Planet Golob

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Tako je. Tukaj se pa povsem strinjam. Če je preveč odličnjakov v gimnazijah, naj povsem preprosto organizirajo sprejemne izpite. Zakaj z NPZji težit celo populacijo. Sploh pa naj prvo poenotijo šolski program ter učbenike. Ne pa da v prvi triadi starši izbirajo katere učbenike bodo otroci imeli.
Saj ne težijo samo populaciji.
S tem vsaj malo ločijo zrno od plevela med učitelji.
Samo kaj ko jih primenjkuje in je vsak dober samo da je izobražen

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
vse srednje bi morale biti poklicne, z vajeništvom , da bi se vsak mulc dejansko nekaj naučil in tudi znal izdelat v cehu, potem pa dalje, kateri so za kaj več.

tako pa imamo danes take anomalije, da jočemo v realnem sektorju ko dobimo "izobražence". Delal pa noben več nebi, niti malo kdo kaj zna. K sreči za periferijo, da so ljudje še na kmetih in mularija z bregov še kaj zna naredit in jim ni tezko, ampak to so redki. Kako je s tem danes v blokovskih naseljih nočem pomislit.
YT in insta scena verjetno.
Starejši mulc je bil na informativnih na strojnem faksu. Bil je eden redkih brez staršev poleg. Tamlajšega na srednji strojni so pa že čudno gledal, ker je bil sam.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Starejši mulc je bil na informativnih na strojnem faksu. Bil je eden redkih brez staršev poleg. Tamlajšega na srednji strojni so pa že čudno gledal, ker je bil sam.
Ne vem kako so našega gledali prejšnji vikend na informativnem, ampak ne spomnim se, da bi kaj posebej jamral.
Se pa strinjam, da je prisotnost staršev na informativnem nujna, če že odličajo o tem kje bodo nadaljevali projekt froc.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.156
113
Saj ne težijo samo populaciji.
S tem vsaj malo ločijo zrno od plevela med učitelji.
Samo kaj ko jih primenjkuje in je vsak dober samo da je izobražen
Ne razumem najbolj.... ločuješ zrno od plevela med učitelji... saj učitelje se na pram temu ne sankcionira. Niti učenec ne ve natančno, če je za njegov slab rezultat kriv učitelj.
Saj pravim, enotni natančni učni načrt je potreben, seveda podkrepljen z dobrimi učbeniki. Tako lahko vsaj malo oblažiš vpliv slabega učitelja. Tako pa gledam pretekle NPZ-je za 3tji tazred in opažam da so stvari noter, ki jih vsaj moj otrok (še) ni jemal. Je kriva učiteljica? Ja delno ja, ampak po pregledu učbenika, tudi tam ni takih sestavljenih nalog kot na NPZjih.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg in jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Ne razumem najbolj.... ločuješ zrno od plevela med učitelji... saj učitelje se na pram temu ne sankcionira. Niti učenec ne ve natančno, če je za njegov slab rezultat kriv učitelj.
Saj pravim, enotni natančni učni načrt je potreben, seveda podkrepljen z dobrimi učbeniki. Tako lahko vsaj malo oblažiš vpliv slabega učitelja. Tako pa gledam pretekle NPZ-je za 3tji tazred in opažam da so stvari noter, ki jih vsaj moj otrok (še) ni jemal. Je kriva učiteljica? Ja delno ja, ampak po pregledu učbenika, tudi tam ni takih sestavljenih nalog kot na NPZjih.
Poznam več učiteljev na višji stopnji. Prav vsi zatrjujejo, da je nujno potrebno uvesti NPZ za 3tji razred.
Razlogov je več, največji je ta ker veliko otrok pride na višjo stopnjo brez podlage, na NPZ jih so pa za slabe rezultate krivi učitelji višje stopnje.
Ni vsepovsod tako, ampak učitelji dobro vedo, kdo jim pošilja učence brez podlage, le da se bo to sedaj lahko tudi z rezultati podkrepilo.

Moja mala je najebala v kovidu v 5 razredu (računalniško in tudi drugače nepismena učiteljica),
še sedaj v 8 ji manjka snov petega razreda in "je.be ježa", mi pa z njo vred.

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.136
-360
63
Poznam več učiteljev na višji stopnji. Prav vsi zatrjujejo, da je nujno potrebno uvesti NPZ za 3tji razred.
Razlogov je več, največji je ta ker veliko otrok pride na višjo stopnjo brez podlage, na NPZ jih so pa za slabe rezultate krivi učitelji višje stopnje.
Ni vsepovsod tako, ampak učitelji dobro vedo, kdo jim pošilja učence brez podlage, le da se bo to sedaj lahko tudi z rezultati podkrepilo.

Moja mala je najebala v kovidu v 5 razredu (računalniško in tudi drugače nepismena učiteljica),
še sedaj v 8 ji manjka snov petega razreda in "je.be ježa", mi pa z njo vred.
Nikakor ne zagovarjam nesposobne učiteljice, AMPAK starši pa ste raje na netu viseli kot svoje sončke kaj naučili?!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.663
6.423
113
Evropski parlament izključil Slovenijo iz EU. Nov škandal oddelka, ki na jumbotih po Sloveniji promovira "Svobodo".

1708615227-q-750x522.jpeg

erikson

Guru
25. avg 2007
22.663
6.423
113
Pašek Šetinc je izbrisana. Zdaj lahko na lastni koži občuti, kako delujejo provladni mediji.

"Kolegi iz Gibanja Svoboda so povedali, da naj bi predsednik vlade Robert Golob posredoval pri Stojanu Petriču in od njega zahteva cenzuro pogovora, v nasprotnem primeru bi ga kaznoval z omejevanjem njegovih gradbeniških projektov," pravi Šetinc Pašek. "Gre za neuradne informacije, govorice, ki jih nisem preverjala, se pa mi zdi to vsekakor mogoče," dodaja. "Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob odločno zavrača navedbe, da je posredoval pri Stojanu Petriču," pa so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Pašek Šetinc je izbrisana. Zdaj lahko na lastni koži občuti, kako delujejo provladni mediji.

"Kolegi iz Gibanja Svoboda so povedali, da naj bi predsednik vlade Robert Golob posredoval pri Stojanu Petriču in od njega zahteva cenzuro pogovora, v nasprotnem primeru bi ga kaznoval z omejevanjem njegovih gradbeniških projektov," pravi Šetinc Pašek. "Gre za neuradne informacije, govorice, ki jih nisem preverjala, se pa mi zdi to vsekakor mogoče," dodaja. "Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob odločno zavrača navedbe, da je posredoval pri Stojanu Petriču," pa so sporočili iz kabineta predsednika vlade.
Za vsako rit raste palica.