Planet Golob

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.335
2.029
113
1. 20 let plačuješ jurja najemnine. To te je stalo 240.000 jurčkov.
2. 20 let plačuješ jurja kredita. Stanovanje za 240.000 jurčkov prodaš.

Pod točko 1 imaš prazen žep. Pod točko 2 pa 240.000 eurov. Ne vem ali sem jaz glup, ali bi nekomu morali kako diplomo pobrat, pa še po možnosti excel pobrisat iz compa.

Številke so čez palec, preden kdo začne z obrestmi in stroški kredita.
To vsak normalen razume, samo veš kako je.
Samostojni, nezapufani in neobremenjeni ljudje so zelo slabo vodljivi - zato je interes, da ima X super bogatašev v lasti recimo 90% nepremičnin v Sloveniji.
In ima notri hlapce, ki se ne smejo upirati - tako je precej lažje vladati.

Poglej Ameriko - tam je tak sistem, ali je lastnik landlord ki mu plačuješ najem, ali pa banka pri kateri imaš puf.
Recimo primer Dallas, Teksas - 6 mogotcev si lasti večino napremičnin za oddajo

Še vedno mora biti nekdo lastnik nepremičnine, če je preveč skoncentirano lastništvo, to ni dobro - pa naj bo to privat oseba, ˝firma˝, stanovanjski sklad...
 
  • Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

jtfc

Guru
24. jul 2007
19.907
2.603
113
Jst imam linux na prenosniku, ker ne more več windowsov gnat..... pa noče crknit.

Če ne bi imel službene programe na windowsih.... bi lahko šel 100% linux.

Lahko ga meni dajo, če ga nočejo.
 
  • Ljubezen
Reactions: Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.951
5.856
113
Mater s tem projektom "kompjuterji" ga res serjejo na polno, ampak:

Hčerka je želela na plačljivi storitvi videa na zahtevo največje slovenske komercialne televizije pogledati snov za naslednje šolsko leto, saj ji matematika dela preglavice

Tole je tudi poved, ki mi nariše cinicen nasmesek na obraz.

Kar se ostalega tice... Ja, dobila je limono. Še kaksna bo. In so tudi pri drugih. Jaz sem enkrat kupila laptopa, ki niti 2h ni delal, pa sem imela z dostavo na servis ravno tako stroške, s tem da ko sem uveljavila stvarno napako, sem bila naslednjo bitko, ki jo njej ne bo treba. Jaz sem namreč svoj kompjuter kupila in nikdar dobila celotne kupnine nazaj. Najprej prerekanje, da ne zelim dobropisa, potem da mi ne bodo vrnili provizije 3%, kolikor jih stane karticna transkacija. Gor vzeta racunalniska trgovina ma Dunajski v LJ. To so pa problemi tistih, ki svoje kumpjuterje kupujejo.

Se enkrat, naj bradavica zraste na sred nosu tistim, ki so tale posel peljali, ampak se malo takilih člankov, pa se bo omilil ta srd. Bolj je v buli, manj ima, vec zahteva in nic ni dovolj dobro.

Se enkrat, jaz enega vzamem in od mene ne bo tovrstnih pritozb. Jaz sem vedno vesela, ko dobim kaj v dar.
 
  • Všeč mi je
Reactions: nacek in igi

brane_new

Guru
10. feb 2008
15.192
2.457
113
Jagodni izbor dneva: Golob se ni držal nazaj, opozicija jih je slišala

Ne smemo si zatiskati oči pred tem, da se med ljudmi širi strah.

V časih, ko so se začeli kazati prvi in neizpodbitni rezultati delovanja te vlade in ko nam vsa Evropa zavida gospodarsko rast, višino inflacije in nizko stopnjo brezposelnosti, se opozicija ukvarja z zimzelenimi temami, ki jih ponavlja že vsaj leto dni.

Proti širjenju lažnih ali parcialnih informacij in novic in širjenju strahu se lahko borimo le z vztrajnim ponavljanjem resnice, je v odgovoru na poslansko vprašanje
 

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.279
2.682
113
Tole je pa čisto preseravanje. Dobi zastonj računalnik in nato jamra, ker je morala dati celih 12 eur za poštnino na servis. Se pač zgodi, da je kakšna stvar tudi nova v defektu. Linuxa se 0a lahko priučijo, jim ne bo čisto nič škodilo.
 

CLIO15

Guru
1. nov 2007
12.704
3.668
113
Pač novi disk noter.
Ja ni zastonj, ampak celo premoženje pa tudi ne stane.
Razen če so bios kaj zaklepali.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.951
5.856
113
Windowse in office šole talajo zastonj. Tukaj si ni potrebno kaj dosti razbijati glave, kako ogroženi priti do te silno drage opreme. Tudi če temu ne bi bilo, bi morali trenutno kupiti samo programsko opremo, kar je v mojem svetu še vseeno bolje in dostopneje kot strojna+programska oprema. Ampak ne, mi se bo mo zdaj kregali, da šenkano ni bilo dovolj - zdaj tudi kvantitativno ne, kaj šele kvalitativno.

Kar se tiče ostalega, tele računalnike se bo potalalo in pozabilo na njih. Mar res mislite, da bo kdo to vračal? Po 2 letih so zamortizirani in niti toliko se nobenemu ne bo dalo ubadati s tem, da bi položnico za 1 evro poslal.

Pri nas v šoli šola kupi delovne zvezke včasih iz tistega fonda, ki ga imajo. Uradno so dani v uporabo in se na koncu leta vrnejo. Veš, da smo zastrigli vsi z uhi. V delovne zvezke se piše - naj imajo otroci zdaj posebej zvezke za rešitve, ali naj pišejo s svinčnikom pa potem radirajo, se bo dalo odkupiti, pa da se ne zafrkavamo s tem.... vprašanj kolikor češ. odgovor - piše se v delovne zvezke, na koncu pa nobeden ne bo nič več vprašal. In tako je tudi bilo.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.224
5.353
113
Od kdaj šole talajo win licence? Za teamse mi je jasno, da za office malo manj, za windowse še manj.
Ali pa naše šole to z uspehom skrivajo.
 

jtfc

Guru
24. jul 2007
19.907
2.603
113
En kolega pravi nemc je brezposeln.... in zdaj se je prek njihovega zavoda na en tečaj za pol leta prijavu.

So vsi dobili zastonj računalnik za okol 600€. Da računalnike bodo v hrbet kmalu, samo tistih ki bodo kaj pametnega z njimi delali ne bo več.

Ko sem mu reku, da v tem času bi lahko vsaj 20k zalužil ali 600€ "zastonj" računalnik je pa popizdu :evil:


1721550541053.png
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.951
5.856
113
Zdele gledam in res tudi zdaj šola ponuja samo microsoft 365... skori sigurna, da je bila nekdaj možnost tudi windowsi, ampak ne vem, ker nikdar rabila. office imam pa od podmladka.

drugače pa: https://www.rtvslo.si/oglasna-sporo...originalni-windows-11-za-samo-13-evrov/685516

gre se za računalniško opismenjevanje tistih, z manj možnostmi. kaj to pomeni v vašem svetu. Kupiti najboljšo opremo - strojno in programsko in kaj, potem še tipkati namesto njih? eno je imeti manj možnosti, ampak izkoristiti vsako in se truditi, drugo je imeti manj možnosti in se po jajcih praskati brez ikakve motivacije to spremeniti.

Seveda, ker izposojen računalnik lahko odpiraš kakor hočeš.
ne, servis ga. In servis in garancija sta.

pod črto se zdaj jajcamo, da je tu mač pričakovati, da bodo znali linux uporabljati ali do praktično zastonj windows okolja in programja priti, ampak so pa blazno omejeni in ovirani s tem, ker ne smejo v času garancije (to je zelo novo za vse nas, ki smo kadarkoli kdaj kaj kupili, da) sami posegati v strojno opremo. Ker to bi pa znali...

Največja ironija pa je, da taki "argumenti" gredo zgolj na mlin budalam, ki so ta posel sklenili. Ker očita se jim to, kar se nima kaj in to tisti, ki parazitirajo že tak ali tak in so užlajeni in zjamrani, ker jim tudi to v lajfu ne gre do nivoja, ki bi si ga želeli in pazi zdaj... mislijo da so upravičeni do tega, ker... ne vem, ker pač dihajo. Pri takih mi ni nič manj škoda pokradenih milijonov, ki so pospremili tole zgodbo - vsi so sfčrkani brez veze.

naslednjič naj dajo v razpis - kdor ima sploh željo se naučit osnovnega računalniškega znanja...
 

Vadim

Guru
2. jul 2020
4.317
5.633
113
Od kdaj šole talajo win licence? Za teamse mi je jasno, da za office malo manj, za windowse še manj.
Ali pa naše šole to z uspehom skrivajo.

Faksi imajo to od pradavnine. Windowse so ti metali v hrbet. Računalniške srednje tudi (če so bile partner programa). Ostali v zadnjih letih - še preden so ugotovili da potrebujemo ministrstvo za to.



Sicer pa je lahko Linux loterija kar se tiče strojne opreme. Lahko vse dela, lahko kaj ne prepozna. Da boš debugal ali nameščal drugi distro pa ni za pričakovati od navadne raje. Po eni strani razumem te ljudi, po drugi ne, ker bi lahko nesli na servis pa rekli naj gor vržejo windowse. Pritozevanje ker se lahko pritožuje.