Peugeot 5008

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Filipides pravi:
Pa dejte nehat no s temi avtomatskimi vrati, to je en od bolj butastih dodatkov in načinov cuzanja denarja ever. Če bi štel kolikokrat bi mi to prišlo prav v celi življenjski dobi avtomobila bi verjetno ugotovil, da me eno tole bedasto mahanje s taco pod avtom košta blizu sto EUR. Ajde, ne rečem za invalide brez rok, ampak za normalne zdrave ljudi... kr neki.
Butast dodatek je zate, sedaj pa malce širše razmišljaj
grims-1.gif
.
Kolega ima firmo in je vsak dan pri cca. 10-ih strankah, ko jim kaj nosi ali prevzame od njih. On avtomobila BREZ ELEKTRIČNEGA PRTLJAŽNIKA TUDI POGLEDA NE. Zakaj?
Ko pride ven iz stavbe z daljincem odpre prtljažnik in ko pride do avta samo še spusti noter stvari (običajno ne ravno lahke).
Isto, ko gre do stranke. Odpre prtljažnik z gumbom v notranjosti, ko pride do njega samo vzame stvari ven in z daljincem zapre prtljažnik in zaklene avto.
Prej se je pa jeb... s stvarmi po eni roki, kolenih, jih stavil po tleh, itd. Vmes mu je pa še kaj padlo dol in se razbilo.

PS: Je pa res, da zadeve niso ravno ''dolgoročne'', če se tako izrazim. So mu namreč zamenjali še oba motorčka, k sreči še pod garancijo.
PS2: Glede virtualnega pedala sem pa tudi sam skeptičen o uporabnosti, saj moraš podrsat, potem pa čakat kot butel, da se zadeva odpre. Z daljincem je pa zadeva čisto druga. Odpreš in ko prideš do prtljažnika je zadeva že odprta
aplauz.gif
.
PS3: Potem imaš pa še takšne cvetke, kot jo ima recimo Superb 3, ki ima gumb za odpiranje na sredinski konzoli poleg menjalnika.
In se zgodi tole: lepo stojiš na križišču in ponesreči pritisneš gumb. Prtljažnik se odpre, zapreti ga pa ni možno z gumbom. In potem kot lolek lepo greš ven iz avta, da pritisneš tisti gumb na prtjažniku, da se zapre. Zraven pa zadaj pol folka nori, druga polovica se ti pa privoščljivo smeji. Zanimivo, da še nisem bral testa Superb-a, kjer bi to neumnost pokritizirali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Sem prevozil na tisoče kilometrov s Superbi s tem gumbom, pa nisem niti enkrat pritisnil. In tudi slišal, da bi se komu to zgodilo.
Si ziher, da gumb sploh dela ob prižganem motorju? Ker pri nekaterih avtih ne.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kakšne kvalitete motorčke pa imajo superbi karavani ali pa 508 sw? Tudi pride do pogoste menjave?

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Potem imaš pa še takšne cvetke, kot jo ima recimo Superb 3, ki ima gumb za odpiranje na sredinski konzoli poleg menjalnika.
In se zgodi tole: lepo stojiš na križišču in ponesreči pritisneš gumb. Prtljažnik se odpre, zapreti ga pa ni možno z gumbom. In potem kot lolek lepo greš ven iz avta, da pritisneš tisti gumb na prtjažniku, da se zapre. Zraven pa zadaj pol folka nori, druga polovica se ti pa privoščljivo smeji. Zanimivo, da še nisem bral testa Superb-a, kjer bi to neumnost pokritizirali.

Tak avto le ni za 30+ letne retarde, ki se jim to lahko zgodi. Take mamica pelje na razgovor za službo in pol nazaj v vrtec in se to ne dogaja.
wink-1.gif

Očitno testirajo normalni ljudje in ni težav.
smirk-1.gif
Aja ne leti nate...
No ja, glede na to, kaj vse danes vozi, je res treba imeti polno opremljen avto (počasi te razumem, sem vedno mislil, da je za večino to le navlaka, ki lahko samo crkne), tudi slinček in dudo...
smirk-1.gif

Aja pri motorčkih za el. odpiranje zadnjih vrat to drži, ker jih je že kar nekaj tukaj gor menjalo v garanciji... Ljudje večjo količino robe (sploh lomljivo: računalniki, monitorji,...) itak pripeljejo do avta v vozičku tak, da...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem prevozil na tisoče kilometrov s Superbi s tem gumbom, pa nisem niti enkrat pritisnil. In tudi slišal, da bi se komu to zgodilo.
Si ziher, da gumb sploh dela ob prižganem motorju? Ker pri nekaterih avtih ne.
Dve stranki-lastnika avtomobila sta prišli do mene z željo po rešitvi te zadeve. Eni je sopotniku padel telefon na gumb, za drugo pa ne vem. Izgleda da gumb dela tudi, če je avto vključen, razen če je ravno start/stop avtomobil izključil. Sam nisem testiral.
Da še vemo o čem se točno pogovarjamo:

Recimo Passat ima gumb za prtljažnik v voznikovih vratih in ni možno, da ga ponesreči pritisneš.
Po mojem mnenju je to čista neumnost, da ne moreš z notranjim gumbom tudi zapreti vrat. Oz. da bi vsaj gumb premaknili nekam, kjer ga ne moreš ponesreči pritisniti. K sreči se da zadevo rešiti, le pri čisto novih avtomobilih zaenkrat še ni rešitve.
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Tak avto le ni za 30+ letne retarde, ki se jim to lahko zgodi. Take mamica pelje na razgovor za službo in pol nazaj v vrtec in se to ne dogaja.
wink-1.gif

Očitno testirajo normalni ljudje in ni težav.
smirk-1.gif
Aja ne leti nate...
No ja, glede na to, kaj vse danes vozi, je res treba imeti polno opremljen avto (počasi te razumem, sem vedno mislil, da je za večino to le navlaka, ki lahko samo crkne), tudi slinček in dudo...
smirk-1.gif
Obe stranki, ki sta prišli do mene, sta bila uglajena gospoda srednjih let in ne ''razvajena derišta''. Še enkrat: poglej si fotko zgoraj, potem pa...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik bose pravi:
Ne rabiš ključa v roki. Samo pod zadnjim odbijačem pomigaš z nogo, pa se odpre. Zadeva je sicer uporabna, ima pa tudi stranske učinke. Na obeh avtih, na katerih imamo motorno odpiranje prtljažnika smo že menjali motorčke (še v garanciji). Kaj bo po garanciji ne vem
confused-1.gif
. In, ko enkrat razdrejo tisto plastiko zadaj, nikoli več ni tako, kot je bilo tovarniško sestavljeno - začne škripat.
Na te stvari gledam kot na nekaj kar je sicer uporabno, ni pa nujno potrebno. V novejših avtih je polni takih "bombončkov", ki razvajajo, vendar bi tudi brez njih šlo.

Čaki malo... kaj so ti pa razdirali ko so menjavali motorček??? Pri meni je motorček v samem "amortizerju". Ta se zamenja in konec. Nobenega razdiranja. Sicer pa ko po 5ih letih crkne, pač zapiraš na roke, kot si še preden so izumili ta sistem. Bodo pa verjeno do takrat na voljo aftermaketi za pol cene.

Potem še drug komnter. Z nogo lahko odprem, kot zaprem prtljažnik. Pri tem ne rabim čakat kot buhtelj, ker je odzivni čas 1s.

Še tretji komentar. Znotraj avta lahko odprem in zaprem prtljažna vrata. Na notranjem gumbu je oznaka 3/4, da se nastavi da se ne odpre do kraja, v primeru nizke garaže. Edino potem se vedno tako odpira. Vrata se ne odprejo če se vozilo pomika.

Ower all... razn tega da se bom jokal, ko bo crknilo in bom moral skeširat 200 čukov, se mi zdi sistem precej priročen, precej bolj kot električna ročna zavora (ki sploh ne vem zakaj je električna, ker je ročna bolj uporabna).

Nazadnje urejeno:

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Zakaj bi pa bila meh. rocna zavora bolj uporabna od el.? Edino, ker se el. motorcki rocne kao, lahko pokvarijo, kar z uporabnostjo nima veze...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Potem še drug komnter. Z nogo lahko odprem, kot zaprem prtljažnik. Pri tem ne rabim čakat kot buhtelj, ker je odzivni čas 1s.
Moj komentar se ni nanašal na odzivnost virtualnega pedala, temveč na čas odpiranja vrat prtljažnika. Recimo primer pri Škodi Octaviji 3 (dobrih 5 sekund, pa še umaknit se moraš nazaj, če bi imel virtualno pedalo):
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Zakaj bi pa bila meh. rocna zavora bolj uporabna od el.? Edino, ker se el. motorcki rocne kao, lahko pokvarijo, kar z uporabnostjo nima veze...
Si že probal it se z ročno zavoro obračat na zasneženo parkirišče?
grin1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Ah JBG, za normalno uporabo avta je v vsem boljsa. Za sneg in parkirisce pa se kaj, pa je RWD
wink-1.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Se da tudi z elekt. rocno lepo driftati na FWD. Pac imas samo pozicijo 1-0. Tale famozna elektricna vrata ste pa zakomplicirali do konca. Ze moj prastari fiat uno je imel taka vrata. Odpiral si na vzvod levo od vozniskega sedeza spodaj, ce si fejst mocno potegnil so vrata kar skocila gor. In to brez elektronike.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Skoraj vsaka vzhodnjaška kanta koncem osemdesetih in devetdesetih je imela ta sistem.. Ali mehansko preko pletenice ali z gumbom električno. Pa odpiranje pokrova odprtine za nalivanje goriva tudi.
Ameri so v tistem času pa že imeli motoriziran prtljažnih in drsnih vrat...
V evropi pa se je zopet odkrila topla voda.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Isto kot luči, ki svetijo v ovinek s katerim se je bmw v reklamah hvalil leto ali dve nazaj. Čeprav je to citroen predstavil že leta 1970 na žabi.
evil.gif

bose

Pripravnik
23. sep 2009
293
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Pri mojem so motorčki na nosilcih prtljažnih vrat v strehi. Za menjavo je potrebno sneti plastiko na notranji strani vrat. Ker so jih menjali že drugič, ta plastika že konkretno škriplje pri vožnji preko naših lepih lukenj.

Električna ročna zavora. Dokler dela brez težav je po mojem mnenu dobra stvar (ne rabiš sam zategovat, driftam pa ne več). Se mi ravno danes že drugič dogaja, da avto javlja napako "Parkbremse". Posledično se ročna pri speljevanju ne sprosti vedno, pa tudi tempomat ne dela. Kot sem že rekel. Ta tehnika je super dokler je avto v garanciji (razen časa ni drugih stroškov), potem pa ...
bonk.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ok glede na to, da je na sopotnikovi strani, pol je res možno, da crossfitterjevemu fantu pade lonček z vlažilno kremco na gumb in je pol cela štala model.
wink-1.gif

Ok dost heca, če tel. mečeš po avtu pol ti noben razpored gumbov ne pomaga....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
PS2: Glede virtualnega pedala sem pa tudi sam skeptičen o uporabnosti, saj moraš podrsat, potem pa čakat kot butel, da se zadeva odpre. Z daljincem je pa zadeva čisto druga. Odpreš in ko prideš do prtljažnika je zadeva že odprta
aplauz.gif
.
Končno sem zadevo uspel posneti. Kot omenjeno je virtualno pedalo fajn tehnična poslastica, ampak če gledam z mojega osebnega vidika, relativno neuporabna zadeva. Bistveno bolj komfortno je, da z daljincem odpreš prtljažnik od daleč in potem le še spustiš noter stvar. Edina izjema, ki jo vidim, če imaš kakšno ogromno zadevo, ki pa je relativno lahka, potem pač počakaš, da se zadeva odpre.
Disclamer: imam avto brez virtualnega pedala, uporabljam pa zelo pogosto daljinsko odpiranje prtljažnika
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Kaj pa recimo sneg, ki že na parking senzorje deluje neugodno, kako je v primeru tega?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik bose pravi:
Električna ročna zavora. Dokler dela brez težav je po mojem mnenu dobra stvar (ne rabiš sam zategovat, driftam pa ne več). Se mi ravno danes že drugič dogaja, da avto javlja napako "Parkbremse". Posledično se ročna pri speljevanju ne sprosti vedno, pa tudi tempomat ne dela. Kot sem že rekel. Ta tehnika je super dokler je avto v garanciji (razen časa ni drugih stroškov), potem pa ...
bonk.gif

Če se prav spomnim je vzrok za to pri meni napaka v senzorju ABS (konkretno pri meni je bil pretrgan kabel) ali pa stikalo na pedalu zavore.

Nazadnje urejeno: