Planet Golob

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Saj Goloba ni več v NG.
Saj
Pa si ti že gledal kakšno novinarsko konferenco, kjer so bili poleg Goloba tudi ministri? Kako jih Golob dirigira? Kako grobo napade novinarja RTVSLO? Kako se pači, če ga vprašajo kaj izven "dovoljenih" tem?

Vse, kar očitaš prejšnji vladi, počne trenutna. Le da namesto odlokov uporablja uredbe.
Legendarno in seveda extremno žalostno je bilo, ko Zoki pošolal oba, da sta se na tiskovni opravičila....in take loleke imamo na oblasti...

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.083
16.234
113
Na redni seji državnega zbora, kjer so poslanci zastavljali aktualna vprašanja premierju Robertu Golobu, se je ob debati o izgradnji kanala C0 zgodil manjši incident, ko je poslanec NSi Aleksander Reberšek premierju Golobu dejal, da je usoda čiste pitne vode v njegovih rokah in predenj postavil vrč z vodo. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič mu je očitala populizem
Populizem? Če je to populizem (ne trdim da je, niti da ni ampak se zgolj sprašujem oz. "naglas razmišljam"), kaj je bila potem vsa tista propaganda pred referendumom proti Janši glede vode? Tudi populizem ali pač niti približno ne glede na to, da so tisto kampanjo izvajali tisti na "pravi" strani političnega parketa in to kljub temu, da so vse skupaj prikazovali kot da če zakon ne pade, se ne bo več možno kopati v vodi (ki bo prestrupena za kaj takšnega), loviti rib (življenje v vodi bo pomrlo) ter podobne scene?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Koga qrac briga vaša voda v LJ. Me zanima, če bi se za druge kraje tako borili. Recimo na primorskem imajo tudi težave s pitno vodo, pa tega ni nobeden omenjal v parlamentu kaj šele, da bi prenašali protest po RTV-ju.

• Všeč mi je
Reactions: mr_

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.965
6.221
113
blizu močvirne prestolnice
Vprašaj 8 marec. Oni so se borili za vodo,danes pa jim dol visi za Primorsko al pa ta drekovod, kjer piše da tolk pa tolk na dan se bi spustili v zemljo. Če pa imaš nesposobne poslance, ki se je zanimajo za Štajersko pa je tvoj problem.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Tukaj bi te jaz malo popravil. Občina izdaja gradbeno dovoljenje. Drži? In če se je vedelo da bo tam trasa za železnico, potem je občina odgovorna za dodelitev gradbenega in kasneje za samo gradnjo. Ker lasnik lahko vstraja koliko hoče, in če občina ne izda GD potem se lahko samo v rit zaletiš nekomu. Čim so pa bile trase zarisane, bi občina najkasneje do takrat morala spremeniti prostorski plan in na pram temu ne bi bilo mogoče izdajati GD. V tej zgodbi je sedaj mogoče, da je zahebala občina, ali da si je nekdo iz danes na jutri izmislil traso tam čez.
Tu je problem kure in jajca.

Poenostavljeno: Če hočeš rezervirati novo traso, moraš najprej imeti zahteve kar rabiš, potem par variant in šele po izboru lahko za to traso sprejmeš prostorski akt.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.568
3.929
113
Ne pozabit da je od danes v trgovini spet obvezno vzeti račun, kupec brez računa je lahko oglobljen.

Pa od danes lahko podpišete obrazec, s katerim lahko izrazite zaznamek, da se ne strinjate s tem, da se neznani ljudje prijavljajo na vašem naslovu (pristojna služba še opozarja, da v kolikor ima vložnik za stalno prebivališče na vašem naslovu vse predpisane papirje ga bodo vseeno prijavili kljub zaznamku)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne pozabit da je od danes v trgovini spet obvezno vzeti račun, kupec brez računa je lahko oglobljen.

Pa od danes lahko podpišete obrazec, s katerim lahko izrazite zaznamek, da se ne strinjate s tem, da se neznani ljudje prijavljajo na vašem naslovu (pristojna služba še opozarja, da v kolikor ima vložnik za stalno prebivališče na vašem naslovu vse predpisane papirje ga bodo vseeno prijavili kljub zaznamku)

Ni ravno tako, kot pišeš.

Z ministrstev za digitalno preobrazbo, javno upravo ter notranje zadeve pa so zdaj opozorili na brezplačno storitev na portalu eUprave, na katerem lahko lastniki ali solastniki nepremičnin upravni enoti sporočijo, da ne soglašajo z novo prijavo posameznika ali več posameznikov na naslovu nepremičnine.Upravna enota bo nato v Register stalnega prebivalstva pod opombo zavedla opozorilo, ki ga bo uradna oseba videla ob morebitni novi prijavi posameznika na naslovu nepremičnine. Lastnik ali solastnik nepremičnine lahko opozorilo kadarkoli tudi prekliče.
V sporočilu, pod katerim so podpisana tri ministrstva, pa ob tem še navajajo, da to opozorilo, ki ga na eUpravi odda lastnik, ne more preprečiti prijave na naslovu, če so zanjo izpolnjeni pogoji iz zakona o prijavi prebivališča. “Opozorilo je za uradno osebo indic, da je lahko prijava lažna, zato se v posebnem postopku po uradni dolžnosti preverja njena resničnost,” so še dodali. Če lastnik nepremičnine ugotovi, da je na njegovem naslovu brez dovoljenja prijavljen še kdo, naj na to opozori upravno enoto in poda prijavo tudi policiji.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.568
3.929
113
Ni ravno tako, kot pišeš.
in napisal si isto kot jaz, samo da sem napisal "lahko podpišeš obrazec", ne pa "lahko online podpišeš obrazec". :cheer:
Lastnik, ne more preprečiti prijave na naslovu, če so zanjo izpolnjeni pogoji. :cheer:
(a veš tisto, ko preprosti ljudje mislijo, da mora lastnik dovolit prijavo, in da je povsem jasno da jo preprečit sploh ni treba)

• Všeč mi je
Reactions: sad