Planet Golob

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.205
7.082
113
Ne poznam prevec delo policije (na srečo :)), a so to (patrulja) mišljeni tudi najbolj "običajni" prometniki (npr. dva policista v oktaviji, ki se med odmorom za malico ustavita v Hoferju - to konkretno, je bil moj zadnji bežni stik s policijo :) ).
Ker sam priznavas da ne poznas dela policije ti bo tole s prometniki oprosceno. :)

policisti ki jih ti najveckrat srecas so splosni policisti in ne prometniki. Del njihovih nalog je tudi nadzor prometa (majo radarje v avtih, obravnavajo prometne nesrece). Prometniki imajo fluorescentne polo srajce in fluorescentne jakne. Predvsem pa bele kape in opasace.

kar pa sem opisal velja za vse patrulje na ozemlju RS, tudi vodnike sluzbenih psov jn konjenico kadar je z vozilom in brez konjev

• Všeč mi je
Reactions: johan_blond

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.205
7.082
113
če pa je dko bil na Irskem, tam je policija neoborožena. Izjema so specialne enote in letališče.
Tudi to ne drzi povsem. Tako kot na irskem je tudi v UK pravilo da imas redno policijo ki je oborozena s taserji hkrati pa imajo enote “armed police”, ki jo poklicejo ce gre za groznjo s strelnim orozjem oz nasilno dejanje. Ce bos kake posnetke gledal tudi vpijejo ko vstopajo v objekt “armed police”.

poglej si garda armed support unit. To niso specialci ampak enote policije ki so oborozene. Oborozeni so tudi vsi kriminalisti npr

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.795
5.947
113
Ker sam priznavas da ne poznas dela policije ti bo tole s prometniki oprosceno. :)

policisti ki jih ti najveckrat srecas so splosni policisti in ne prometniki. Del njihovih nalog je tudi nadzor prometa (majo radarje v avtih, obravnavajo prometne nesrece). Prometniki imajo fluorescentne polo srajce in fluorescentne jakne. Predvsem pa bele kape in opasace.

kar pa sem opisal velja za vse patrulje na ozemlju RS, tudi vodnike sluzbenih psov jn konjenico kadar je z vozilom in brez konjev
Imel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?

B81

22. jul 2007
37.103
10.570
113
Ne vem za vas, ampak meni ni problem, če policija hodi sem in tja po mestu, me ne zanima kaj drži v rokah. Sicer je to posledica nečesa slabega, ampak kaj češ... če so se navadili v ostalih mestih po Evropi, se bomo še mi. In se bomo.
Mi je blo kar kul, ko so nazadnje s psi malo popucali mamileke po obali, da greš z veceja pa te sprašujejo, če kaj rabiš... :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Holobist in MrDaco

B81

22. jul 2007
37.103
10.570
113
Imel sem bratata policaja. Zdaj je že par let v penziji, pa mi ni zaupal da vozi altierijo s seboj. Je to novo, ali že dlje časa, da so malo bolj oboroženi?
Mene zanima za 2002 ali 2003, ker nisem videl nič, v avtu pa itak ni blo nič...tudi 2012 ni blo nič, ampak takrat nisem gledal v kuferam :valjamse:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.801
15.862
113
Fantje, take oborožitve policajev niso nič novega. Tudi Denis Avdić ima eno anekdoto vključujoč uporabo takega orožja (brez sprožitve) iz časa, ko je bil še policist pa je to že dolgo nazaj. Sicer dopuščam šanso, da malo naklada oz. je zgodba malo napihnjena a vseeno bazira na temu, da ima tudi klasična patrulja na voljo še kaj drugega kot zgolj 9mm.

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
245
193
43
V Franciji po ter. napadih, še posebej pa po napadu v Nici, ko je voznik tovornjaka zapeljal v množico, je en policist v peš patrulji, okoli sinagog, ipd., vedno oborožen z dolgocevnim orožjem in neprebojnim jopičem. S pištolo ne boš zaustavil tovornjaka. Patrulje vojakov so pa vedno oborožene z dolgocevnim orožjem.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.880
1.589
113
Notranjska
Torej zdej ze sam ne ves vec kaj si zelel povedat ampak si samo pritozeval?
On že ve kaj želi povedati samo ti preveč braniš svoj ceh da bi malo vstran stopil pa da bi to sprevidel. Drugače pa je to kako policija hodi po ulicah še najmanj odvisno od policije same torej tudi tebe.
Sem pa to poletje potoval z avtobusom in prispel v Lj, čez cesto nekaj (ne me držat za besedo, verjetno) migrantov, na tej strani postaje, tam pri kiosku sa hlebčeke par policistov s pogledi v tisto smer. Nedolžno zaenkrat.

• Haha
Reactions: jest5

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.205
7.082
113
Majstr v Ljubljani se vsakodnevno odvzame prostost nekaj migrantom. Razumi kakor zelis ampak v resnici tisti ki zivimo v LJ ne rabimo tvojega obiska avtobusne postaje da bi nam razlozil kaksno je stanje. Ampak to s policijo nima veze - pac imamo politiko da jih tu zelimo.

in ne Daniel v resnici ne ve kaj zeli povedati. Najprej sanja o oborozeni policiji (ki prakticno bolj oborozena ne more biti) nato kako te lahko po nakljucju nekdo na AC ustreli (pa so ze novinarji sami zakljucili da je slo za ciljni obracun zoper kariernega kriminalca)…

lej ce zelimo kurcat oblast in pokazat na problem je to treba z argumenti ki zdrzijo. Ne kr nekaj bentit na pocez ker ravno to ima trenutna oblast najraje. Ti bos bentil oni ti pa argumentirajo da ni res. In to nima veze z mojim cehom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.734
9.514
113
Za Daniela tud dimnikarji hodjo 6x na sezono dimnike pucat.....prblibližno tko realno kot je bil naključen metek v rdeč Audi.

• Všeč mi je

B81

22. jul 2007
37.103
10.570
113
Dobro alter dobro, skrb uporabnika se zaduši z nekimi razlagami tehnikalij, za kar bi bil čisto dovolj stavek tipa "vsi naši policisti so oboroženi" in bi se spet prišparali dve strani.
Lepo se vidi, navodila so jasna.

Tudi alter, kot vlada, dela dobro. Vse ok, brez skrbi. Evropa je tam, mi smo pa tu.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: delter333 in jest5

delter333

Guru
21. maj 2010
1.880
1.589
113
Notranjska
A ti bi sedaj rad povedal da si zelis foruma kjer bodo uporabniki cimmanj pisali?
To bi lahko sebe vprašal, nekdo napiše nekaj kar nekomu ni povšeči in je takoj bedak. Lepo je povedal kaj je videl po svetu in da se boji da bo tudi tu nekaj takega. In ne ni isto imeti dolgocevno orožje v prtljažniku ali pred seboj s prstom na sprožilcu to je najbrž vsakomur jasno. Hvala bogu pa še ni potrebe po nošenju. Kar se pa tiče streljanja, gotovo je bilo ciljno, vendar takih je bilo že kar nekaj, pri vsaki taki stvari če jo ne zajeziš eskalira, lahko bi naslednjič prišlo do bolj javnega obračunavanja z prisotnimi mimoidočimi....
Vedno bolj so pravila ohlapna bolj se jih izrablja, sodstvo je lep primer pa policija v zadnjem času tudi. Počasen propad države.

• Haha

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.241
2.812
113
Lublana
Obišči stran
in ne Daniel v resnici ne ve kaj zeli povedati. Najprej sanja o oborozeni policiji (ki prakticno bolj oborozena ne more biti) nato kako te lahko po nakljucju nekdo na AC ustreli (pa so ze novinarji sami zakljucili da je slo za ciljni obracun zoper kariernega kriminalca)…
Pomojem je želel povedati, da v Italiji policaji vidno v rokah nosijo avtomatsko dolgocevno orožje. To pri nas res ne vidiš ali pa res v zelo redkih primerih. Ampak v Italiji je to kakor se jaz spomnim nekaj običajnega že desetletja. Ni to nekaj novega zaradi migrantov. Carabinieri (ki so pravzaprav napol vojaki in ne policaji) so od vedno precej vidno oboroženi. Tudi, če te naključno ustavijo z avtom ali na ulici, ima po navadi vsaj eden v rokah avtomatsko puško...

mistique

Guru
16. jun 2009
13.820
1.622
113
Emona / Carnium
Učinek takšnega razkazovanja oborožitve je dvorezen. Nekdo se ob tem počuti bolj varnega (razni Danieli in Daniele, zlobni migranti in drugi), nekdo drug pa manj (civilizirani davkoplačevalci). Italijani so med bolj ekstrovertiranimi narodi na planetu in zato majo karabinjerji dolge puše :evil:

• Haha
Reactions: sixpower

jello

Guru
22. sep 2008
10.188
3.899
113
Vojsko, policijo in še kopico privat milic bi nekateri radi na ulicah. Šele takrat bomo varna država. Je pa jeba, ker v takih butalah ponavadi fašejo nedolžni ravno zaradi tega ker se milice ne morejo uskladit kdo bo varoval random butalca.