Planet Golob

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.275
986
113
Le zakaj nihče ne poskuša racionalizirati stvari v zdravstvu, začenši pri dvornih dobaviteljih? Zakaj pumpati še več denarja v sistem, ki ne deluje? Vzor za delujoč sistem je avtomobilsko zavarovanje, kjer so tako zavarovalnice kot izvajalci zasebniki, pa vse deluje tako kot je treba, v nasprotju z državnima zavarovalnicama in državnim zdravstvom, kjer nič ne deluje
Zato, ker imajo vsi prste v marmeladi, tko levi, desni, uni vmes,....

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.444
6.958
113
Le zakaj nihče ne poskuša racionalizirati stvari v zdravstvu, začenši pri dvornih dobaviteljih? Zakaj pumpati še več denarja v sistem, ki ne deluje? Vzor za delujoč sistem je avtomobilsko zavarovanje, kjer so tako zavarovalnice kot izvajalci zasebniki, pa vse deluje tako kot je treba, v nasprotju z državnima zavarovalnicama in državnim zdravstvom, kjer nič ne deluje

Ker bi to za seboj potegnilo neko drugo logiko. Logiko premij. Ce si fejst bolan pa star, je premija višja, ker je strosek morebitnega "popravila" visji. Preden prides v tisti famozni statisticni 2 leti ali koliko pred smrtjo, ko porabis 90% vsega kar si v zivljenju porabil za zdravstvo. Takrat ocenijo totalko.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Ker bi to za seboj potegnilo neko drugo logiko. Logiko premij. Ce si fejst bolan pa star, je premija višja, ker je strosek morebitnega "popravila" visji. Preden prides v tisti famozni statisticni 2 leti ali koliko pred smrtjo, ko porabis 90% vsega kar si v zivljenju porabil za zdravstvo. Takrat ocenijo totalko.
stvar bo pila le to, da kup stvari dajo iz obveznega na negativno listo. Vzpostavi se serija komercialnih zavarovalnic in plačuješ pakete, ki vsebujejo točno kaj je nudijo......

Obvezno zavarovanje pa bi morali plačevati vsi. Samo tistim ne, ki so aktivni na zavodu in ko prvič odklonijo ponujeno delo grejo na samoplačniško opcijo...

Zdravstvo pa privatizirat.

neke idejo so že da bi obvezno krilo do 80% sedanjega ostalo na zavarovalnice, to je siicer medla prva pot..

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.444
6.958
113
bil je direktne odgovor, zakaj ne tako kot pri avtu. ker človek ni avto!
da se da mariskaj drugače je jasno, malo manj je jasno, kaj je trenutno dobro in bi bile spremembe slabše. Ker sistem sam je povsem OK drugače, ampak se ne izvaja kot je zamišljeno. tudi to bi lahko probal. ker da sistem menjaš, lopovi pa ostanejo... hja, kdo spet potegne kratko. ene stvari ipak niso tako enkstavne, kot si jih nekateri v svoji glavi enostavno predstavljajo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
bil je direktne odgovor, zakaj ne tako kot pri avtu. ker človek ni avto!
da se da mariskaj drugače je jasno, malo manj je jasno, kaj je trenutno dobro in bi bile spremembe slabše. Ker sistem sam je povsem OK drugače, ampak se ne izvaja kot je zamišljeno. tudi to bi lahko probal. ker da sistem menjaš, lopovi pa ostanejo... hja, kdo spet potegne kratko. ene stvari ipak niso tako enkstavne, kot si jih nekateri v svoji glavi enostavno predstavljajo.
Ni res, pri nezgodnem zavarovanju moraš navesti se ukvarjaš z alpiznizmom, potapljanjem....
Pri življenskem pa moraš narediti zdravniški pregled, da ti dajo premijo glede na rezultat..

Stvar tukaj tretirajo kot avto...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.444
6.958
113
Ja, tudi zavrnejo lahko, in tega nočemo pri zdravstvenem zavarovanju. V resnici ne, danes zdravi in v glavi jaci od sudbine, pa seveda tega ne vidijo tako.

Jaz za življenjsko nisem bila na pregledu btw... Pa imam 2.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Ja, tudi zavrnejo lahko, in tega nočemo pri zdravstvenem zavarovanju. V resnici ne, danes zdravi in v glavi jaci od sudbine, pa seveda tega ne vidijo tako.

Jaz za življenjsko nisem bila na pregledu btw... Pa imam 2.
očitno nisi bil za dovolj visok znesek... Jaz sem moral it...
Je pa zavarovanje dokaj visoko, pač mi plačuje firma...

Je pa samo življensko ni kombinacija naložbenega...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.444
6.958
113
Nalozbenega se jaz ne grem. Za pol milijona oboje skupaj. Ne vem a je to veliko ali malo pri teh zadevah. Moj isto. Pa tudi ni nic bil pregledan. Po moje je bil bolj faktor, da sva bila se oba dokak mlada ob sklenitvi. 30.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Nalozbenega se jaz ne grem. Za pol milijona oboje skupaj. Ne vem a je to veliko ali malo pri teh zadevah. Moj isto. Pa tudi ni nic bil pregledan. Po moje je bil bolj faktor, da sva bila se oba dokak mlada ob sklenitvi. 30.
A mogoče jest mam pač od 37 leta za 350k, del je tudi vinkuliran za bančni hipotekarni kredit...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.658
6.420
113
Iz jedrne Evrope smo preklopili na jedrno Afriko.

Zunanja ministrica Tanja Fajon je začela tridnevni uradni obisk v Etiopiji, kjer se je med drugim srečala z zunanjim ministrom Demekejem Mekonenom Hasenom in ministrom za trgovino Gebremeskelom Chalo. Ob tem je izrazila zadovoljstvo, ker Slovenija odpira veleposlaništvo v tej skoraj 120-milijonski državi.

"Te poti v Afriko mi dišijo hinavsko, sebično, neiskreno. Samo da prejmemo podporo za Varnostni svet, potem bodo Afričani spet šli v pozabo. Glede na naš odnos do vojne v Ukrajini, ko delamo vse za njeno nadaljevanje, ne vem, če si to mesto zaslužimo?!" Tako ostro do politike aktualne oblasti pa medtem mirovnik in nekdanji član parlamentarnega odbora za zunanjo politiko Aurelio Juri.

Fajonova pa odgovarja: "Prav nasprotno. V Sloveniji aprila gostimo tradicionalno 12. konferenco mednarodno. Dnevi Afrike. Naše ministrstvo se tudi s prenovljeno zunanjepolitično strategijo obrača tudi k drugim partnerjem v svetu. Afrika je celina, ki je zelo pomembna. Ponuja številne priložnosti."

Kaj pa priložnost in efekt predsednice državnega zbora? Z Mladike sicer neuradno in previdno računajo, da je predsednica državnega zbora iz Afrike prinesla dva glasova za OZN. Njene besede in dejanja pa, da so bolj kot za državo lahko usodni za notranjepolitično podobo podpredsednice Gibanja Svoboda.

• Haha
  • Žalosti me
Reactions: jonny77 in Kamele0N

B81

22. jul 2007
37.590
10.881
113
Naše ministrstvo se tudi s prenovljeno zunanjepolitično strategijo obrača tudi k drugim partnerjem v svetu. Afrika je celina, ki je zelo pomembna. Ponuja številne priložnosti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Dol so šli po dva glasova za članstvo v OZN. Nič niti ne garantira ta dva glasova. Ampak če pogledamo širše, pred tem 40 let po Titu doli ni bilo nikogar, tudi po volitvah za predsedstvo, tja nebo nobenega spet 40 let. Kako to zgleda? Meni skrajno hinavsko in nizkitno lizanje njihovih črnih riti, po volitvah pa ... "ko vas =be". Od jutri jih pa spet nebo 40 let na spregled. Jaz takih podležev sploh sprejel nebi na obisk na državni ravni. Sicer pa hinavščina je to kar Tanja izjemno dobro obvlada.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Dol so šli po dva glasova za članstvo v OZN. Nič niti ne garantira ta dva glasova. Ampak če pogledamo širše, pred tem 40 let po Titu doli ni bilo nikogar, tudi po volitvah za predsedstvo, tja nebo nobenega spet 40 let. Kako to zgleda? Meni skrajno hinavsko in nizkitno lizanje njihovih črnih riti, po volitvah pa ... "ko vas =be". Od jutri jih pa spet nebo 40 let na spregled. Jaz takih podležev sploh sprejel nebi na obisk na državni ravni. Sicer pa hinavščina je to kar Tanja izjemno dobro obvlada.
Pravi kandidat za diplomata. Kako neki so te spregledali. :aplauz:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Hvala bizi. Vsaj hinavec nisem in povem kar je res.
Ja komiči se poistovetijo z črnimi nimaš kej.. V EU tko nimajo kaj iskat.
Dodik, opankar, pernati, čelava, motljena, lesar, kobila, mesečnik, pa še par pedrov...

to je to kar imamo..
ljudje plešejo
1681196331112.png

trda je sam volilna baza..
hahah

• Všeč mi je
Reactions: dejan_ in Kamele0N