Mnogo, premnogo besed za razen nič Jabe, ja žal. Predobro vem koliko je naravni prirastek, nič bat. Koliko berem, ti gre precej dobro v lajfu, tako da normirancem verjetno ne gre zlo slabo.
So mi pa s.p.ji na minimalkah svoja kasta. Vsi vedo kaj bo z penzijami, in po besedah kolega, ki prodaja zlato, gre zadnjih nekaj let prodaja strmo navzgor. Vsi s.p.ji mehaniki, frizerke, normiranci, keš na roko, nemška kovnica.... Kaj ima država od tega? Nič, niti ne pokojninska blagajna niti zdravstvena. Pa nebom pisal koliko se meni odtrga od bruto plače za PZ (ti nebom prepustil da si sama izračunaš mojo plačo, ker vem da si dobra matematičarka).
Kako naj bom bolj jasna - nisem več normiranec, se mi ne splača več. Beri, obstajajo opcije, kjer povsem po pravilih plačam še manj. Seveda pa lahko glupiš, da to pomeni denar na črno oziroma opravljanje storitev brez računa... Takim se že zdaj ni splačalo biti normiranec! Ker to je edino kar ti veš in poznaš, ker je najlažje zatiskat oči in ušesa pred vsem, kar bi lahko pomenilo dvigniti rit in kaj naredit, da ti bo boljše in lažje v življenju. Sploh ne vem, kaj se prerekam s teboj, nazadnje nisi sam vedel, kdaj jesti malico v službi...