Planet Golob

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Golob gotovo nočem bit. In če gremo nazaj na temo, kaže da poteka načrt medijskega pumpanja šefa vlade, ker tole na 24h je vse prej kot nek intervju. Daj jello eno tvoje pošteno mnenje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.258
3.904
113
Kakšna domišljavost. Obesiš se mi za vrat v treh temah in serješ na glavo, zdaj naj bi pa še pisal po tvojih navodilih, oziroma ne vem kaj že. Fak, kaki pacient.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.652
6.414
113
Ker pri preiskovanju visokih zneskov premoženja sumljivega izvora niso ravno uspešni, bi znižali kriterije.

Trenutnih 50.000 evrov bi ministrstvo znižalo na 10.000 evrov. Vrhovno državno tožilstvo predlaga 30.000 evrov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.652
6.414
113
Podobno kot zgoraj so si trenutni oblastniki zaželeli prejemati (in pregledovati) tudi vsebino e-računov fizičnih oseb (kdo kaj kupuje), ne samo zneska. Trenutno ostajajo pri vsebini računov med podjetji.

Zapletlo pa se je pri 13. členu, ki je predpisoval, da mora e-račun, izdan potrošniku, davčnemu organu posredovati izdajatelj oziroma ponudnik. Tako bi na Furs avtomatsko romale tudi podrobnosti našega spletnega ali katerega drugega nakupa, kjer bi dobili e-račun: od številk konfekcije do zdravil proti kroničnim boleznim; nekateri so se zbali, da bodo prodajalci morali posredovati celo podatke o intimnih, spolnih igračah, ki jih kdo naroči na dom. Glede na digitalno krhkost sodobnega sveta, ko na podatke posameznika prežijo tako globalne poslovne firme kot mednarodne hekerske združbe, bi bil tovrstni zbir zaklad za raznovrstne nepridiprave.

jello

Guru
22. sep 2008
10.258
3.904
113
Če bi dodali tri nule bi imeli dela vrh glave. Ampak ja, naj znižajo na vrednost žemlje, da bo ziher, da se ne bo treba z velikimi ukvarjat. So že raziskali ali je rupar sunil veliko ali tamalo milko?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.652
6.414
113
Jaz razumem, da finančno ministrstvo ugotavlja, da jim v proračunu strižeta dve milijardi letno. In sedaj iščejo vse možnosti, kje nastrgati dodatni denar. O varčevanju pri porabi pa seveda ni govora.

Minister za finance Boštjančič je bil sicer ta teden v Argentini, ampak kolikor vem ni raziskal reform predsednika Javierja Mileia, temveč se je sestal s predstavniki slovenske skupnosti.

• Všeč mi je
Reactions: delter333

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.647
3.932
113
Ljubljana
hmpg.net
Piše "sporočanje e-računov in podatkov iz izdanih in prejetih e-računov". Vendar sem ne pašejo podatki o "od številk konfekcije do zdravil proti kroničnim boleznim; nekateri so se zbali, da bodo prodajalci morali posredovati celo podatke o intimnih, spolnih igračah, ki jih kdo naroči na dom."

E-račun != plačilo po digitalnem kanalu.

E-račun ali elektronski račun je račun, ki je izdan, poslan in prejet v strukturirani elektronski obliki ter omogoča samodejno in elektronsko obdelavo.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Ker pri preiskovanju visokih zneskov premoženja sumljivega izvora niso ravno uspešni, bi znižali kriterije.

Trenutnih 50.000 evrov bi ministrstvo znižalo na 10.000 evrov. Vrhovno državno tožilstvo predlaga 30.000 evrov.

To je nekaj podobnega kot mimosun o dnevni vinjeti.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.986
9.526
113
Se spomniš, ko ste bili proti vladi JJ in ste tukaj razpravljali da bi bil boljši predsednik vlade DREK kot JJ. Torej ne prelagaj odgovornosti na druge. Sicer pa tipično za golobje volivce, da nimajo vrednot in odgovornost prelagajo na druge.
Šlo je za majmuna in cvetlično korito, in dejansko je JJ premagala dresirana opica, ne prva. Kaj to pove o samem presvetlem pa sam presodi.