Planet Golob

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
dej cel citat.

"v zavarovalnem zdruzenju spremembam izrecno ne nasprotujejo"
nehej no vljudnostna fraza ZZZsja, pravijo da odločitev ni strokovna ampak politična...
khttps://www.rtvslo.si/slovenija/zavarovalno-zdruzenje-in-zzzs-ukinjanje-dopolnilnega-zavarovanja-razumeta-kot-politicno-potezo/664587

Skratka burleska.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
Bojim se da bodo procentno na plačo vkalkulirali. Čeprav gre za dopolnilno prostovoljno. In spet bo nekdo na minimalcu na boljšem, nekdo s povprečno ali več pa na slabšem.
Optiplex se spomniš ko sem bentil čez privatnike na minimalcih?
Saj to je Mesec na novinarski danes povedal, da je 35 evrov samo trenutni predlog, potem pa bo znesek "socialno pravičen".

Novinar je Goloba malo provociral, da bo potem on tak, ki bo moral plačevati trikratnik zneska.

Zaenkrat tudi niso znali pojasniti izjem (kaj bo s tistimi 5%, ki trenutno ne plačujejo, kaj bo s tistimi, ki morajo plačevati več, ker dolga leta niso, ...). Upajo, da se bodo do poletnih počitnic uspeli dogovoriti in da bo časovnica od septembra dalje obveljala.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Za katere nakupe pa čakajo z dvigom ddvja za kakšno točko? Ni to tisti zadnji izhod v sili?

kajn

Guru
5. okt 2007
2.840
1.684
113
Iskajoč brata
Vprašanje za starejše: Ali se je ob štartu dodatnega zavarovanja kaj pomanjšalo osnovno (predvidevam da ne)?

Moje mnenje: Če bo tole šlo čez, bodo ponovno uredili socialno progresivno lestvico, glede na plačo. Bruto bruto bo moral iti gor na minimalcih, da bodo lahko izplačali minimalno neto plačo - brca za gospodarstvo. Kdor zasluži malo več, bo imel nižjo neto plačo, tisti, ki imajo 2xpovprečno plačo, bo hitro plačeval več kot bi sedaj šokatnih 45€. Seveda socialni bodo oproščeni plačevanja....

Če potegnem črto.... dražje bo in še bolj nepregledno upravljanje s stroški. drugače pa super, da delajo in mi pa plešemo v prazne denarnice....

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.765
2.594
113
Neumnost. African ne ve, da obstaja novi ajfon....
Izbeglice selfi požar.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.249
1.757
113
40
Jao, ampak tole sedaj je pa tako na prvo žogo in populistično, da glava boli.

Vprašanje Golobu, kaj bo učinek vsega tega.. Ja, ljudem bomo prisparali 180 mio v primerjavi če se podraži.
Ce pa zmanjka pa bo proracun uletel..

Tako vse čez palec.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Nic ne bo pogreba iz te vlade. Prejsnja je prezivela do konca in so ljudje tedensko rajali po ulicah. Jaz mislim, da ce golob sam ne odstopi, bodo prisli do konc in dobili se en mandat, ker kot je rekel jelincic...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
mogoče pa res moremo ruknit na podn, da se potem lahko rodi neka nova, normalna država.

tak da, če naredijo to, jim bomo tudi hvaležni. :)

• Všeč mi je
Reactions: piagolo in B81

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
mogoče pa res moremo ruknit na podn, da se potem lahko rodi neka nova, normalna država.

tak da, če naredijo to, jim bomo tudi hvaležni. :)
Tud ko bomo čisto na dnu, oziroma pod podnom, nam bodo Holobovi oziroma Kučanovi mediji prodajali zgodbo o uspehu kot v Venezueli ali Koreji. Rdeči mediji bodo tulili, kako je revščina koristna za nas in naj bomo veseli, da ne živimo v grdem kapitalizmu. Smo to že doživeli.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Včeraj razgrnitev načrta za progo (drugi tir), ki naj bi šla po vasi Orehek...
Glavna akterja Rakovec SD in Kobila..

Lagala, da so jih nenehno demantirali. Na vprašanja kje so pa ostale trase, ki naj bi bile in se o njih govori. Zopte laž to so še študije.
Zadnja res neverjetna laž od Rakovca epic fail...

Rakovec citiram:
da je hotu prejsni predsednik ks imet zeleznisko postajo na Orehku

Nato ostane en tip in reče:
"jz sem bivsi predsednik ks, o tem me ni noben nic vprasov, niti se ni govorilo o progi"

Neverjetno kako izprijena je ta vlada! Kako to lažejo, da sprot ne požira.

aja še to gradil naj bi se 8- 10 let...

plešite, le plešite....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
Zaenkrat je to velik uspeh Levice. Mesec je na novinarski in kasneje na N1 razlagal, da se on za to bori že od leta 2014 in jim pod Šarcem ni uspelo, takrat je vlada razpadla. Meira Hot (SD) se je hitro priključila, da so oni takrat tudi to podpirali. Sedaj so sicer vložili isti zakon kot takrat.

Novinar N1 jim je pojasnil, da za omejevanje dviga mesečne premije lahko uporabijo uredbo (tako kot so energetskim podjetjem omejili ceno elektrike in plina) in da to lahko vlada naredi na redni tedenski seji.

Mesec tudi sicer uporablja retoriko, da "bo sedaj ena položnica manj", kot da so ta znesek odpravili in ne samo prestavili. Mesec je tudi govoril, da ne more snažilka plačevati enako kot direktor, zanj naj bi bil primeren znesek 100 EUR mesečno.

Tako da ko se to začetno navdušenje poleže, bodo državljani (in podjetja) začeli preračunavati, kakšen bo dejanski učinek spremembe.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Novinar N1 jim je pojasnil, da za omejevanje dviga mesečne premije lahko uporabijo uredbo (tako kot so energetskim podjetjem omejili ceno elektrike in plina) in da to lahko vlada naredi na redni tedenski seji.

Pa lahko omejijo dvig le 2 zavarovalnicam, medtem ko je 3. že dvignila premije?

Pa ne dvomim, da bo treba energetskim podjetjem povrniti odškodnino.

B81

22. jul 2007
37.597
10.883
113
Zaenkrat je to velik uspeh Levice. Mesec je na novinarski in kasneje na N1 razlagal, da se on za to bori že od leta 2014 in jim pod Šarcem ni uspelo, takrat je vlada razpadla. Meira Hot (SD) se je hitro priključila, da so oni takrat tudi to podpirali. Sedaj so sicer vložili isti zakon kot takrat.

Mesec tudi sicer uporablja retoriko, da "bo sedaj ena položnica manj", kot da so ta znesek odpravili in ne samo prestavili. Mesec je tudi govoril, da ne more snažilka plačevati enako kot direktor, zanj naj bi bil primeren znesek 100 EUR mesečno.

Tako da ko se to začetno navdušenje poleže, bodo državljani (in podjetja) začeli preračunavati, kakšen bo dejanski učinek spremembe.
Posteno, saj on dobi boljso oskrbo, ne? :bonk: