Planet Golob

Golob? Robi? samo še Mojca je bolj slovensko...

sicer pa, zdaj pričakujem ploskanje večine forumašev, ne pa udrihanje. saj skos navijajo, da je treba te vrtčevske transferje in podobne reči ukiniti. čeprav jih Janša vedno nazaj privleče. enako s porodniškimi. Je JJ spet 100% nazaj povlekel. Levi vztrajno to nižajo za zadnjih 9 mesecev, ampak trenutno še niso do tega prišli. Naj se razmnožuje, tisti ki si lahko privošči - to se ponavlja kot mantra tu gori že leta. V čem je problem?

omenila si samo robija, vlada je kr velika, govorimo o koaliciji. maš tudi nekoliko bolj južne notri

Poglej priponko 73392
Meni ni jasno, zakaj Golob sploh potrebuje te sekretarke? Namesto prvih treh ima vsak teden ministre in ministrico na seji vlade, namesto zadnje pa lahko Urško pokliče?
maša se recimo lahk s krogci ukvarja. ma kr znanje in izkušnje okrog tega. To je taka dodana vrednost, ki jo lahko malokdo ponudi

No, no.... Veliko ljudi (in ne vsi, premnogi žal sploh ne dojemajo o čem je tu sploh govora in zakaj) nas je za bolj vitko državo saj je ta že (pre)dolgo enostavno preveč razsipna povsem po nepotrebnem v kolikor zanemarimo osebne koristi tapravih in se - tako kot bi bilo potrebno - osredotočimo na dobrobit vseh državljanov. To pa bi se med drugim doseglo tudi z rezanjem ja ampak ne kar vsepovprek (kot nekateri radi zavajajo) temveč tam, kjer je to smiselno na tak ali drugačen način v smislu optimizacija JU, NVO-jev, RTVja, rezanje socialnih transferjev tam kjer bi se s tem dobilo še kakšno korist (npr. vezava prejema sociale na šolanje otrok ipd.) in ne kot tole z vrtcem ali pa zamrznitev pokojnin v smislu brez uravnavanja z inflacijo istočasno se pa že spet sanja o dvigu minimalca kar potem povzroči nove finančne težave marsikje.

glejva drugače. Država je v bistvu servis, ki nam nudi določene storitve. Te storitve plačujemo, družba pa ni fiksna se spreminja, zato se mora prilagoditi tudi država. Tako da vitka država bo lahko v naslednjem hipu postala previtka ali pa preširoka.

Problem je ker cekini letijo v razne take in drugačne projekte, inštitute, ki so sami sebi namen, napajajo pa se z davkoplačevalskimi cekini. Imaš recimo Unamotero, I8M, društvo Focus itd, od katerih pa rezulatov, takih ki bi upravičevali odmerjene cekine žal ni. Država bi recimo tu morala začeti rezati, ampak..... No saj si zadnjič videl kako je Sanja z malce matematike popravila proračun za razpise.

Po drugi strani imaš recimo manjko šolnikov, zdravnikov, tudi NIJZ bi lahko koga več zaposlil sploh po teh zadevah s sadjem in pesticidi, ker to pa je nekaj kar se tiče vseh nas.

Skratka pred rezi je potrebno zadeve res detajlno preveriti kaj in kako, kaj se potrebuje in kaj ni tako nujno potrebno, in potem začeti odmerjati cekine

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.658
5.632
113
Problem je v tem, da bi vsi nižali transferje in bili za "vitko državo". Dokler se to ne tiče njih :evil: Takrat je pa takoj jamranje, zakaj manj in kako so gldi gldi
Problem je ker rabimo/trošimo za nebroj takih NVOjev...

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.294
992
113
No, no.... Veliko ljudi (in ne vsi, premnogi žal sploh ne dojemajo o čem je tu sploh govora in zakaj) nas je za bolj vitko državo saj je ta že (pre)dolgo enostavno preveč razsipna povsem po nepotrebnem v kolikor zanemarimo osebne koristi tapravih in se - tako kot bi bilo potrebno - osredotočimo na dobrobit vseh državljanov. To pa bi se med drugim doseglo tudi z rezanjem ja ampak ne kar vsepovprek (kot nekateri radi zavajajo) temveč tam, kjer je to smiselno na tak ali drugačen način v smislu optimizacija JU, NVO-jev, RTVja, rezanje socialnih transferjev tam kjer bi se s tem dobilo še kakšno korist (npr. vezava prejema sociale na šolanje otrok ipd.) in ne kot tole z vrtcem ali pa zamrznitev pokojnin v smislu brez uravnavanja z inflacijo istočasno se pa že spet sanja o dvigu minimalca kar potem povzroči nove finančne težave marsikje.
Bi se skoraj strinjal s teboj, z malimi razlikami.
Glede pokojnine, ne more se pokojnina usklajevati z inflacijo, če je vezana na izplačilo plač. Potemtakem je lahko kvečjemu vezana na povprečno plačo.
Rezi ja, predvsem z zmanjšanjem birokracije, ki je že sama sebi namen, in odstraniti razne fikuse ter zaslužne, kateri niti ne vedo, kje jim je delovno mesto in kaj naj bi delali. NVO-ji ja marsikaterega obstoj je samo zato da se denar vleče, in marsikateri je povezan z političnimi strankami.

Moj princip je bil in bo vedno, prvo ustvari in pol troši, ne pa kot naša politika ( ena bolj kot druga), ki pa se drži načela, prvo troši ustvarjali bodo pa že drugi kasneje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.244
6.514
113
Golob? Robi? samo še Mojca je bolj slovensko...

sicer pa, zdaj pričakujem ploskanje večine forumašev, ne pa udrihanje. saj skos navijajo, da je treba te vrtčevske transferje in podobne reči ukiniti. čeprav jih Janša vedno nazaj privleče. enako s porodniškimi. Je JJ spet 100% nazaj povlekel. Levi vztrajno to nižajo za zadnjih 9 mesecev, ampak trenutno še niso do tega prišli. Naj se razmnožuje, tisti ki si lahko privošči - to se ponavlja kot mantra tu gori že leta. V čem je problem?
Naj se razmnožuke tisti ki si lahko privošči... Janšev zakon o drugem otroku brezplačno je prišel prav tistim, ki so tako ali zalo drago plačevali vrtce. Beri, tisti, ki oba starša pridno hodita v službo. Ostala gamad, šiptarji, cigani ipd, pa že danes in bodo še naprej imeli vrtec zastonj. Tak da draga Jebe, zdaj si pri meni izgubila verodostojnost, saj si v tem trenutku v obraz pljunila edinemu človeku ki kaj doprinese v naši deužbi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.706
7.192
113
Uf... ti je nimas od tu dalje:

Ko slisis gamad, dvigni roko. Socasno je najbrz jasno, koliko je vredna tvoja ocena verodostojnosti in nasploh bilocesa. Zastopis pa itak bolj malo in bolj slabo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.244
6.514
113
Uf... ti je nimas od tu dalje:

Ko slisis gamad, dvigni roko. Socasno je najbrz jasno, koliko je vredna tvoja ocena verodostojnosti in nasploh bilocesa. Zastopis pa itak bolj malo in bolj slabo
Mater moraš imet čustva, da mi lepiš 9 let star post.
Pa da te potolažim. Vrtec sem pošteno plačeval za oba otroka. Blo je leto, ko smo živeli ločeno, malo zares malo na papirju zaradi gradnje oziroma adaptacije. Shockig, ha?
Niti Janšev zakon se me ni dotaknil, ker je en otrok šel v šolo, ko je drugi nastopil z vrtcem.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.294
992
113
Naj se razmnožuke tisti ki si lahko privošči... Janšev zakon o drugem otroku brezplačno je prišel prav tistim, ki so tako ali zalo drago plačevali vrtce. Beri, tisti, ki oba starša pridno hodita v službo. Ostala gamad, šiptarji, cigani ipd, pa že danes in bodo še naprej imeli vrtec zastonj. Tak da draga Jebe, zdaj si pri meni izgubila verodostojnost, saj si v tem trenutku v obraz pljunila edinemu človeku ki kaj doprinese v naši deužbi.
Ampak nekdo pa je vseeno plačeval vrtec za drugega otroka. Kar se pa "edinega človeka" tiče pa, lahko je s tujim k... po koprivah mlatit.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.244
6.514
113
Po pravem bi moralo biti tako: minimalno plačilo vrtca 100 eur, max cena pa koliko pač prenese oziroma lahko sofinancira občina. Vmes naraščajoča premica, brez razredov, po matematični formuli. Zadnje leto, torej predšolska skupina pa zastonj, ker se smatra da je to leto obvezno, oziroma je potrebno otroka socializirat za vstop v šolo. Fair enaugh? Ja. Imej toliko otrok koliko si jih lahko privoščiš, da bo Jabetina trditev držala za vse, ne le tiste z službami.

Ampak nekdo pa je vseeno plačeval vrtec za drugega otroka. Kar se pa "edinega človeka" tiče pa, lahko je s tujim k... po koprivah mlatit.
plačevali smo vsi, tako ot za niko, za unamotero, itd... pa so eni v takih primerih kr tiho. je prav da se plačuje za vrtec ker s tem se starše vsaj delno razbremeni, ker nimajo vsi neomejenega budgeta

• Haha
Reactions: aljoman

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.706
7.192
113
Mater moraš imet čustva, da mi lepiš 9 let star post.
Pa da te potolažim. Vrtec sem pošteno plačeval za oba otroka. Blo je leto, ko smo živeli ločeno, malo zares malo na papirju zaradi gradnje oziroma adaptacije. Shockig, ha?
Niti Janšev zakon se me ni dotaknil, ker je en otrok šel v šolo, ko je drugi nastopil z vrtcem.

Custev ne... si pa zapomnim hinavce. Sploh take sitne ribe, basic level, ko ni zraven niti kancka intelekta, ki bi skompenziral pokvarjenost. Seveda imam v mislih bolj frisno temo, ce ne ves katero, tudi lahko pripnem. In pa marsikatero vmes, tudi lahko serviram tvoje umotvore, ki to niso. Bolj samo tvori. Saj nisi edini, ene par takih samooklicanih vecvrednih je tu gor na istem, kradejo pa goljufajo kjer lahko, kolikor zmorejo, pa cepetajo, ker so se v tem slabsi kot tisti, nad katerim žolč zlivajo.

V potrditev, da nisi neki mozganski hrust naj bo tvoj izracun da je 2023-2012=9. Da ni treba kaj dosti cajta se tu zgubljati po nepotrebnem.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.294
992
113
Po pravem bi moralo biti tako: minimalno plačilo vrtca 100 eur, max cena pa koliko pač prenese oziroma lahko sofinancira občina. Vmes naraščajoča premica, brez razredov, po matematični formuli. Zadnje leto, torej predšolska skupina pa zastonj, ker se smatra da je to leto obvezno, oziroma je potrebno otroka socializirat za vstop v šolo. Fair enaugh? Ja. Imej toliko otrok koliko si jih lahko privoščiš, da bo Jabetina trditev držala za vse, ne le tiste z službami.
To bi se celo strinjal, razen za zadnje leto ne, za to so devetletko uvedli.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.294
992
113
plačevali smo vsi, tako ot za niko, za unamotero, itd... pa so eni v takih primerih kr tiho. je prav da se plačuje za vrtec ker s tem se starše vsaj delno razbremeni, ker nimajo vsi neomejenega budgeta
Jaz sem za vse svoje otroke plačeval in to ne malo, pa sta bila tudi po dva na enkrat v vrtcu. Ne vem zakaj bi potem še za druge plačeval več kot je nujno.
V vsaki politični stranki pa so nitke..., pa nobeni stranki ni bil interes to pretrgati, so samo preusmerjali sredstva k svojimi nitkami.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.244
6.514
113
Custev ne... si pa zapomnim hinavce. Sploh take sitne ribe, basic level, ko ni zraven niti kancka intelekta, ki bi skompenziral pokvarjenost. Seveda imam v mislih bolj frisno temo, ce ne ves katero, tudi lahko pripnem. In pa marsikatero vmes, tudi lahko serviram tvoje umotvore, ki to niso. Bolj samo tvori. Saj nisi edini, ene par takih samooklicanih vecvrednih je tu gor na istem, kradejo pa goljufajo kjer lahko, kolikor zmorejo, pa cepetajo, ker so se v tem slabsi kot tisti, nad katerim žolč zlivajo.

V potrditev, da nisi neki mozganski hrust naj bo tvoj izracun da je 2023-2012=9. Da ni treba kaj dosti cajta se tu zgubljati po nepotrebnem.
A ti misliš da sem računal ali da sem rekel tako "na oko". Punca, ne me žalit, ker nimaš pojma o meni. Si pa kot kaže klon Jellota. Daj me še ti seciraj, kot me je on. Če pa misliš da ti verjajem, da si ti svetnica, ker pač ne omeniš davčnih optimizacij, pa si naivna. Zaenkrat živim pošteno življenje, in če bi vsi živeli kot moja družina, bi Slovenija bila raj na zemlji.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.706
7.192
113
A ti misliš da sem računal ali da sem rekel tako "na oko". Punca, ne me žalit, ker nimaš pojma o meni. Si pa kot kaže klon Jellota. Daj me še ti seciraj, kot me je on. Če pa misliš da ti verjajem, da si ti svetnica, ker pač ne omeniš davčnih optimizacij, pa si naivna. Zaenkrat živim pošteno življenje, in če bi vsi živeli kot moja družina, bi Slovenija bila raj na zemlji.

ne , ne živiš pošteno, samo goljufati ne znaš prav dobro. Ker tudi tega ne znaš. 2023-2012 ne rabiš računat! to računaš enako dobro kot moj 6 letnik in definitivno si ne želimo, da on podaja mnenja, kako bi kaj moralo biti.
Jaz nisem svetnica, optimiziram na vsakem koraku, zaenkrat pa goljufala, tako kot ti, še nisem. ko bom, bom gobec držala. ne najdem v sebi, da bi udrihala po drugih, ker počnejo to kar jaz. vsaj tih bod. ker pošten nisi, pameten tudi ne in ne bi smelo biti ovir da se ne bi nazaj držal tudi pri goflji.

shift
ti imaš pa več med ušesi, ampak se je naklofalo par postov vmes, pa se izgubi. zdaj pa pojdi nazaj na mojega originalnega, pa še enkrat preberi in kako razumeš?
Jaz najbrž letos neham delat konec novembra, ker bo šlo preveč čez, da bi se mi še splačalo glede na to, da prosti čas vrednotim z več kot nič. To je recimo neka taka "optimizacija". ne bom pa delala decembra brez računov, npr, čemur se marsikateri soforumaš ne more upreti. tisti ta najbolj pošteni...