Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
22.677
6.439
113
Poslanca Levice Vatovca izjava Reberška, da je tukaj Slovenija in se govori slovenski jezik, spominja na "fašistično okupacijo"?

Gospod Reberšek je rekel, tukaj je Slovenija in tukaj se govori slovenski jezik. Poglejte, jaz prihajam iz Kopra, sem Primorec. Ko to rečete, se spomnim na napise v slovenskih šolah pod fašistično okupacijo, kjer je pisalo 'tukaj se govori samo italijansko'. To, da ljudje, ki živijo v Sloveniji, se morajo naučiti oziroma morajo prevzeti običaje in kulturo, je v sodobni državi 21. stoletja skregano z vsemi temelji človekovih pravic. Vsak človek na tem svetu ima pravico, da izraža svojo narodno pripadnost s svojo kulturo in svojo identiteto. Vi pa bi to jemali praktično vsem. Ob tem, da se pogovarjamo o ljudeh, ki so prišli zgradit to skupno državo po vojni, po letu 1945, in o drugi, tretji, četrti tudi že generaciji, ki so v bistvu Slovenci, so naši sodržavljani, naše sodržavljanke, še enkrat, naši sošolci, sodelavci, prijatelji, znanci, tudi družinski člani. In vi jim – kaj? – odrekate neko osnovno stvar, kot so kulturne pravice.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Imaš še vedno meltdown? Poišči pomoč, alter je zelo slaba alternativa terapiji.
Povej kaj novega, ta teden si že tretji, ki me pošilja po pomoč samo zato ker pišem nekaj kar mu ne paše ali s čemer se ne strinja. Še enkrat zeh. Samo še tomi in kameleon požegnata z rdečo pa ste zmagal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Prešernova nagrada ni kar nekaj in je vredna omembe.
Ja? Vidiš ko se trudiš s kulturo pa z enim stavkom dokažeš, da ne samo da se ti ne sanja pol qrca, še prelen si da bi zguglal.

Samo zato ker jih bo več trznilo na omembo najbolj razvpite dobitnice nagrade prešernovega sklada (ne, to ni prešernova nagrada), niti eden pa na enega brezveznega dobitnika prešernove nagrade.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.427
7.031
113
Guglam, pa očitno je nekje šum v komunikaciji.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.282
3.908
113
Ja? Vidiš ko se trudiš s kulturo pa z enim stavkom dokažeš, da ne samo da se ti ne sanja pol qrca, še prelen si da bi zguglal.

Samo zato ker jih bo več trznilo na omembo najbolj razvpite dobitnice nagrade prešernovega sklada (ne, to ni prešernova nagrada), niti eden pa na enega brezveznega dobitnika prešernove nagrade.
To pa, ker so jo nekateri zavistneži omejili na sklad.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Šum je predvsem med ušesi. Prešernovo nagrado sta leta 2018 prejela boris a. novak in janez mejač. Kakšen dolgčas. Nimata ć, nista lezbijki, nista nič, kar bi bilo lahko pljunit na prvo žogo.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: bizi in delter333

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.370
5.646
113
Povej kaj novega, ta teden si že tretji, ki me pošilja po pomoč samo zato ker pišem nekaj kar mu ne paše ali s čemer se ne strinja. Še enkrat zeh. Samo še tomi in kameleon požegnata z rdečo pa ste zmagal.
Jaz sem ti samo privoščil farmacevtko....pa takoj užaljen...

Mogoče pa res rabiš zdravljenje....?

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe
moogče, ker je to en odlok, ne 245 odlokov, ki se dnevno spreminjajo. Mogoče ker se ljudje strinjajo z odlokom? Mogoče, ker jih ta odlok ne omejuje?

a res ne vidiš razlike med tem odlokom in kovidnimi odloki?
očitaš odloke iz časa kovida..a so sosednje države imele manj svobode, več svopbode ali smo bili primerljivi? PS novinar iz Trsta je v nekem časopisu napisal da mu ni jasno kaj Slovenci hočejo, ker smo imeli takrat precej blažje ukrepe kot npr. Italija. Ampak ja čim je Janez in komanda je teror, absolutizem in podobno

Poslanca Levice Vatovca izjava Reberška, da je tukaj Slovenija in se govori slovenski jezik, spominja na "fašistično okupacijo"?

Gospod Reberšek je rekel, tukaj je Slovenija in tukaj se govori slovenski jezik. Poglejte, jaz prihajam iz Kopra, sem Primorec. Ko to rečete, se spomnim na napise v slovenskih šolah pod fašistično okupacijo, kjer je pisalo 'tukaj se govori samo italijansko'. To, da ljudje, ki živijo v Sloveniji, se morajo naučiti oziroma morajo prevzeti običaje in kulturo, je v sodobni državi 21. stoletja skregano z vsemi temelji človekovih pravic. Vsak človek na tem svetu ima pravico, da izraža svojo narodno pripadnost s svojo kulturo in svojo identiteto. Vi pa bi to jemali praktično vsem. Ob tem, da se pogovarjamo o ljudeh, ki so prišli zgradit to skupno državo po vojni, po letu 1945, in o drugi, tretji, četrti tudi že generaciji, ki so v bistvu Slovenci, so naši sodržavljani, naše sodržavljanke, še enkrat, naši sošolci, sodelavci, prijatelji, znanci, tudi družinski člani. In vi jim – kaj? – odrekate neko osnovno stvar, kot so kulturne pravice.
naj ******** od vatovca pove kolikokrat so njegovi šli k" fašistom" po zadeve ki jih v jugi ni bilo oz so bile porazne kvalitete, potem naj jodla o terorju....

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.677
6.439
113
Nekaj jih še pleše, podgane pa bežijo..
vesna vukovic.png

To je kar pričakovano po razkritju najnovejše afere z davčnimi podatki podjetij in fizičnih oseb. Morda bo še kdo odstopil.

Čakam da mi bizi pošlje povezavo do posnetka pogovora iz včerajšnjih 24ur zvečer. Ker mislim, da ga ne bodo upali objaviti.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero