Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
Mnogo, premnogo besed za razen nič Jabe, ja žal. Predobro vem koliko je naravni prirastek, nič bat. Koliko berem, ti gre precej dobro v lajfu, tako da normirancem verjetno ne gre zlo slabo.
So mi pa s.p.ji na minimalkah svoja kasta. Vsi vedo kaj bo z penzijami, in po besedah kolega, ki prodaja zlato, gre zadnjih nekaj let prodaja strmo navzgor. Vsi s.p.ji mehaniki, frizerke, normiranci, keš na roko, nemška kovnica.... Kaj ima država od tega? Nič, niti ne pokojninska blagajna niti zdravstvena. Pa nebom pisal koliko se meni odtrga od bruto plače za PZ (ti nebom prepustil da si sama izračunaš mojo plačo, ker vem da si dobra matematičarka).

Kako naj bom bolj jasna - nisem več normiranec, se mi ne splača več. Beri, obstajajo opcije, kjer povsem po pravilih plačam še manj. Seveda pa lahko glupiš, da to pomeni denar na črno oziroma opravljanje storitev brez računa... Takim se že zdaj ni splačalo biti normiranec! Ker to je edino kar ti veš in poznaš, ker je najlažje zatiskat oči in ušesa pred vsem, kar bi lahko pomenilo dvigniti rit in kaj naredit, da ti bo boljše in lažje v življenju. Sploh ne vem, kaj se prerekam s teboj, nazadnje nisi sam vedel, kdaj jesti malico v službi...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Kako naj bom bolj jasna - nisem več normiranec, se mi ne splača več. Beri, obstajajo opcije, kjer povsem po pravilih plačam še manj. Seveda pa lahko glupiš, da to pomeni denar na črno oziroma opravljanje storitev brez računa... Takim se že zdaj ni splačalo biti normiranec! Ker to je edino kar ti veš in poznaš, ker je najlažje zatiskat oči in ušesa pred vsem, kar bi lahko pomenilo dvigniti rit in kaj naredit, da ti bo boljše in lažje v življenju. Sploh ne vem, kaj se prerekam s teboj, nazadnje nisi sam vedel, kdaj jesti malico v službi...
Dvignit rit???? Imam službo s katero sem razmeroma zadovoljen. Komu naj dvignem rit? Je pa res, da mi drugi vsakokrat več jemljejo, predvsem po zaslugi vlade. Pa ne samo meni, tudi tebi in vsem nam tukaj. In ker mi drugi jemljejo, naj jaz plešem. Ali za voljo drugih še višje dvignem rit? Ali kaj bi zdaj ti rada?

Nisem vedel kdaj jesti v službi??? In ti si prišla kot odrešenik in mi nesla sendvič v usta. Daj Jebe, saj si pametna, ampak med genijem in nekom drugim je samo ena mala vrzel.... glej da jo ne preskočiš.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: Borg in Holobist

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Dvignit rit???? Imam službo s katero sem razmeroma zadovoljen. Komu naj dvignem rit?
Sebi.

Saj praviš, kot s.p. boš lahko kupoval kupe zlata, ter dobro živel. Torej boš šel na boljše.

Sem ti obrazložil. Ne obračaj besed.

Ma ti si samo nekaj nabrklal in se še bolj zapletel.
Kot je že rekel jello, ti bi debelo državo, ko se gre zate, ter vitko, ko se gre za druge/ko je treba kaj dati državi. Pač tipični slovenski "desničar".

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Sebi.

Saj praviš, kot s.p. boš lahko kupoval kupe zlata, ter dobro živel. Torej boš šel na boljše.

Kot je že rekel jello, ti bi debelo državo, ko se gre zate, ter vitko, ko se gre za druge/ko je treba kaj dati državi. Pač tipični slovenski "desničar".
Nepisman a? A se nisem javil, da takoj podpišem +65 eur (+inflacija), do konca 40 let delovne dobe?

Delo ki ga opravljam, ne vem če kdo dela preko normiranca v Sloveniji. Zlato pa žal drugi pobirajo na moj račun.

Pa kaj jaz to orto lewaku razlagam.

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.053
-201
63
Sebi.

In kaj daš ti državi?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Nepisman a? A se nisem javil, da takoj podpišem +65 eur (+inflacija), do konca 40 let delovne dobe?

Delo ki ga opravljam, ne vem če kdo dela preko normiranca v Sloveniji. Zlato pa žal drugi pobirajo na moj račun.

Pa kaj jaz to orto lewaku razlagam.
Torej bodi prvi, ki to počne. Ni jajc?
Ok, pol pa navaden s.p. Saj si kao full sposoben, boš že nagruntal stroške in obvoze, pa boš dal državi še manj, kot normiranci.

Sem ti povedal, da +65€ je bilo pred nekaj leti. Sedaj je več. Brez predhodnih reform, pa bi bilo še velikooooo več. Kot tudi bo še veliiiko več, brez prihodnjih reform. Ne dojameš, vem.

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg