Planet Golob

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
WTF?

Ja čez koga pa naj bentim? Če bi Janša to sprejel bi pa čez njega. Gre se za mene in BMK kdo je ali bo to sprejel. Ne briga me kje drugje se še izvajajo te reforme. Sicer pa glede na strmo naraščanje obolelosti za rakom in s tem umrljivost, nebi bil problem počakat še kako leto, ker se bo statistika tega famoznega staranja prebivalstva hitro obrnila.

Glej, lepo priznaj, da se z vsem strinjaš, ker TVOJI sprejemajo tak zakon. Če bi to bil kdo drug, bi enako pizdil kot jaz.

Predvsem cez sebe... Ce pricakujes od nekoga drucga, da ti bo življenje olajšal namesto sebe, pol se bos nacakal...

Kolicina denarja za penzije ni odvisna samo od tega koliko eden vplaca, ampak predvsem koliko je vplacnikov. Tle smo pa slabi. Hvala bogu smo nasploh švoh v prezivetvenem nagonu in zna biti, da je diskreditacija in sistematicno rusenje zaupanja v medicino in zdravnike v bistvu edina resitev, ki je Slovencu blizu za problem vse vecjega stevila penzionistov, ki zahtevajo za prezivetje vse vec...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.085
113
zavarovancev na upokojenca.jpg

V nekih drugih časih smo imeli okoli 3 delavce na upokojenca, potem pa je to razmerje strmo padalo. Nekateri poklici so se upokojevali že okoli 50-tega leta.

Število upokojencev se je v zadnjih desetletjih podvojilo, novih delavcev, ki bi vplačevali, pa ni (mnogim se niti ne izplača delati, ker smo zelo socialna država). Tako da mora država vedno več dodajati za pokojnine.

B81

22. jul 2007
36.704
10.334
113
Tudi pri nas imaš "drugi steber", ki gre na tak način.

Ker pa ne moreš vsem za nazaj pokazati fakiča in jih pustiti crkniti, se bo probalo podaljšati "obične pokojnine" kar se da dolgo. Kar pa ne gre brez reform.
Drugi steber ima v osnovi dodan javni sektor, ostali pa po zelji, je pa to nekaj %, ne nek resen dodatek na koncu.

Prvo je potrebno stimulirat upokojence, da delajo naprej, % place k penziji, kar je ok, ampak ta % se znizuje, ker je drzava na psu.

Drzava bi morala imeti tudi lastne nepremicnine, ki bi jih oddajala v najem za normalen denar in s tem povecevala pokojninsko vreco.
V normalnih drzavah laufa, pri nas sicer vprasanje, kako bi slo :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.395
3.715
113
Drzava bi morala imeti tudi lastne nepremicnine, ki bi jih oddajala v najem za normalen denar in s tem povecevala pokojninsko vreco.
V normalnih drzavah laufa, pri nas sicer vprasanje, kako bi slo :bonk:
Država ima v lasti skoraj deset tisoč stavb, od katerih je kar šestina praznih.

Država ima v lasti za okoli 63 tisoč kvadratnih metrov praznih nepremičnin.

• Všeč mi je
Reactions: B81

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Ne bebo bebasti.

Jaz razumem, da tako ne gre naprej in da so NUJNE spremembe, če želimo sistem pokojnin furati še vsaj par desetletij.
Ti pa gledaš samo na svojo usmrajeno ***** in si nezmožen razumeti širšo sliko.
Bebo bebasti.... (pišem ti samo nazaj tvoje žaljivke!);
Podatki za leto 21:
Iz proračuna je šlo v pokojninsko blagajno 719 milijonovv. Takrat je bilo delovno aktivnega prebivalstva 927000 ljudi. To znese 770 evrov na prebivalca. Na mesec je to faking 65 evrov. In zaradi faking 65 eurov delamo reformo, s katero, da se neboš veselil, ne bomo pokrili teh 719 milijov, ampak bomo (mogoče) le to zmanjšali.

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Pa da si boste samo predstavljali plesalci sLobode. Za NVOje je leta 22 bilo namenjenih 539 milijonov. Samo toliko, da vidite koliko je pokojninska blagajna problematična.

Zdaj pa da vidim jest5-a kako bo skočil v zrak, me zmerjal z bebotom in me podučil da od teh 539 milijonov se financirajo tudi gasilci.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg in BuDi

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
477
-3.215
28
Razsvetli nas. Pa začni pri medotih pa nutrijah, pol pa dalje.

Mater, pa tok bi bli radi bojši od unih, pa ste še slabš. Pa smo eni upal, da slabš pa nemore bit....
Zastonj sem upal, da bi se debata razvila kam drugam, kot je v ponavadi tukaj..sem mislil, da si glede na prebliske kaj boljši od "unih", pa sem se očitno motil.
1712049179442.png

Alex

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Predvsem cez sebe... Ce pricakujes od nekoga drucga, da ti bo življenje olajšal namesto sebe, pol se bos nacakal...

Kolicina denarja za penzije ni odvisna samo od tega koliko eden vplaca, ampak predvsem koliko je vplacnikov. Tle smo pa slabi. Hvala bogu smo nasploh švoh v prezivetvenem nagonu in zna biti, da je diskreditacija in sistematicno rusenje zaupanja v medicino in zdravnike v bistvu edina resitev, ki je Slovencu blizu za problem vse vecjega stevila penzionistov, ki zahtevajo za prezivetje vse vec...
Hodim v službo, odtegujejo mi od plače, imam 2 otroka. Kaj naj še naredim? Nisem jaz tisti, ki si sam diktira koliko bo vplačal v državno blagajno. Pustmo zdaj druge stebre, ti nimajo nobene veze z dolžino delovne dobe.

Bi pa zastavil vprašanje, koliko je privatnih S.P.-jev in d.o.o.jev z izplačanim minimalnimi plačami?

• Objave ne odobravam

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Bebo bebasti.... (pišem ti samo nazaj tvoje žaljivke!);
Podatki za leto 21:
Iz proračuna je šlo v pokojninsko blagajno 719 milijonovv. Takrat je bilo delovno aktivnega prebivalstva 927000 ljudi. To znese 770 evrov na prebivalca. Na mesec je to faking 65 evrov. In zaradi faking 65 eurov delamo reformo, s katero, da se neboš veselil, ne bomo pokrili teh 719 milijov, ampak bomo (mogoče) le to zmanjšali.
Sej ni treba reforme. Lahko tudi kakšen drug davek nabijemo, da se dobi potrebno količino denarja za vzdrževanje trenutnega stanja. In ga vsako leto malo povišamo, saj drugače to ne bo šlo.
Sam ne potem znova jokat, tokrat nad tem drugim povišanim prispevkom/davkom.

• Objave ne odobravam

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Zastonj sem upal, da bi se debata razvila kam drugam, kot je v ponavadi tukaj..sem mislil, da si glede na prebliske kaj boljši od "unih", pa sem se očitno motil.
Poglej priponko 83416

Alex
Kaj od navedenega ni res? Se mogoče tvoj bebo ni zarad spodnje glave odločil, da se bo direktno vmešal v odločitev stroke, ker se njegovi sponzoruši smiljo nutrije in medoti?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Sej ni treba reforme. Lahko tudi kakšen drug davek nabijemo, da se dobi potrebno količino denarja za vzdrževanje trenutnega stanja. Sam ne potem znova jokat, tokrat nad tem drugim povišanim prispevkom/davkom.
Ni problema. Imamo prostovoljno->obvezno zdravstveno zavarovanje 35 eur. Naj dodajo še prostovoljno pokojninsko zavarovanje 65 eur, pa da me noben več v življenju ne drka kako dolgo bom delal.

• Objave ne odobravam

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
Saj te ne.
Ti lahko mirne volje jutri zaključiš z delom.
Nekaj malega boš dobil od države, za ostalo pa upam, da si v teh letih poskrbel sam.
Boš?
Nisem več mlad, ampak še vedno premlad. Jasno mi je sedaj, da pred abrahamom nimam kaj hodit v penzijo. Tudi to ni taka doba, da bi si človek delavec lahko uredil status in pred dispozicije za pokoj. Ampak vsaka reforma nesramno dviguje pogoje. Tako prehajamo iz 60 let že proti 70 in vse skozi poslušamo že 30 let kako pokojninski sklad ni vzdržen. Sem pa ti napisal za kaki drobiž ni vzdržen. V končni fazi če upokojencem znižajo povprečno za 65 eurov penzije rešimo ves problem. Ampak potem ni več vzvoda s čim bi strašili.

• Objave ne odobravam

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Nisem več mlad, ampak še vedno premlad. Jasno mi je sedaj, da pred abrahamom nimam kam hodit. Ampak vsaka reforma nesramno dviguje pogoje. Tako prehajamo iz 60 let že proti 70 in vse skozi poslušamo že 30 let kako pokojninski sklad ni vzdržen. Sem pa ti napisal za kaki drobiž ni vzdržen. V končni fazi če upokojencem znižajo povprečno za 65 eurov penzije rešimo ves problem. Ampak potem ni več vzvoda s čim bi strašili.
Saj točno to delajo :zavijazocmi:
S spremembo pogojev nižajo povprečno penzijo. Pa malo še zamaknejo upokojitev.

P.S. Za ta drobiž ni vzdržen zaradi preteklih reform/popravkov. Brez teh, bi manjkalo konkretno več, kot "samo" 65€
Sicer pa s tem ne rešimo problema.
Če danes znižamo za 65€, bo treba čez 2 leti 90€, čez 10 za 180€,...

• Objave ne odobravam

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.776
6.452
113
s.p. nima plače... NIma niti plačane bolniške kar nekaj časa, niti plačanega dopusta. Minimalni prispevki tudi za s.p. niso več opcija, se spreminjajo glede na "dobiček". Probaj pa boš videl. Vse kar bo, bo druge sorte jamr... Minimalni prispevki zame niso bili več opcija, odkar mi je Golob zjebal normiranca. Bi šli ekspresno gor, če bi se obnašala kot ti. Sedela pa vekala.

2 otroka sta negativna ničla, ker se smatra da bosta oba živela do penzije. Če ne, smo v minusu. Kaj to pomeni, danes gledaš, čeprav ne razumeš najbolje.

Naj nekdo nekaj naredi in ti nariše in da navodila kot otroku, kako za sebe poskrbeti? ja, daj tistih 65€ nekam vsak mesec. Kdo ti brani? oziroma a te mora nekdo siliti, da se obnašaš odraslo. Takrat ti bo tudi vseeno, a je 60, 65 ali pa 67€. Šel boš, ko se ti ne bo dalo več delat.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.656
5.845
113
s.p. nima plače... NIma niti plačane bolniške kar nekaj časa, niti plačanega dopusta. Minimalni prispevki tudi za s.p. niso več opcija, se spreminjajo glede na "dobiček". Probaj pa boš videl. Vse kar bo, bo druge sorte jamr... Minimalni prispevki zame niso bili več opcija, odkar mi je Golob zjebal normiranca. Bi šli ekspresno gor, če bi se obnašala kot ti. Sedela pa vekala.

2 otroka sta negativna ničla, ker se smatra da bosta oba živela do penzije. Če ne, smo v minusu. Kaj to pomeni, danes gledaš, čeprav ne razumeš najbolje.

Naj nekdo nekaj naredi in ti nariše in da navodila kot otroku, kako za sebe poskrbeti? ja, daj tistih 65€ nekam vsak mesec. Kdo ti brani? oziroma a te mora nekdo siliti, da se obnašaš odraslo. Takrat ti bo tudi vseeno, a je 60, 65 ali pa 67€. Šel boš, ko se ti ne bo dalo več delat.
Mnogo, premnogo besed za razen nič Jabe, ja žal. Predobro vem koliko je naravni prirastek, nič bat. Koliko berem, ti gre precej dobro v lajfu, tako da normirancem verjetno ne gre zlo slabo.
So mi pa s.p.ji na minimalkah svoja kasta. Vsi vedo kaj bo z penzijami, in po besedah kolega, ki prodaja zlato, gre zadnjih nekaj let prodaja strmo navzgor. Vsi s.p.ji mehaniki, frizerke, normiranci, keš na roko, nemška kovnica.... Kaj ima država od tega? Nič, niti ne pokojninska blagajna niti zdravstvena. Pa nebom pisal koliko se meni odtrga od bruto plače za PZ (ti nebom prepustil da si sama izračunaš mojo plačo, ker vem da si dobra matematičarka).

• Objave ne odobravam

B81

22. jul 2007
36.704
10.334
113

Pa a mislis, da drzava ne dobi dovolj denarja za izogib tej tezavi?
Nekje je luknja, kjer dnar ven tece.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

jello

Guru
22. sep 2008
10.112
3.855
113
Hodim v službo, odtegujejo mi od plače, imam 2 otroka. Kaj naj še naredim?

Torej v ničemer boljši od povprečja, bi pa poseben status (hej, poglejte me, vsako jutro vstanem), debelo državo, ko gre za pravice in vitko, ko gre za dolžnosti. Rešitev za take probleme je Rupar. On bo znižal davke in zvišal penzije.

p.s.: Hočem, hočem, hočem,.....od vloge za vrtec izpred 15 let, do penzije danes....hočem, hočem, hočem....Kdo bi si mislil, da ne gre za dveletnega froca, ampak delovnega človek, ki še niti 50 pomladi ni obrnil in ki ob vsaki priložnosti vpije kako preživlja še ostalo brezposelno zalego, migrante, upokojence, JU. Zahteva penzijo 20 let pred penzijo.