (npr. dva policista v oktaviji, ki se med odmorom za malico ustavita v Hoferju - to konkretno, je bil moj zadnji bežni stik s policijo ).
Tudi to ne drzi povsem. Tako kot na irskem je tudi v UK pravilo da imas redno policijo ki je oborozena s taserji hkrati pa imajo enote “armed police”, ki jo poklicejo ce gre za groznjo s strelnim orozjem oz nasilno dejanje. Ce bos kake posnetke gledal tudi vpijejo ko vstopajo v objekt “armed police”.če pa je dko bil na Irskem, tam je policija neoborožena. Izjema so specialne enote in letališče.
Imel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?Ker sam priznavas da ne poznas dela policije ti bo tole s prometniki oprosceno.
policisti ki jih ti najveckrat srecas so splosni policisti in ne prometniki. Del njihovih nalog je tudi nadzor prometa (majo radarje v avtih, obravnavajo prometne nesrece). Prometniki imajo fluorescentne polo srajce in fluorescentne jakne. Predvsem pa bele kape in opasace.
kar pa sem opisal velja za vse patrulje na ozemlju RS, tudi vodnike sluzbenih psov jn konjenico kadar je z vozilom in brez konjev
Mene zanima za 2002 ali 2003, ker nisem videl nič, v avtu pa itak ni blo nič...tudi 2012 ni blo nič, ampak takrat nisem gledal v kuferamImel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?
Zadnjih 15 let zagotovo. Pa vsaka puska ima se 4 polne rezervne nabojnike zravenImel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?
On že ve kaj želi povedati samo ti preveč braniš svoj ceh da bi malo vstran stopil pa da bi to sprevidel. Drugače pa je to kako policija hodi po ulicah še najmanj odvisno od policije same torej tudi tebe.Torej zdej ze sam ne ves vec kaj si zelel povedat ampak si samo pritozeval?
On si želi samo njemu všečnega pisanjaA ti bi sedaj rad povedal da si zelis foruma kjer bodo uporabniki cimmanj pisali?
To bi lahko sebe vprašal, nekdo napiše nekaj kar nekomu ni povšeči in je takoj bedak. Lepo je povedal kaj je videl po svetu in da se boji da bo tudi tu nekaj takega. In ne ni isto imeti dolgocevno orožje v prtljažniku ali pred seboj s prstom na sprožilcu to je najbrž vsakomur jasno. Hvala bogu pa še ni potrebe po nošenju. Kar se pa tiče streljanja, gotovo je bilo ciljno, vendar takih je bilo že kar nekaj, pri vsaki taki stvari če jo ne zajeziš eskalira, lahko bi naslednjič prišlo do bolj javnega obračunavanja z prisotnimi mimoidočimi....A ti bi sedaj rad povedal da si zelis foruma kjer bodo uporabniki cimmanj pisali?
Pomojem je želel povedati, da v Italiji policaji vidno v rokah nosijo avtomatsko dolgocevno orožje. To pri nas res ne vidiš ali pa res v zelo redkih primerih. Ampak v Italiji je to kakor se jaz spomnim nekaj običajnega že desetletja. Ni to nekaj novega zaradi migrantov. Carabinieri (ki so pravzaprav napol vojaki in ne policaji) so od vedno precej vidno oboroženi. Tudi, če te naključno ustavijo z avtom ali na ulici, ima po navadi vsaj eden v rokah avtomatsko puško...in ne Daniel v resnici ne ve kaj zeli povedati. Najprej sanja o oborozeni policiji (ki prakticno bolj oborozena ne more biti) nato kako te lahko po nakljucju nekdo na AC ustreli (pa so ze novinarji sami zakljucili da je slo za ciljni obracun zoper kariernega kriminalca)…