Planet Golob

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.275
986
113
Ne, glej, ti tega ne razumeš. Zadnjih 35 let je bil Janša na oblasti dva mandata. In čisto vse afere je sproduciral on sam. Hvalabogu da imamo ostalih 25 let na oblasti nas komuniste, da smo to škodo popravili in skušali Slovenijo postavit na sam vrh zgledne demokratične nekoruptivne Evrope....

/: Kumrovec mode off
Katera stranka in kateri politik v SLO ima največ staža v vladi?

• Wow
Reactions: Kamele0N

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.275
986
113
sej preživel bojo tudi vsi te otroci. ne bo konec sveta, vem. sploh me ne skrbijo ocene in trpljenje okoli njih.

Sej tudi odrasel preživi tempo na šihtu 24/7. Dokler ga pač ne rukne.

no, pa se ti zdi, da so otroci kaj na boljšem ker so končali 9letko? vidiš kakšne večje prednosti? Vse kar me zanima je: kakšne so te strašne prednosti 9letke, NPZ v 3. razredu, tuj jezik v 1. razredu, itn... In potem - ali so te prednosti vredne tega dodatnega obremenjevanja otroka? A nebi te energije in denarja raje vlagali v razvoj drugih kvalitet, ki bojo bolj pomembne v odraslem življenju?
9 letka. Z devetletko ni nič narobe. Z njo se je samo pravno reševalo nekaj kar prej ni pilo vode (obvezno malo šolo). V kaj so jo pa spremenili je pa druga zgodba.

• Všeč mi je
Reactions: trance0 in msenjur

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kaj pa je narobe? Če bo imel otroštvo, je od tebe odvisno. Če bo NPZ v 9. razredu kaj veljal, bo tudi mogoce malo mira pred starši, ko otroci vsi po vrsti 5ke dobivajo, ker uni težijo po šolah durh na durh. Letos, berem, v LJ par gimnaziji, kjer vsi vpisani same 5ke in si mogli izbirat po NPZju ravno tako. Sami geniji najbrž ali so starši 5ke dobivali? Kako šele doma pocne?

Če bo otrok imel otroštvo, je rekel. Pa kake vi zganjate doma, če je že zdaj ogroženo in ga bo tole še bolj ogrozilo?!
Najbolj pravično bi bilo, da bi srednje šole spet uvedle sprejemne izpite in potem ne bi bilo take gonje za peticami. V gnilem socializmu je to delovalo. Moj sprejemni izpit za srednjo šolo je trajal dva dni. Tudi fakultete bi morale uvesti sprejemne izpite. Sicer jih manjšina ima, morali bi pa biti povsod, še posebno na tistih, kjer imajo diplomiranci opraviti z ljudmi. Tako bi lahko že na začetku izločili večino sociopatov.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.156
113
Tako je. Tukaj se pa povsem strinjam. Če je preveč odličnjakov v gimnazijah, naj povsem preprosto organizirajo sprejemne izpite. Zakaj z NPZji težit celo populacijo. Sploh pa naj prvo poenotijo šolski program ter učbenike. Ne pa da v prvi triadi starši izbirajo katere učbenike bodo otroci imeli.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Samo še prej si dajte koledar za pol stoletja nazaj. Vsak nabija kako je njegova varianta najboljša. Dva dni sem delal sprejemce za SŠ in poglejte me danes. In? Tudi če jih ne bi, ker je popolnoma isti qrec ali odpadeš ob koncu OŠ ali na začetku SŠ.

Pa ne leti direktno nate. Samo še celodnevne osnovne šole ni nihče predlagal, pa je imela prav tako veliko prednosti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
sej preživel bojo tudi vsi te otroci. ne bo konec sveta, vem. sploh me ne skrbijo ocene in trpljenje okoli njih.

Sej tudi odrasel preživi tempo na šihtu 24/7. Dokler ga pač ne rukne.

no, pa se ti zdi, da so otroci kaj na boljšem ker so končali 9letko? vidiš kakšne večje prednosti? Vse kar me zanima je: kakšne so te strašne prednosti 9letke, NPZ v 3. razredu, tuj jezik v 1. razredu, itn... In potem - ali so te prednosti vredne tega dodatnega obremenjevanja otroka? A nebi te energije in denarja raje vlagali v razvoj drugih kvalitet, ki bojo bolj pomembne v odraslem življenju?
Pa niso na boljšem, al pa so. Nimam pojma. Vse se dela na horuk, če ne druzga se pa šole prve zapre in zadnje odpre. Kle pa so ble posledice in moja statejsa dva sta jih kar čutila.
Hočem ti sam povedat, da so otroc prilagodljivi in sa smo mi tisti ki jim moramo pomagat razvit kvalitete za življenje, ker jih mi poznamo najboljš, ne šola.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Samo še prej si dajte koledar za pol stoletja nazaj. Vsak nabija kako je njegova varianta najboljša. Dva dni sem delal sprejemce za SŠ in poglejte me danes. In? Tudi če jih ne bi, ker je popolnoma isti qrec ali odpadeš ob koncu OŠ ali na začetku SŠ.

Pa ne leti direktno nate. Samo še celodnevne osnovne šole ni nihče predlagal, pa je imela prav tako veliko prednosti.
Baje ti že tri štirice v zadnjih treh letih onemogočijo vpis na najboljše srednje šole. In tebi je tri letni pritisk na učence in učitelje boljši kot sprejemni izpit? o_O

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri in MrDaco

dentex

Guru
20. sep 2007
2.760
652
113
kalbo dela se zato da ma gospoda na raznih ministrstvih za pokazat, da kukr delajo.
Glede celodnevne šole, bi blo fajn, mogoče bi dejansko lažje nabrali prosvetniki tistih 40 ur tedensko, ne pa da prodajajo stare rožice kot novo znanje. Leti predvsem na pripravo za delo -pouk.
Proble, ki se ga nihče ne dotakne je drugje -fikusarji pa to nima veze z trenutno vlado, fikusarji so prisotni že tudi od prej in se množijo.
kle dam bizi ju kar prav, pa čeprav sva na različnih pogledih v političnem prepričanju. Ko gledam moje mulce en piše diplomo drugi je lih dobro zakorakal v višješolski sistem, je zgodba taka, da tisto kar ga zanima dejansko nima veze z njegovim znanjem, in tudi nivo regulative za vpis je svoja zgodba. Junaka, ki bo posegel v to pa upam, da dočakamo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
kalbo dela se zato da ma gospoda na raznih ministrstvih za pokazat, da kukr delajo.
Glede celodnevne šole, bi blo fajn, mogoče bi dejansko lažje nabrali prosvetniki tistih 40 ur tedensko, ne pa da prodajajo stare rožice kot novo znanje. Leti predvsem na pripravo za delo -pouk.
Proble, ki se ga nihče ne dotakne je drugje -fikusarji pa to nima veze z trenutno vlado, fikusarji so prisotni že tudi od prej in se množijo.
kle dam bizi ju kar prav, pa čeprav sva na različnih pogledih v političnem prepričanju. Ko gledam moje mulce en piše diplomo drugi je lih dobro zakorakal v višješolski sistem, je zgodba taka, da tisto kar ga zanima dejansko nima veze z njegovim znanjem, in tudi nivo regulative za vpis je svoja zgodba. Junaka, ki bo posegel v to pa upam, da dočakamo
Ga ne bomo dočakal, ker je to tek na dolge proge, ne pa 60m šprint. Podobno je pa z zdravstvom, pa še čem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
A res? Taki, ki so imeli več kot tri štirice se niti ne prijavljajo.

Kje pa piše, da je gimnazija Bežigrad najboljša? Je najbolj razvpita, ni pa nujno najboljša. Tako da se da tud s kako štirico in trojko najt primerno in kvalitetno SŠ. Vem iz prve, oziroma druge roke.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Baje ti že tri štirice v zadnjih treh letih onemogočijo vpis na najboljše srednje šole. In tebi je tri letni pritisk na učence in učitelje boljši kot sprejemni izpit? o_O
Pritisk je takšen kot ga ustvari okolje, predvsem domače. Najboljše srednje šole? Le kaj bi to bilo, vsaka večja vas ima že tri gimnazije, če ne pride na prvo, se pač vpiše na tretjo.

In še enkrat, v čem je razlika ali na določeno šolo ne pride zaradi premalo pik po zdajšnjem sistemu ali zaradi preslabo opravljenega sprejemca?

Mimogrede, še medklic iz realnosti. Na zadnjem roditeljskem za sedmi razred je bilo največ časa namenjeno temu, kako (in predvsem zakaj) se otrokom jebe za ocene.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
vse srednje bi morale biti poklicne, z vajeništvom , da bi se vsak mulc dejansko nekaj naučil in tudi znal izdelat v cehu, potem pa dalje, kateri so za kaj več.

tako pa imamo danes take anomalije, da jočemo v realnem sektorju ko dobimo "izobražence". Delal pa noben več nebi, niti malo kdo kaj zna. K sreči za periferijo, da so ljudje še na kmetih in mularija z bregov še kaj zna naredit in jim ni tezko, ampak to so redki. Kako je s tem danes v blokovskih naseljih nočem pomislit.
YT in insta scena verjetno.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in MrDaco