Planet Golob

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.244
6.514
113
Torej si ti za socializem, če ne kar za komunizem? :cool:
Ne nisem. Če pa subvencije povezuješ s socializmom, tem sem pa napisal da bi vrtce podražil za skupino ljudi. Če pa bi se šli trdega kapitalizma, bi vrtci bili plačjivi po ekonomski ceni. Kaj bi to pomenilo? Manj otrok v vrtcih, več privatnih varstev, manj vzgojnega dela, manj skupin, manj vzgojiteljic, manj objektov, več zaposlenih babic in dedkov, občine bi imele manj stroškov, dohodninsko osnovo bi lahko dvignili, davki manjši... pač drug sklop okoliščin. Ker pa omenjamo trenutno situacijo, pa bi bilo bolje kot sem napisal. Če pa izbiramo obstoječ sistem ali trdi kapitalizem, ne vem... ne en ne drug nista ravno blesteča. Mogoče pa bi pri slednjem imeli tak standard, da bi rekli, bakšiš nam je 500 eurov za vrtec, no problem... kaj pa vem...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.217
4.298
113
Golob dela, kako lahkotno...
Bi tega pernatega kdo vprašal od kod pa se fila proračun?

1697459625430.png

Še vedno ne razumem, razlagali so da se zavarovalnice (PZZ) koplejo v dobičkih, zdej pa izguba. Torej so zavarovalnice dobile tožbo in je točno to kar so povedala in kar je tudi ZZZS ugotovila.....

Ahilove pete in njihova kalkulacija.
Dragi plesalci, ponovno se primite za tošle, ta levičarska tvorba bo spet na max pumpala iz vaših nacufanih žepov.

in prav je tako!

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.217
4.298
113
1697460960106.png

Burleska se nadaljuje... Nastavil je blageista, kot je vaški komedijant in vi džas nid tajm... In zdej ni zadovoljen z delom.
A mam sam jest občutek, da podgane iz tega levičarskega čolna skačejo v mulj k nutrijam?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.825
2.470
113
Pomurje
Eni smo šli v tujino delat, drugi pa so šli v tujino kot paraziti in samo izkoriščajo sistem. To je velika razlika. Kapiraš, ti južno voće.
Ohoho se je oglasil en tistih, ko se pripelje čez mejo mu storilnost, ubogljivost in ritolizanje narase vsaj za 50%.
Pa naenkrat se še omejitev drži in ročke za smerokaze uporablja.

Veliko vas je, ki ste raje hlapci tujemu kot domačemu gospodarju.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

sad

Guru
24. avg 2007
21.453
10.133
113
Ohoho se je oglasil en tistih, ko se pripelje čez mejo mu storilnost, ubogljivost in ritolizanje narase vsaj za 50%.
S tem se recimo strinjam.
Tukaj se pa poglej v ogledalo in se vprašaj zakaj ljudje odhajajo čez mejo. Morda tudi zato, ker ti na zaposlene očitno gledaš kot na hlapce. Fajn, ne?

Poleg tega, če bi mene osebno kdo imel za hlapca in že moram biti hlapec, bom potem bil hlapec tistemu, ki me bolje plača.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: dejan_ in jonny77

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.435
3.999
113
Samo koliko je tistih, ki prihajajo v Evropo, da bi bili hlapci. Na koncu niti to niso- ne tu ne tam.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.939
6.687
113
Golob ob odgovoru na vprašanje poslanca Levice napadel ministra Levice Mesca.

Predsednik vlade Robert Golob je v odgovoru na poslansko vprašanje o neusklajevanju socialnih transferjev z inflacijo za prihodnje leto napovedal, da bodo dodatne vire v proračunu našli s trošarinami na tobačne izdelke, sladke in žgane pijače. Poudaril je, da se je vsako ministrstvo samostojno odločalo o področjih, kjer so možni prihranki.

Pri socialni pomoči je treba upoštevati stisko ljudi in te pomoči ne zmanjševati, je dejal Robert Golob in zagotovil, da je nihče ne zmanjšuje. Prav tako pa je po njegovem mnenju treba preprečiti, da ne prihaja do zlorab in "da se ne splača bolj biti doma kot delati". Ob tem je napovedal nadzor nad porabo sredstev prek digitalne kartice. Pri rekordno nizki brezposelnosti je treba po njegovem mnenju najprej stimulirati tiste, ki delajo.

"Ko bodo vzpostavljene razmere za boljši nadzor in se ta socialna pomoč ne bo zlorabljala, bomo vzpostavili dodatne vire," je dejal. Ob tem je napovedal, da bo ministrstvo za finance preučilo dodatne vire za usklajevanje socialnih transferjev z dvigom trošarin na tobačne izdelke, sladke in žgane pijače. Sredstva bodo po njegovih besedah namenjena vsem ranljivim skupinam, ne samo za socialno pomoč. "Zato da bomo zagotovili sredstva, ki jih vaš minister ni uspel," je dejal.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.825
2.470
113
Pomurje
S tem se recimo strinjam.

Tukaj se pa poglej v ogledalo in se vprašaj zakaj ljudje odhajajo čez mejo. Morda tudi zato, ker ti na zaposlene očitno gledaš kot na hlapce. Fajn, ne?

Poleg tega, če bi mene osebno kdo imel za hlapca in že moram biti hlapec, bom potem bil hlapec tistemu, ki me bolje plača.
Če bi imel tak odnos do sodelavcev, vec nobenega ne bi imel. Pa imam vse Slovence.
Firma je 500m od raja na zemlji, za tiste, ki si dajo roke na oči.
Je pa res, da pri meni veliko več "sociale" terajo za podobno plačo kot čez mejo.
Tepeni so edino pri pokojnini in otroških dokladih, tam ne sežemo do kolen avstrijcem, pa ne po moji krivdi

storilnost zagotovo zraste, amapk za to ni vzrok meja, ampak mentaliteta, odnos do dela, odnos delodajalec-delojemalec itd.....

No hlapec si tudi ti takim in drugačnim gospodarjem saj se tudi ti prodajaš za cekine. In grem stavit da greš raje tja kjer je več cekinov kot manj. Kaj pa Gorenje ko se je prodalo Hisenseju a so postali kitajski hlapci? Pod kom jim je bolje? pa to je zgolj en primer

Holobist

Majstr
8. jul 2023
1.170
-482
63

Johny B (77), če tić ti ne stoji, mene to ne boli.
Zaslužim cca 3x več kot pod Holobom, vsak teden sem 3-4 dni s familijo v Sloveniji (drugače pa sem 54 km vstran) in si privoščim dosti več kot prej, penzija bo vsaj 2x večja od tvoje, edino plesat ne morem kot ti. Pa saj ples ni bila nikdar moja vrlina.

Meni ustreza.

B81

22. jul 2007
38.288
11.397
113
Pa kje najdejo to zensko ljudmilo novak? Kje se jo vidi, kdaj je po tvju, kaj je kaj naredila zadnje case in od kod dafuk je sploh v anketi?

Screenshot_20231016_204155.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N