Ni problem pasma, problem je lastnik psa. Neodgovornost lastnika pa ga lahko zelo lepo udari denarnici...je pa problem pri nas, vedno več teh pitbullov, tudi po dva imajo
Ni problem pasma, problem je lastnik psa. Neodgovornost lastnika pa ga lahko zelo lepo udari denarnici...je pa problem pri nas, vedno več teh pitbullov, tudi po dva imajo
V praksi zelo težko učinkovito rešuješ posledice problematičnega lastnika psa (katerekoli pasme). Od 10ih je za enega dovolj, da mu lepo poveš, enega moraš nazjat, za ostale pa se priporočam za učinkovit nasvet.Ni problem pasma, problem je lastnik psa. Neodgovornost lastnika pa ga lahko zelo lepo udari denarnici...
Poudarja, da se je treba zavedati, da ima veliko vlogo tudi genetika, preko katere ne moremo. “Pri takih psih so lahko vodniki odločni in dolsedni, pa ima lahko pes še vedno težave z agresijo,” pojasnjuje Lea Leskošek, pasja inštruktorica in vedenjska strokovnjakinja pri Lepo vzgojen pes
Za sosede je bila povrnitev stroškov operacije kolegovega psa... kljub stalnim opozorilom, je vsakega nazjal, da njihov ni problematičen.V praksi zelo težko učinkovito rešuješ posledice problematičnega lastnika psa (katerekoli pasme). Od 10ih je za enega dovolj, da mu lepo poveš, enega moraš nazjat, za ostale pa se priporočam za učinkovit nasvet.
Napisala je tudi, da pogreša vzrok zakaj je prišlo do ugriza....s tem se tudi sam strinjam.Ni problem pasma? Strokovnjaki se ne strinjajo:
Psi s statusom nevaren, med njimi tudi maltežani
Verjetnost, da oseba prijavi ugriz maltežana ali majhnega psa, je veliko manjša kot pri večjih pasmah. Kljub temu se na seznamu znajdejo tudi nekatere majhne pasme.www.zurnal24.si
Meni je tole malo zavajujoče... nevaren je vsak pes, ki grize in je neobvladljiv. Pač popolnoma nevzgojen maltežan je lahko tak.Ni problem pasma? Strokovnjaki se ne strinjajo:
Psi s statusom nevaren, med njimi tudi maltežani
Verjetnost, da oseba prijavi ugriz maltežana ali majhnega psa, je veliko manjša kot pri večjih pasmah. Kljub temu se na seznamu znajdejo tudi nekatere majhne pasme.www.zurnal24.si
Jp, poznam te primere. Zgoraj opisan primer je bil takšen. Ko je lastnik plačal račun in dobil jasna zagotovila, da bo naslednjič klicana tudi policija, je vsaj zaenkrat mir za okolico.Zelo veliko teh ljudi ne zna delati s temi psi, saj jih nimajo na povodcih, psi niso šolani, grejo po svoje, ogrožajo folk (kolesarje, tekače, otroke...), lastniki vpijejo za psi, se z njimi pogovarjajo v stilu "saj sva rekla, da boš priden" in podobna sra*ja. Potem pa so ti ljuje lahko poleg vsega še kre*eni.
Meni je tole malo zavajujoče... nevaren je vsak pes, ki grize in je neobvladljiv. Pač popolnoma nevzgojen maltežan je lahko tak.
“Pes torej postane nevaren, ko je ugriznil človeka ali žival in je bil ugriz evidentiran, dokazan, in izvedeni vsi predpisani postopki, oziroma je bilo v uradnem postopku ugotovljeno, da je pes neobvladljiv in kaže napadalno vedenje do človeka
So pa pasme psov, ki imajo prirojene nagone, zaradi katerih so ti psi potencialno veliko bolj nevarni. Posledica vzreje v preteklosti.
...razlagam kot definicijo statusa "nevaren" oz. kot opis kaj se mora zgoditi, da X pes dobi to etiketo in ja, brez problema je lahko tak tudi maltežan. Posledično ne razumem tega o zavajanju.Pes torej postane nevaren, ko je ugriznil človeka ali žival in je bil ugriz evidentiran, dokazan, in izvedeni vsi predpisani postopki, oziroma je bilo v uradnem postopku ugotovljeno, da je pes neobvladljiv in kaže napadalno vedenje do človeka
Kaj pa naj bi bilo zavajajoče? Jaz si namreč tole..
tole me je malo namedlo... je že mimoNi problem pasma?
IMHO maltežan definitivno ni nevarna pasma, je pa lahko nevaren kakšen primerek od maltežanov.tole me je malo namedlo... je že mimo
statistika nevarnih psov je in iz tega lahko potegneš, ali je kakšna pasma nevarna ali ne, čeprav "uradno" nevarnih pasem niti ne omenjajo...
npr. govorit, da je maltežan nevarna pasma je hecno, tile so kvečjemu popolnoma nevzgojeni
Se strinjam, s tem. Zgoraj sem nerodno napisal, boljše bi bilo, če bi napisal, da je ogromno odvisno od lastnika, kajti tudi pes je živo bitje in se sam po svoji pameti odzove na dražljaj okolice.Brez dvoma je ogromno odvisno tudi od lastnika/vodnika ampak da bi bilo pa vse izključno na njemu in nič na pasmi & genetiki pa "ne kupim" niti pod razno.
Lep, dolg spis.Bom napisal eno anekdoto preteklega vikenda, da bo jasno, da ima vsak pes kosmata ušesa in da pes nikakor ni človek. Človečenje psov s strani pasjeljubcev dela veliko škodo.
Imam Jack Russel terierja. Majhen luškan energičen pes, ki je izrazit lovec na glodalce in ostale male živali. Bistvo je pa, da je ta pes majhen samo po rasti, v resnici gre za lovskega psa, ki rabi komando in seveda razumevanje njegovih nagonov. V familiji imam pasjeljubke, ki s svojimi psi delajo kot z dojenčki, jaz pač ne, ker če bi, bi imel namesto umirjenega in zelo pametnega psa bevskajočo pošast.
Moji nečakinji imata morskega prašička in kadar smo tam strogo pazimo, da moj pes ne zaide v stanovanje, ker vem da bi bil v dveh sekundah v kletki. To pa pomen, da mora ležat pod mojimi nogami. Vedno jih poslušam, da sem tiran, pa da moram psa pustit, da ima svobodo in podoben bulšit. No prejšnjič enkrat mu je ratalo prebegnit not ravno za toliko, da je pogruntal, da je tam nekaj živega. Pol sem ga privezal, ker je bil od tistega trenutka na enem samem fokusu, fentat prašička in tukaj tudi komanda prostor ne deluje več. Babe ne vejo, da si ta pes tudi za več let zapomni luknjo v katero mu je pobegnil martinček (vrnitev v en kamp po štirih letih prva stvar, ko je skočil iz kamperja, se je zapodil točno pod tisto luknjo) in da bo od zdaj naprej na vse načine probaval it v kuhinjo, inovativnosti poizkusov prebegov se še vedno samo čudim. Pa ne no, pa sej bo sam povohu, pa sej ne bo nč naredu, lej kok je bogi itd.
No prejšnji vikend je pa moj bratec praznoval 40. Starejša dva sta prišla tja prej skupaj s psom, midva z mlajšim pa potem kasneje. Imela sta velike težave obvadat psa, ker se po stari navadi babe začnejo vlečt za pse in moj starejši jih je upošteval in ga ni privezal, pes pa na misiji ubij prašička. V trenutku predaje darila je pes izkoristil gužvo, ter odprta vrata in fental prašička. Da je prišel v žičnato kletko in v luknjo kamor se je zavlekel ubogi prašiček je rabil točno 10 sekund. Pa so se razblinile sanje o prijateljstvu med lovskim psom in prašičkom. Upam da bodo zdaj dojele.