Planet Golob

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Znano je, da je transferjev v Afriki polno, zato tam nimajo natalitete sploh. Prav tako je bilo polno transferjev v starih Jugi (stari stari), ko tudi ni bilo družin z več kot enim otrokom.

Morda bi kdaj kaj pogledal na dejstva?
sej si k čelava mi nismo Afrika, čeprav ona vidi podobnost....

V EU rodnost pada. Kako da si tako zabit?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Fantje za privatnike je tudi treba poskrbet. Na polno izkoriščajo sistem. Prikazujejo minimalca, v pokoninsko in zdravstveno blagajno se pa nakazuje zanemarljivo malo. Saj oni skrbijo za sebe, vsaj kdo je pameten, z nakupom nepremičnin in zlata, ampak v omenjene blagajne pa gre enako kot od nekoga na socilanem prispevku.

Zato ker točno ve, da nič od tega sistema karkoli bo dal ne bo dobil......
Pa še popravek od luftarja ne gre v blagajno nič, saj prispevke je vendarle treba plačat, če si že minimalko prikazuje pa odvaja ddv big time, pa ddpo pa še sto drugih davščin ki jih podjetje prinese...

Tko da na iziii z prehitrimi ocenami...
je pa fact
noben ne verjame v zdravstvo, pokojninski sistem, pravni sistem...

komiči pa rinejo v čmar...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
majstr sitem je nevzdržen...
Kakšno skrajnost, to da je delo vrednota... matr živ extemist sem...

Že starci so govorol kdor dela na je, kdor ne dela naj ne je... Enostavna kmečka modrost... Sedaj ubi po tistemu pa vzemi mu vse ki dela, da se mu luftar u glavo smeji.

Tist k dela po cele dneva naj ima... ne pa da bo luftar obtoževal te z kapitalistom. Pa skandiral zahtevam.
Še enkrat sistem individualna pogodba 10k nagrade odbiješ DDV in 50% obdavčitev..

to je tvoja realnost, ne vem si prebutast ali samo opran, da ne vidiš, da je stem nekaj narobe. Država pa vedno bolj požrešna. Do kam bi ti to še fural tvojo zmernost, seveda samooklicano?

ne, ti ne dojameš.

Stalno omenjaš le luftarje. NE GOVORIM O NJIH!

Problem je, ker tisti ki dela - NIMA!

Seveda je sistem nevzdržen, ampak ne zaradi revnejšega prebivalstva! Ampak, ker tisti "ki tudi delajo" vmes tok pokradejo, da zmanjka na vseh koncih. In pol se kregamo, ali bo imel otrok brezplačen delovni zvezek v vrednosti 10€, a na drugi strani kradejo ko srake 10.000+€.

In otrok ni nič kriv, če so starši šibkejši - zastonj vrtec je zaradi otroka, ne zaradi mame, da bo lahko kofetkala cel dan. In v otroka se vlaga, da se ne ponavlja vzorec staršev. Staršev ne moreš prevzgojit, otroka še lahko.

Sicer pa tudi tvoj sistem ni idealen!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Zato ker točno ve, da nič od tega sistema karkoli bo dal ne bo dobil......
Pa še popravek od luftarja ne gre v blagajno nič, saj prispevke je vendarle treba plačat, če si že minimalko prikazuje pa odvaja ddv big time, pa ddpo pa še sto drugih davščin ki jih podjetje prinese...

Tko da na iziii z prehitrimi ocenami...
je pa fact
noben ne verjame v zdravstvo, pokojninski sistem, pravni sistem...

komiči pa rinejo v čmar...
Samo pokojninska blagajna je samostojna. Ker se 15% v njo preliva iz proračuna, je jasno da EU pritiska naj se delovna doba podaljšuje. Pusti zdaj DDV od podjetja, to se v to zgodbo ne prikazuje. Podobno je v zdravstvu. In meni nebi pasalo da delam do 70tega, ker čutim da ga ne bom dočakal.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
ne, ti ne dojameš.

Stalno omenjaš le luftarje. NE GOVORIM O NJIH!

Problem je, ker tisti ki dela - NIMA!

Seveda je sistem nevzdržen, ampak ne zaradi revnejšega prebivalstva! Ampak, ker tisti "ki tudi delajo" vmes tok pokradejo, da zmanjka na vseh koncih. In pol se kregamo, ali bo imel otrok brezplačen delovni zvezek v vrednosti 10€, a na drugi strani kradejo ko srake 10.000+€.

In otrok ni nič kriv, če so starši šibkejši - zastonj vrtec je zaradi otroka, ne zaradi mame, da bo lahko kofetkala cel dan. In v otroka se vlaga, da se ne ponavlja vzorec staršev. Staršev ne moreš prevzgojit, otroka še lahko.

Sicer pa tudi tvoj sistem ni idealen!
Tisti ki dela nima zaradi luftarjev in požrešne države....
ps sej zdravstevenih storitev javnih ravno tako nima tist k vplačuje 500 eur in več v zdr blagajno..

moj idealn nikoli nisem trdil, da je, je pa najbolj vzdržen. Če bi rekl da je socializem lahko uresničen bi bilo ok... če pa ti ne veš kaj je utopičen sistem, krucefiks pomoje to učijo že v osnovnih šolah...

Kar se tiče otrokov... več ko 3/4 vzorcev in vzgoje dobi od staršev, nekaj potem še družba....

Večino socialcev hod v vrtce pa imajo več ali manj vsi v šolah probleme in so po novem tudi več ali manj nezaposljivi.. Očitno je tvoj sistem nekje močno falil. Ko bi država luftarje pokazala, da se delat splača pol bi otroc od štarta govoril bom delal da si bom kupil..

Ne pa moj fotr cele dneve lufta boli ga krščen duš... jest bom tud tko..

Ti promoviraš Rogovce...

ps zdravstvenih pogojev za otroke nebi spreminjal!

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Samo pokojninska blagajna je samostojna. Ker se 15% v njo preliva iz proračuna, je jasno da EU pritiska naj se delovna doba podaljšuje. Pusti zdaj DDV od podjetja, to se v to zgodbo ne prikazuje. Podobno je v zdravstvu. In meni nebi pasalo da delam do 70tega, ker čutim da ga ne bom dočakal.
Normalno da so dvignili prag na raven mortalitete. Torej kje imaš motivacijo, da bi vplačeval..
Danes imamo borčevske, ki se prenašajo, v komi časih so hodil v penzijo pri 40-45, itd...

ps če mikro podjetja en mesec ne plačajo ddvja, je država nelikvidna!
ker tako ponižuješ ta davek...

ne posplošuj.... ti si naredu enga sp ali pa mikrofirma enako z socialcem... bravo..
k mesečnik

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Imaš v ameriki tvoj sistem.

ne vem, se mi zdi, da imajo kar veliko problemov s prebivalstvom. Kljub temu, da imajo "kdor ne dela, naj ne je" imajo vseeno veliko takih, ki ne delajo. Le kako to?

jest mislim, da ni problem v sistemu, ampak v celem državnem aparatu, ker je pač koruptiven in potraten.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Imaš v ameriki tvoj sistem.

ne vem, se mi zdi, da imajo kar veliko problemov s prebivalstvom. Kljub temu, da imajo "kdor ne dela, naj ne je" imajo vseeno veliko takih, ki ne delajo. Le kako to?

jest mislim, da ni problem v sistemu, ampak v celem državnem aparatu, ker je pač koruptiven in potraten.
ne avstrijski je moj primer ne ameriški......

sem vedu da boš skrajnost iskal

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha...

No, sicer AV sistema ne poznam, ampak mislim, da imajo tam tudi še nekaj sociale.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Normalno da so dvignili prag na raven mortalitete. Torej kje imaš motivacijo, da bi vplačeval..
Danes imamo borčevske, ki se prenašajo, v komi časih so hodil v penzijo pri 40-45, itd...

ps če mikro podjetja en mesec ne plačajo ddvja, je država nelikvidna!
ker tako ponižuješ ta davek...

ne posplošuj.... ti si naredu enga sp ali pa mikrofirma enako z socialcem... bravo..
k mesečnik
Kaki Mesec.. ne ga srat... Malo edino boli dejstvo, da jaz ki dobivam normalno plačano plačo, firma odvaja zdravstvu recimo 400 eur, podobno vsoto v pokojninsko blagajno, vrtce, prehrano v šolah plačujem blizu ali pa max, otroških doklad ne dobim ali pa minimalne, dočim kolega z mečko in štirimi krogeci na hofu pa z veseljem vleče socialne prispevke (znižano plačilo vrtca, max otroški, občinske ugodnosti), zraven seveda pošteno prisluženega denarja preko svojega podjetja, ki mu ga pa seveda ne zavidam. Ne da to ni fer, to je narobe.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Verjetno zato, ker ni transferjev, vsaj tako trdiš ti, da bi to pomagalo.

A si opazil, da sam sebi oproekaš? (ne samo tule)
Neumnost. African ne ve, da obstaja novi ajfon.
Albanec pa ve. Ve tudi, da bo v Sloveniji dobil dnar za nic.

Mesas japke in hruske.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.959
6.214
113
blizu močvirne prestolnice
Lažnivci govorijo o tem kako bo folk prišparal, čeprav so rekli da bodo ukinili. Tako pa so prekanalizirali iz enega v drug žep. Pa še za tiste ne vedo kaj naj naredijo, ki so bili neplačniki . V glavnem zdravstvo bo v treh mesecih pripadlo. Zahvalite se tako imenovanim levičarjem

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.630
4.356
113
Bogati privatnik že jamra, da bo mogel plačati 35€.
Sedaj se je zanašal na svojo denarnico,ki jo je odprl če je kaj zagustilo.