Planet Golob

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
glede na to, da vlada večino svojega dela naredi proti ljudem, bodo njihovi volilci res označeni za to, kar snecer zgoraj pravi.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.971
6.217
113
blizu močvirne prestolnice
Točno tako. Najprej so se drli o nekih blaznih dobičkih kljub temu, da so zavarovalnice jasno povedale, da številke ne pijejo vode in bo treba posledično podražit kar je vlada predstavila kot pohlep zavarovalnic a kaj kmalu zatem pa so tudi oni že govorili o povišanju premij saj se drugače to enostavno ne bo izšlo, za povrh vsega pa je odstranjena tudi možnost izbire in je to sedaj obvezna reč. Na boljšem so samo tisti, ki jim sedaj to plačuje socialna prav vsi ostali s(m)o pa na slabšem.
Prosim ne take pisati, oni delajo vse za socialno pravičnost in čuječnost do nižjega sloja. Ja sedaj morajo vsi plačevati,tisti ki zagovarjajo vlado pa glavo v tla. Kaj je en tak nekoč rekel? Kaj pa je en evro,medtem pa mu svakinja krade kot sraka.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kako bo bogatejša, če bo pa treba dokapitalizirat? In ta vlada ni s tem dopolnilnim zavarovanjem naredila prav nič za ljudi dejansko uporabnega oz. dobrega, obratno gledano ji je pa kar uspelo -> sprememba iz prostovoljnega v obveznega, itd.
In koliko ljudi poznaš, ki niso plačevali prostovoljnega dopolnilnega zavarovanje? Slučajno sem bil v lekarni, ko je želela zdravila na recept oseba brez tega zavarovanja. Toliko bi morala doplačati, da zdravil raje ni vzela.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Točno tako. Najprej so se drli o nekih blaznih dobičkih kljub temu, da so zavarovalnice jasno povedale, da številke ne pijejo vode in bo treba posledično podražit kar je vlada predstavila kot pohlep zavarovalnic a kaj kmalu zatem pa so tudi oni že govorili o povišanju premij saj se drugače to enostavno ne bo izšlo, za povrh vsega pa je odstranjena tudi možnost izbire in je to sedaj obvezna reč. Na boljšem so samo tisti, ki jim sedaj to plačuje socialna prav vsi ostali s(m)o pa na slabšem.
Zato pa so zavarovalnice kar po vrsti kupovale privatne medicinske centre, ker niso imele nobenega dobička. :evil: Daj farbaj koga drugega.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Zato pa so zavarovalnice kar po vrsti kupovale privatne medicinske centre, ker niso imele nobenega dobička. :evil: Daj farbaj koga drugega.

To je podobno kot se bo kmalu zgodilo pri avto zavarovanjih.

Kupovale (ali pa želele graditi) so zato, ker drugače odteče preveč denarja skozi okno.

Danes se kaki večji zavarovalnici bolj splača postaviti avto servis, kot pa da plačuje "duple cene" kartelno organiziranemu trgu, ki je v rokah mogoče treh velikih.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.312
2.942
113
Lublana
Obišči stran
In koliko ljudi poznaš, ki niso plačevali prostovoljnega dopolnilnega zavarovanje? Slučajno sem bil v lekarni, ko je želela zdravila na recept oseba brez tega zavarovanja. Toliko bi morala doplačati, da zdravil raje ni vzela.
Ma dej ne prbijaj. Sem bil pred leti nekaj časa brez dopolnilnega zavarovanja, ravno v tistem času sem fasal plučnjico, več, kot en mesec bolniške. Doplačila za preglede, zdravila, slikanje pljuč.... so bila drobiž, 1 do 2 eur za posamezno stvar. Za zdravila (antibiotiki) se sicer sploh ne spomnim, da je bilo kaj za doplačat.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
Stevilke so fasisticne!

• Všeč mi je
Reactions: 8888

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Ma dej ne prbijaj. Sem bil pred leti nekaj časa brez dopolnilnega zavarovanja, ravno v tistem času sem fasal plučnjico, več, kot en mesec bolniške. Doplačila za preglede, zdravila, slikanje pljuč.... so bila drobiž, 1 do 2 eur za posamezno stvar. Za zdravila (antibiotiki) se sicer sploh ne spomnim, da je bilo kaj za doplačat.

Jaz ga nisem nikoli imel.... res, da sem zdrav.

3x sem bil mogoče v 15 letih. 2€ je blo zmeraj.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za vsako zdravilo ali zdravstveno storitev je znano, kolikšen procent gre iz obveznega in koliko iz dopolnilnega zavarovanja. Ti si imel pač srečo, lahko pa je tudi ne bi imel.