e-davke so OK porihtal... kar pa imam z upravo, sem pa moral fizično odnest. Sem naročal tretjo tablico. Fizično naročit in na isti lokaciji prevzeti. Kot da se ne da naročiti preko spleta, plačati in pride po pošti kot vsaka druga stvar....
Kakorkoli, za rešitev dolgotrajne oskrbe so imeli od EU potrjeno drugo rešitev kot 2% davka.
Gre se za to da privabis v drzavo vec visoko usposobljenih ljudi, in s tem vec firm ki isce visoko usposobljene ljudi, tko da dvakrat profitiras. Plus se ddv, prispevki za zdravstvo za celo druzino in tako naprej. Vedno je bols pobrat 20% od neki, kokr 100% od 0, sam tega nasi gumbci ne dojamejo.Vse jasno. Ampak raje bi ta denar porabili za znižat vsem davke, ne pa, da s tem dejansko domačina postavljaš v slabši konkurenčni položaj. In koliko bo tujec vplačal? Konkretno manj, kot domačin, v povprečju.
Upm, da se to ne nanaša name, ker sem proti tako visokim davkom Zmotilo me je zgornje
No, pri nas bi se zadeva izrodila v to, da bi še bolj dobičkonosno vlačili gor zidarje, itd.Gre se za to da privabis v drzavo vec visoko usposobljenih ljudi, in s tem vec firm ki isce visoko usposobljene ljudi, tko da dvakrat profitiras. Plus se ddv, prispevki za zdravstvo za celo druzino in tako naprej. Vedno je bols pobrat 20% od neki, kokr 100% od 0, sam tega nasi gumbci ne dojamejo.
potem je pa takoleNo, pri nas bi se zadeva izrodila v to, da bi še bolj dobičkonosno vlačili gor zidarje, itd.
Pa meni je to jasno, ampak zakaj pa ne bi ta denar vložili v domače ljudi in znižali davčno stopnjo?
Amerika se je že naučila in subvencionirajo proizvodnjo doma, kdorkoli že investira. Se zaposljujejo domači delavci po pogojih v ZDA.
Mi debili pa bi domače delavce spravljali v nekonkurenčen položaj proti uvoženim delavcem. Noro.
Drugo je, če se gre samo za deficitarne profile, pa še tam bi morala vzporedno laufat strategija razvoja lastni profilov.
Tole pisanje nikakor ne odraža volje ljudstva.če bi učiunkovito popucali/zman jšali JS, bi dobili delovno silo za gospodarstvo, strošek JS bi se zmanjšal, učinek na javne finance bi bil dvojen.
Če pa bi vmes še malo porezali subvencije raznim NVOjem, Inštututom ipd., pa bi tudi kakšnih 100mi^prišparali, brez da bi se komu kaj poznalo... spet bi nekdo, ki se sedaj napaja iz NVO ali kakšnega inštituta za mešanje megle, moral najti službo v gospodarstvu, kjer pa je itak ogromno pomanjkanje delovne sile.
Dej malo pomisli.....bi ti blo ok da si jo vmes poštar malo sposodi.....sej bi samo tankal nanjo.....nič takega!Sem naročal tretjo tablico. Fizično naročit in na isti lokaciji prevzeti. Kot da se ne da naročiti preko spleta, plačati in pride po pošti kot vsaka druga stvar....
Tole pisanje nikakor ne odraža volje ljudstva.
Kaj se je pa tebi zgodilo? A je naneslo dovolj kavic da si nehal plesat?8. marec, Glas Ljudstva, Inštitut 1. oktober res ne morejo izražati volje ljudstva, jih je premalo, oz. par prisklednikov. Isto neki Rogovci, pa Metelkovi ne štejejo, saj še nimajo niti ene ure delovne dobe.
Pojasnila pa seveda ne boš objavilGolobove odločitve postajajo že prav bizarne.
Tina Gaber ni dobila vabila na slavnostno sejo in premiera ni bilo
Zakaj se predsednik vlade ni udeležil slavnostne seje državnega zbora na predvečer dneva državnosti?www.delo.si
Tina Gaber, partnerka predsednika vlade, ni dobila vabila na slavnostno sejo državnega zbora pred dnevom državnosti. V parlamentu na seji ni bilo niti Roberta Goloba, ki se je nato s spremljevalko uro kasneje pojavil na državni slovesnosti.
Vabila na slavnostno sejo je pošiljal po naših informacijah državni protokol. Ta je vabila poslal funkcionarjem in Tina Gaber seveda to ni.
Udeležba oziroma neudeležba para je že komentirana tudi na družbenih omrežjih. Nekdanja novinarka in dvakratna poslanka Janja Klasinc je na primer zapisala tole: »Bila sem dva mandata poslanka državnega zbora Republike Slovenije, prej pa sem več let kot novinarka spremljala delo parlamenta in vlade. Nikoli nobena soproga ali partnerka v državnem zboru ni sedela ob predsedniku kateregakoli organa. Dogodek ali sejo so spremljale z balkona. Pa tudi nobena ni državne proslave zamenjala za nočni klub. Če je informacija točna, je gospa predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič sprejela pravilno odločitev na podlagi protokolarnih pravil Republike Slovenije. Nekomu pa so hormoni očitno zmešali glavo.«
Udeležba ni bila predvidena
Zakaj predsednik vlade ni prišel na slavnostno sejo državnega zbora, smo vprašali v njegov kabinet. »Nikoli ni bilo predvideno, da se bo predsednik vlade udeležil slavnostne seje državnega zbora. V Ljubljano je prišel pozno zvečer in se udeležil državne proslave. O vabilu Tini Gaber na slovesno sejo parlamenta nikoli ni bilo govora,« so sporočili.
Odsotnost na slavnostni seji je po informacijah njegovega kabineta Robert Golob že pred časom opravičil zaradi obveznosti, ki jih je imel v Novi Gorici. Kakšne so bile te obveznosti, niso razkrili, bile pa naj bi zasebne. »Nikoli ni bilo predvideno, da bi na sejo prišla predsednikova partnerka Tina Gaber, zato tudi ni moglo biti konflikta zaradi sedežnega reda,« so še zapisali v kabinetu in dodali, da iz spoštovanja do institucije ter do poslank in poslancev, ki so predsedniku vlade ne nazadnje potrdili mandat, se Golob sicer redno udeležuje sej državnega zbora.