Planet Golob

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.136
-360
63
Zanimivo. Jaz pa mislim, da ce gres drugam, bodi tak, kot so ljudje tam.
Zakaj bi se ucil slovenscino v Nemciji? Tam se ucis nemscino. Ce ne pa prideli nazaj sem zivet.

Pa ok, mi smo se koliko toliko....ampak oni od dol...vprasas kogarkoli, ki je sel v tujino in imel opravka z juznjaki, vsi znajo povedat o tezavah z njimi.
č jeki se od nekdaj niso rabili naučiti slovenskega jezka in so zasedali pomembne funkcije v policiji, vojski, sodiščih, občinah,...

Mi smo se jim prilagajali in govorili po njihovo, ker pač ne znajo. Niso hoteli govoriti našega jezika! V Avstriji pa so se lepo prilagodili!

Srbi so izgubili Kosovo, dobili pa Slovenijo s šiptarji v kompletu!

ć jeki: Šef sodnikov, šef policije, šef RTV-ja, župan Ljubljane,...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.991
6.164
113
Spraševal si, kje na svetu se učijo slovenščine. In zelo važno, če se učijo v osnovni šoli ali popoldan. Ali je zato pouk manj vreden? Če te že zanima, pa pobrskaj po internetu in boš videl, da jo učijo tudi na 28. tujih univerzah.
Precej je važno če se učijo v osnovni šoli. Ker to mi plačujemo, kot drugo, bo minila ena triada in se bo naslednja generacija vsi učili srbohrvaščine, neglede na to kdo si.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Lahko je naloga staršev, seveda, lahko se pa tudi kak samoplačniški krožek naredi. Da bi pa Nemčija v šolah uvajala pouk slovenskega jezika na račun države bi mi pa bilo zgrešeno.
Našel sem podatek, kje v Evropi učijo slovenščino. Če malo pobrskaš, boš videl, da učitelje res financira Slovenija, pouk pa v glavnem poteka v šolskih prostorih. Pa dvomim, da te prostore najemajo.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.247
113
Brezplačno oddajanje razreda za tisti 2 šolski uri tedensko (ali pa še manj) se mi ne zdi problematično kot bi se mi zdelo problematično oz. nepotrebno/odveč plačevanje vseh ostalih stroškov, ki pridejo zraven s takšnim učenjem. Poleg tega je pa tudi velika razlika ali se uvede zgolj nek tak krožek, ki ga definitivno ne bi imela vsaka šola ali pa se na državni ravni za vse šole uvede takšne učne ure.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.822
647
113

Gledam tega bebčka Logarja, vedno bolj se zapleza, ko ne izstopi iz Ivanovih jaslic...

Razen, če hoče on Ivana izrinit na kakem kongresu :) epsko bi bilo

Hehe če bi bil on kakršnakoli grožnja, bi ga že odstranili iz stranke. Ta zadeva je popolnoma prozorna, na volitvah bo še s kom nastopil kot "neodvisna stranka" desne sredine in na ta način probal dobiti glasove kot satelit SDS. Razen če kdo verjame, da je bil on na predsedniških volitvah neodvisen kandidati:valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: bizi

delter333

Guru
21. maj 2010
1.928
1.627
113
Notranjska
Če bi imel Logar kakšne resne namene, bi najkasneje po porazu na predsedniških volitvah izstopil iz SDS-a in vseh njegovih funkciji. Tako pa.....škoda besed....
In ti bi tako storil? Stranko bo kvečjemu naredil pred volitvami tako kot novi obrazi. A levi lahko na desni je pa to kar nekaj?
Potrebno je vedet da je to tudi zastonj marketing, hočeš nočeš v tem primeru bo nova stranka dobila kar nekaj medijskega prostora, v primeru da bi stranko ustanovil sedaj bi bila ob volitvah veliko bolj nezanimiva.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.534
113
Enkrat ste bili izdajalci vedno boste izdajalci. Dokler boste poveličevali gnido broza in čefurje, ste čisti izdajalci . Pa pravopisne napake gor ali dol.
Eno so pravopisne napake, drugo pa uporaba rodilnika in dvojine. In ti kot patriot bi mogu vedet, da nas ravno to loči od čefurjadi.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.312
2.943
113
Lublana
Obišči stran
Na nas je, da prišlekom omogočimo integracijo, da bo nekdo delal za naše penzije. Pa kakšno hčerko lokalpatriota bodo tudi vzeli in razplodili nove bodoče avtohtone Slovence. :)

Integracija bo uspela le, če se bodo čefurji naučili slovensko in sprejeli tukajšnji način življenja in kulturo. Sem že omenil, da ima večina že itak probleme s slovenščino in odpor do vsega slovenskega razen evrov. Zdaj bi pa to neki moteni debili radi še poslabšali. Tako integracija nikoli ne bo uspela in bodo za nas vedno nepismeni čefurji. Kako boš spoštoval takšne osebke? Kako bodo bomo potem zadovoljni eni in drugi?