zakaj je potem potrjen?
Tisti bolj otrocji oz se ne primerni za solo ste sli pri osmih ali pa nikoli ostali smo sli pri sedmih nekateri pa tudi s sestimi...kaj je narobe? da se more ze pri 7. letih ucit tujega jezika in se ena obremenitev vec. mi smo sli v solo z 8., pa smo do 3. drsali branje in pisanje in osnovno racunanje, potem se je pa bolj resno zacelo. se pravi pri 10-11 letih, ko je tudi glava bolj zrela.
ja otrostvo, ko si kot otrok lahko cele popoldneve brezskrbno lumpal z druzbo, ker se ni bilo potrebno ucit, naloga je bila tiktak narjena. zdej bo se tuj jezik in pri 9. se NPZ in tako tudi manj casa za druge stvari.
Cez 10 let bojo imeli v vrtcu ze tuje jezike, branje in pisanje pa takoj ko bo svincnik lahko v roki drzal.
gre se zato, da ucni postopek silijo cedalje bolj v mlajsa leta. pa so se vedno na faksu nesposoben za delat. ne vem kaj je smisel tega. otrok more tudi v glavi dozoret, da je sposoben crpat toliko stvari naenkrat.
Res je. Tudi ce ga ne bi bilo... Prec vrzen denar, par ljudi se bo napajalo iz tega ,ampak kdor pa razloge za njegovo neizvajanje isce v pokvarjenem otrostvu tretjesolčka, ima pa se kaki drug problem, kot je smotrnost davkoplačevalskega denarja. Tale za otroke gre je spet cisto izpeta in zlorabljena mantra...
Tisti bolj otrocji oz se ne primerni za solo ste sli pri osmih ali pa nikoli ostali smo sli pri sedmih nekateri pa tudi s sestimi...
No zdaj mi je vse skupaj bolj jasno, to pojasni tvoje pisanje tukaj gor, ce bi prej vedel te nebi zmerjal... oprosti
Ekstremni levičarji in gaber praviš? Ne permisivna vzgoja in samo moj je sonček odnos. Pa verjemi, da ni to samo domena ekstremnih levičarjev, kot ti sanjaš. Otroke moramo pa v red spravljat starši in ne učitelji.Poglej ce je za tebe in tvoje otroke tale sola prevec zahtevna ni nujno da je za ostale enako.
Ti si lahko srecen, ker so te pedagogi spravli vsaj malo k sebi, danasnji otroci nimajo te srece saj so ekstremni levičarji z gabrom in nasledniki unicili poklic ucitelja in s tem tudi unicili solstvo. Zdaj si lahko se prica unicevanju zdravniskega poklica, ko bos cez 10 let jamral, da nimas kam iti na pregled se spomni tega zapisa...
NPZ v 9. razredu bo vse prefiltriral!Starši, ki svoje otroke šolajo sami (in so jim doslej preverjali znanje samo parih predmetov), napovedujejo ustavno presojo.
---Starši temu nasprotujejo: opozarjajo, da na ta način postajajo le podizvajalci javne osnovne šole, izobraževanju na domu se jemlje njegova alternativnost, otroci pa bodo preobremenjeni. Napovedujejo tudi vložitev ustavne presoje.[/I]
Zmerjal je mogoce malo prehuda, mogoce te kdaj kje piknem kjer te sedaj ko vem kaksno je stanje ne bom, ker so mi starsi rekli, da to ni lepo...A si me kje zmerjal? Sem spregledal, oprosti. Sem mislu, da desničarji ne zmerjate, se ne spravljate na osebni nivo in ne preusmerjate debate.
Pri 6. ali 7. letih si šel v šolo, praviš? Vidiš, pa te vseeno niso naučili kam vejico postavit. Meni, ki sem šel z 8. v prvi razred, pa so mi jasne take osnove slovnice. Pol naj pa še kdo reče, da je zgodnje šolanje kar doprinese. Pha!
Realno. Tud nas so mel za poizkusne zajčke od eksternih preverjanj do mature za vse, pa smo preživel. Pol iz osemletke 9 letka, pa so moji preživel, pa heterogene skupine in ves šit okol tega, pa so preživel. In povem ti, kot oče treh, eden zaključuje SŠ, druga je ravno na sredi SŠ, tretji zaključuje OŠ, da največ narediš če jih naučiš samostojnosti tudi če včasih za to trpi kaka ocena in tega, da svet ni idealen.pač meni se pa ne zdi tako, ker spremljam zdele prvo triado in so zahtevni v šoli, pa še bolj bodo.
Pa kot rečeno - moti me to, da zamikajo vedno bolj zahteven učni proces v zgodnje otroštvo. Najbolje, da gre že na šiht pri 13h, da bo pridno kresal evrčke v blagajno in ne bo več strošek za državo.
Najbolj pa me moti, ker pri taki zadevi ni javne razprave. Tamle se je sprejemal zakon za posvojitve istospolnih, ki zadeva mogoče 50 primerov v slo, pa je bil cel halo 1 mesec, tukaj gre pa za celo populacijo otrok v sloveniji, se pa vse potiho spelje. In ta zakon so poimenovali kot "novost" v šolstvu. Zame je novost, da namesto s kredo pišejo s flomastrom, ne pa da bo mulc imel v prvem razredu, pri 6. letih, angleščino, ko še slovensko ne zna.
In četudi je NPZ v 3. razredu nepomemben, je mogoče nepomemben zdele. čez 5 let pa bo postal nek pogoj. žabo se kuha počasi.
ravno to sem tudi mislil in to je domena ekstremnih levičarjev, otroke bi pa morali vzgajati vsi ki imamo z njimi kontaktEkstremni levičarji in gaber praviš? Ne permisivna vzgoja in samo moj je sonček odnos. Pa verjemi, da ni to samo domena ekstremnih levičarjev, kot ti sanjaš. Otroke moramo pa v red spravljat starši in ne učitelji.
Seveda so prenizke-če hočeš narediti panele konkurenčneA se vam zdi da se draži? Neee... prej je bilo prepoceni.
(MOPE je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo)
Poglej ce je za tebe in tvoje otroke tale sola prevec zahtevna ni nujno da je za ostale enako.
Ti si lahko srecen, ker so te pedagogi spravli vsaj malo k sebi, danasnji otroci nimajo te srece saj so ekstremni levičarji z gabrom in nasledniki unicili poklic ucitelja in s tem tudi unicili solstvo. Zdaj si lahko se prica unicevanju zdravniskega poklica, ko bos cez 10 let jamral, da nimas kam iti na pregled se spomni tega zapisa...
Zmerjal je mogoce malo prehuda, mogoce te kdaj kje piknem kjer te sedaj ko vem kaksno je stanje ne bom, ker so mi starsi rekli, da to ni lepo...
Kar se pa slovnice tice, mi pa verjemi blago dol visi kaj si ti mislis oz kar misli da si boljsi... lahko ti pa garantiram, da tam kjer je za mene slovnica pomembna stojijo locila na svojem mestu, debata tukaj gor pa ni v tej kategoriji
Če ti tole ministrstvo napiše, potem veš v kaki zablojeno-debilni-škodotvorni državi živiš. Pa valda da je cilj imeti čimcenejšo elektriko, ampak ne mi delajmo proti državljanom, da bomo ja še večji reveži.A se vam zdi da se draži? Neee... prej je bilo prepoceni.
(MOPE je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo)
Realno. Tud nas so mel za poizkusne zajčke od eksternih preverjanj do mature za vse, pa smo preživel. Pol iz osemletke 9 letka, pa so moji preživel, pa heterogene skupine in ves šit okol tega, pa so preživel. In povem ti, kot oče treh, eden zaključuje SŠ, druga je ravno na sredi SŠ, tretji zaključuje OŠ, da največ narediš če jih naučiš samostojnosti tudi če včasih za to trpi kaka ocena in tega, da svet ni idealen.
Pa česa vse sem se naposlušal, pa da je bralna značka preveč, zdej že tretjič poslušam cele drame okol after partya po valeti in podobne neumnosti, vedno eni in isti. In veš s katerimi je bilo največ težav na famozni povaletni žurki, ravno s temi sončki.