Planet Golob

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Ministru / ministrstvu je te podatke nekdo pripravil. Tu je zdaj vprašanje, zakaj jih je pripravil samo za prvih 100 in ali je bilo to kje napisano ali zahtevano.

Ker je že vsa leta očitno, da v zdravstvu vlada zelo velika zmeda. Zadnji primer je z ortodontom, kjer je bil otrok naročen pred dvemi leti, potem pa je mama dan pred terminom izvedela, da se je zobozdravnica že upokojila. In sedaj si med ZZZS - NIJZ - MZ podajajo žogico, kaj bi se moralo zgoditi v takih primerih.

Čeprav je bilo o tem govora že 15. februarja, se od takrat očitno ni še nič zgodilo.

Erikson počakaj, 1 maja se svet rešuje prav mojster - ggggvvvviiššnnnnn ddddo ttttkrat...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ministru / ministrstvu je te podatke nekdo pripravil. Tu je zdaj vprašanje, zakaj jih je pripravil samo za prvih 100 in ali je bilo to kje napisano ali zahtevano.

Ker je že vsa leta očitno, da v zdravstvu vlada zelo velika zmeda. Zadnji primer je z ortodontom, kjer je bil otrok naročen pred dvemi leti, potem pa je mama dan pred terminom izvedela, da se je zobozdravnica že upokojila. In sedaj si med ZZZS - NIJZ - MZ podajajo žogico, kaj bi se moralo zgoditi v takih primerih.

Čeprav je bilo o tem govora že 15. februarja, se od takrat očitno ni še nič zgodilo.

In kaj naj bi naredili? Naklepali 40 ali koliko novih ortodontov? Na katerem ebayu jih ponujajo? :bonk:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.658
6.419
113
In kaj naj bi naredili? Naklepali 40 ali koliko novih ortodontov? Na katerem ebayu jih ponujajo? :bonk:
Zvem bi lahko poslal na mail ali SMS obvestilo, da termina nimaš več, ker se je zdravnik upokojil (ali pa da te je avtomatika izbrisala). In predlagal nadomestne termine pri drugih izvajalcih.

Hkrati tudi opomnik teden in dan pred terminom, da ne pozabiš nanj, ali pa ga prekličeš. Ker veliko jih potem sploh ne pride (ker so naprimer stvari že prej opravili samoplačniško), zdravniki pa jih takrat čakajo. Takrat bi lahko na vrsto prišel kdo drug.

Če je FURS lahko šel na elektronsko vročanje odločb, bi tudi v zdravstvu, kjer se vrti nekaj milijard letno, lahko stvari bolje uredili.

Če smo podjetniki morali preiti na e-račune, sicer račun ni plačan, bi lahko enako uvedli tudi v zdravstvu. Če smo podjetniki morali nabaviti računalnike in internet za sprotno davčno potrjevanje računov, bi tudi zdravstvo lahko prešlo na izključno elektronske čakalne vrste in elektronske izvide takoj po pregledu.

bizi pa ti si vedno "tako zelo pameten" ali se zgolj delaš? Mislim se trudiš da prijavljaš take ali si naravni talent? Veš ker ta problematika ni od danes niti od zadnjih par let janševe diktature ima zadeva daljšo brado

• Haha
Reactions: tomi

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.586
2.395
113
Pomurje
Pa bi se nekako razumel, ce bi ljudje dejansko kaj imeli proti jj. Pa itak nimajo pojma o nicemer, pac so napumpani. Da pa ji si kdo pogledal oni dokumentarec o tem, kako se spravis na cloveka, ne to pa ne...se mi lahko moje sanje o stlicu kucanu lazblinejo... :bonk:
To je prava opranost, ki traja 30+ let.
Ce ne ni blo jj, bavcara, pucnika...ne bi imeli svoje drzave, ce pa ne bi blo kucana in bi bil nekdo drug, pa bi jo lihtak imeli, muceki.
Bog nam pomagaj

• Haha
Reactions: Kamele0N

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.307
113
Greš privat ga dobiš v enem tednu to je prva stran. Samo komičem privat zdravstvo ne diši...

Še to JJ je hotel povečat vpis na fakultete za zdr vede in zmanjšat kvote na fdv.. Levuharji so povrnili v prejšnje stanje..
Tvoje blefiranje je neverjetno...

Če ne verjameš da dobiš recimo aparat v tednu dni povej prid na Mlako v Kranju implamantaloški center.. Da boš videl kako zdravstvo pravilno deluje.. Pod komičem pa njihovo trmarjenje z javnim je pač tako kot je...

Kar je tujega komičem itak ne diši, recimo uber, potem razne aplikacije prevozi itd.......

To je komunajzerstvo, smo pa videli da je pri velikončnih voščilih štrenasti spet obrnil plato in da bodo reforme speljali..
no ja vidimo kako jih peljejo, ne znajo dobiti niti pravih finačnih podatkov, finace jih pa lahko...

komunajzerstvo v vsem svojem sijaju...

Do takrat ko boš rabil ortodonta.

Zakaj jih ni? Očitno jih ne sme bit preveč, ker bo konkurenca in nas ne bodo več na suho nategovali
sem ga potreboval in sem ga tudi imel. glede konkurence pa...no koment.Mimogrede število pacietnov na zdravnika, zobozdravnika , ortodonta itd določa zzzs, tako da....očitno jih je dovolj a ne?

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.651
3.932
113
Ljubljana
hmpg.net
Mimogrede število pacietnov na zdravnika, zobozdravnika , ortodonta itd določa zzzs, tako da....očitno jih je dovolj a ne?
Sem mislil, da je FIdes zagrozil s stavko, pa so se normativi znižali.
"Leta 2019 je tedanji minister za zdravje Aleš Šabeder, danes desna roka Danijela Bešiča Loredana, zaradi groženj s stavko in množičnimi odpovedmi splošnih zdravnikov ugodil zahtevam in znižal normative za opredeljene bolnike, torej najvišje število pacientov, ki jih lahko obravnavajo. Splošni zdravniki in pediatri lahko od takrat odklanjajo nove paciente, ko dosežejo normativ 1.895 glavarinskih količnikov, kar je okrog 1.500 pacientov. Kdor dela več, torej velika večina, pa dobiva več denarja."

erikson

Guru
25. avg 2007
22.658
6.419
113
Predhodnik redne udeleženke protestov proti Covid-19 ukrepom, trenutno ministrice za digitalno preobrazbo Emilije SD.

Včasih imam občutek, da v Sloveniji nimamo vlade, ampak resničnostni šov. V njem imajo glavne vloge radikalci, koristolovci in diletanti. Slednjih je največ, prvi pa so žal najuspešnejši. Zdi se, da ni scenarija ali programa, in da se več ukvarjamo s tem, kaj se dogaja med rjuhami premierja kot z razvojem države. Imam občutek, da po eni strani korakamo v socializem – z novimi davki, sovražno retoriko do podjetnikov in delovnih ljudi, po drugi pa v kameno dobo – s ponovnim uvajanjem papirnatih računov, štempljanjem in drugo birokracijo.

Slovenija več kot očitno nazaduje, medtem pa gre svet z velikimi koraki naprej. Boli me, ko gledam, kako nas danes prehitevajo države, s katerimi se niti ne želimo primerjati. Drugod po Evropi vlade ne počivajo, ampak izvajajo širokopotezne reforme, ki prinašajo nova delovna mesta in razvoj celotne družbe. Želel bi si, da bi našega premierja dobrobit ljudi skrbela vsaj toliko kot pravice živali.

Pod prejšnjo vlado smo zagnali cel kup programov s strateškimi partnerji, kot so Google, NVIDIA, Izrael in Finska. Sprejeli smo tudi že vse potrebno za odprtje razvojno-gospodarskega predstavništva v Silicijevi dolini, ki bi podpiralo naša tehnološka podjetja, inovacije in talente. Od vsega tega žal ni ostalo nič. Z odprtjem takšne tehnološke ambasade pa nas bo v kratkem prehitela tudi Romunija.

Očitno je bil res glavni cilj moje naslednice in te vlade nasploh, da se poruši vse, kar je bilo prej narejenega. Ko jim je to uspelo, pa je zazevala velika praznina, ki je čedalje bolj zgovorna. Sedaj najbrž tudi sami spoznavajo, da je graditi mnogo težje kot rušiti. Slovenija zato stopica na mestu ali pa celo polzi nazaj.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.565
3.933
113

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Jaz sem ga novembra dobil v tretji ali 4 lekarni z rokom uporabe januar. Se pravi neka stara zaloga.
Ospen je btw "navaden" penicilin.
Ce za njega nimamo alternative v obliki zdravila drugega proizvajalca, potem....

sad

Guru
24. avg 2007
21.167
9.801
113
Nekaj se definitivno dogaja na trgu zdravil. Jaz sem moral za očeta isto v tujino po eno zdravilo. Ga pa ni bilo na voljo v Sloveniji 14 dni.