"Petarde"

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Samo sprašujem se...medtem, ko se staram.

Pa kupi kutijo bomberjev na ærnem trgu oa jo spraši...prebudi otroka v sebi! Ni potrebe da že letos zakrniš
grin1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Ne mislim na ekonomsko bedo, ker bi to pomenilo precej paradoksalno izjavo. Razmišljal sem o osebnostni bedi ali po domače nezadovoljstvu. Samo sprašujem se...medtem, ko se staram.

To je univerzalen nacin praznovanja prisoten povsod. Poznas mogoce kak bolj atraktiven nacin? Pa da je vsaj priblizno primerljiv.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, med rjuharji in mularijo. Kdor je količkaj zrel, se pa prav nič ne veseli pokanja kot na fronti.
rolleyes-1.gif

Ne rečem za lep ognjemet, noro pokanje v tri krasne je pa zgolj otročarija.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ja, med rjuharji in mularijo. Kdor je količkaj zrel, se pa prav nič ne veseli pokanja kot na fronti.
rolleyes-1.gif

in ognjemet je kaj tocno? ves koliko eksploziva je v povprecni raketi? sploh v "lepi"?
priden.gif
dlakocepimo.much?

sicer pa vse te pokalice proizvajajo rjuharji&mularija? uvazajo rjuharji? (pre)prodajajo rjuharji? res?
priden.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Poznas mogoce kak bolj atraktiven nacin? Pa da je vsaj priblizno primerljiv.

Ga ne iščem.
Razmišljam o tem, (za)kaj se tako pompozno praznuje...ali je to veselje, ker se na ...3, 2, 1 obrne leto? In bo prihajajoče veliko boljše (se pravi, preteklo je slabo?)...ker bo z novim koledarjem novo življenje? Vse priprave (npr.: gremo v Italijo po pirotehniko) in ta zvočno svetlobna distrakcija...meni se zdi tako plitvo vse skupaj. Pa se rad zabavam
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Samo sprašujem se...medtem, ko se staram.

Pa kupi kutijo bomberjev na ærnem trgu oa jo spraši...prebudi otroka v sebi! Ni potrebe da že letos zakrniš
grin1.gif

Pa dosta više...skroz sam hodijo na rakovu po petarde pa pjaču (orginal)...zdej sam se meæken veæ uresničijo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Poznas mogoce kak bolj atraktiven nacin? Pa da je vsaj priblizno primerljiv.

Ga ne iščem.
Razmišljam o tem, (za)kaj se tako pompozno praznuje...ali je to veselje, ker se na ...3, 2, 1 obrne leto? In bo prihajajoče veliko boljše (se pravi, preteklo je slabo?)...ker bo z novim koledarjem novo življenje? Vse priprave (npr.: gremo v Italijo po pirotehniko) in ta zvočno svetlobna distrakcija...meni se zdi tako plitvo vse skupaj. Pa se rad zabavam
smile-1.gif

zakaj clovek praznuje rd? leto blizje smrti? si zaradi prehoda kaj boljsi/slabsi? gol? koga boli k. da je nekomu nekje zoga priletela v gol...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Ja, to so ta vprašanja. Kje je tu katarza?
Ajd, da daš gol, si moral biti boljši, kot včeraj, ko ga nisi dal...vesoljno nepomembno ampak osebno pa bi lahko rekli, da si na nek način napredoval v tistem, kar počneš in to spodbudi neko potrebo po veselju, "klizeæem" praznovanju...in je v tem pogledu ves pomp okrog doseženega gola smiseln.

To, da pa Kamele0N na pločniku verižno meæa petarde, ki jih je šel s tem namenom iskati v sosednjo državo in ob tem zapravil...100€. Tega pa ne morem razumeti, ker najbrž ni kaj razumeti
smile-1.gif

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Bral sem, da so v Srbiji letos sprejeli zakon, kjer bodo starši morali plačati 100.000 dianrjev oz. slabih 1000 EUR, če bodo dobili njihove mladiče da mečejo pirotehniko.

Vir: http://rs.n1info.com/a343411/Vesti/Vesti/Kazne-za-petarde-bice-poostrene.html

Bodo pač "človekove pravice", kamor brez najmanjšega dvoma šteje tudi "bitka za Stalingrad", ki smo ji bili priča na silvester v večjih slovenskih mestih zadnjih 10 let,
bodo pač te človekove "pravice", ki so se kar naenkrat od nikoder pojavile po prihodu dr. Drnovška (kasneje dr. Hanžka) na politično sceno in so po moji oceni (in soglasni oceni 80% starejših dražavljanov, ki NISO pripravljeni na prav nikakršne spremembe!) daleč presegle normalno zgornjo mejo, v nekaj letih padle pod (za nekatere) spodnjo še sprejemljivo mejo.
evil.gif

Če narod nori, ali celo znori, ga je treba s pendreki in gumijastimi kroglami, tako pač je. Ali s kaznimi 1000 evrov+...

Zakaj tako?
Ker si "narod" jemlje čedalje več "pravic". Epidemija brez konca, če se ne ZATRE!

Je hudič, če si ga ne moreš več zdrkat... In to pri 15-ih...
evil.gif

2647881-81f29bb265_61869154.jpg

Priponke

• 2647881-81f29bb265_61869154.jpg
    2647881-81f29bb265_61869154.jpg
    96 KB · Ogledi: 282
Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Pa sej se itak ve, da samo polopice z nizkim IQ uživajo v petardah, zakaj oblast to jasno in glasno ne objavi da postane uradno?
spet zaradi politične korektnosti?
stupid-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Pa sej se itak ve, da samo polopice z nizkim IQ uživajo v petardah, zakaj oblast to jasno in glasno ne objavi da postane uradno?
spet zaradi politične korektnosti?
stupid-1.gif

petarde so ze nekaj casa URADNO prepovedane, verjetno se ni prislo do tvoje vasi
priden.gif

sicer je najvec petard bilo v prvi polovici devedesetih, letos je bilo ze nekaj minut po polnoci mir...
smirk-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.971
6.217
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Za Silvestra se mi je skisal. Živimo nasproti gostilne, ena stran vrta je obrnjena na polje, druga proti hišam. Že ob poldne je blo tam vse pijano in itak so letele rakete in tiste mege, ki se na pištolo nateknejo, nad strehe hiš, ne da bi jih streljal na drugo stran. No ob šestih, ko se je psu dokončno odpeljalo in sploh ni nehu lajat, se je pa skisal še men, sem šel tja in ponorel. No pol je bil mir. Pa me rakete načeloma ne motjo, sam ko ti celo popoldne poka nad streho se ti pa sfuzla.

Ti si že tako skisan. Odpelji se nazaj domov, če ti vas ni všeč.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
rolleyes-1.gif

in ognjemet je kaj tocno? ves koliko eksploziva je v povprecni raketi? sploh v "lepi"?
priden.gif
dlakocepimo.much?

sicer pa vse te pokalice proizvajajo rjuharji&mularija? uvazajo rjuharji? (pre)prodajajo rjuharji? res?
priden.gif

Ja! Uvažajo jih (včasih so jih švercali, sedaj je pa dovoljeno), preprodajajo jih, pa tudi nažigajo jih. Skupaj z pravkar aktualno mladino. Inteligenca na kopici !
rolleyes-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

In - JA, prav dobro vem, kako je z eksplozivi v "lepih", t.j. kontroliranih ognjemetih. Približno tudi vem, kako je z gorivnimi celicami v krški nuklearki, pa se je prav nič ne bojim, čeprav živim zgolj 25 km stran od nje. Se pa neprimerno bolj bojim neprilagojenega smrkavca s petardami, taki pa pri nas večinoma izhajajo ravno iz rjuharjev.

In nikar mi ne repliciraj pameti, prosim. Porabi jo raje zase.
13.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Za Silvestra se mi je skisal. Živimo nasproti gostilne, ena stran vrta je obrnjena na polje, druga proti hišam. Že ob poldne je blo tam vse pijano in itak so letele rakete in tiste mege, ki se na pištolo nateknejo, nad strehe hiš, ne da bi jih streljal na drugo stran. No ob šestih, ko se je psu dokončno odpeljalo in sploh ni nehu lajat, se je pa skisal še men, sem šel tja in ponorel. No pol je bil mir. Pa me rakete načeloma ne motjo, sam ko ti celo popoldne poka nad streho se ti pa sfuzla.

Ti si že tako skisan. Odpelji se nazaj domov, če ti vas ni všeč.
A ti si bil un k se je že ob šestih majal....mmmmožžžakar al je Silvester an....če bi to vedel, bi tte pa vseen mal pošlatu okol kepce.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Ma proti raketam za silvestra nimam nič proti. Da ti pa eno nažgano tele s pištolo strelja mege nad streho se ti pa odtrga.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
eh ja, glih tako je bilo v LJ kot na fronti-pred polnočjo lokalci, ob polnoči "uradno "nažiganje z gradu, po polnoči pa spet lokalci, najhuje v smeri Štepanjca in Fužin..
crazy1.gif