Penzija nekje na toplem, ob morju

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Južne Afriške države, tako imaš lahko vsaj lastni vrt, kakšno kravco, kozo in penzijo.....sam da se naši politiki ne bodo spomnil, da penzije ne bodo več nakazoval v tujino.
Sicer pa poznam folk, ko ima po 600-900 evrov penzije še po starem načinu in takili izčrpavajo in ožemajo.
Cene iz dneva v dan naraščajo, penzije pa za 70 centov gor, ahahaha
Si ne predstavljam folk prej delal za 600-700-800 evrov, sedaj ima 400 penzije, tisti pred 20 leti imajo 600-700 evrov penzije. najemnina 250 evrov, stroški 100, kaj ostane 50 evrov za pol meseca hrane....

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Glede na to, da ti leta ne bodo prizanašala in boš vedno bolj nepremičnina je prvo kar preštudiraj zdravstveni sistem.
Huda vročina je tudi no go. Na koncu pa premisli tudi o finančnem sistemu in varnosti prihrankov. Kaj ti pomaga super plac če ti zaprejo banke kot grkom?
Bolj dolgoročno gledano je fajn, da pogleda tudi kako imajo kaj britofe zrihtane. Verjetno bo tam "preživel" večino časa...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Ne vem, če poznaš, ampak na Travel channel imaš oddajo "Lovci na hiše", kjer ljudje najemajo ali kupujejo hiše tujini in veliko je takih parov, ki kupijo stanovanje nekje ob morju z namenom, da bodo tam preživeli obdobje po upokojitvi. Prav Belize je tudi večkrat predstawljen (matr, tale črka V me skoz zajebava, mačka mi jo je požrla
bonk.gif
)

V glawnem, malo poglej, fajn oddaja, predstawijo državo, mesto, stanovanja in cene.
Saj mogoče si pa tam dobil idejo, jaz sem tudi že imela take popadke, ko vidim tiste plaže
tongue-1.gif

delter333

Guru
21. maj 2010
1.861
1.563
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Glede na to, da ti leta ne bodo prizanašala in boš vedno bolj nepremičnina je prvo kar preštudiraj zdravstveni sistem.
Huda vročina je tudi no go. Na koncu pa premisli tudi o finančnem sistemu in varnosti prihrankov. Kaj ti pomaga super plac če ti zaprejo banke kot grkom?
Bolj dolgoročno gledano je fajn, da pogleda tudi kako imajo kaj britofe zrihtane. Verjetno bo tam "preživel" večino časa...

Upam, da je bilo to mišljeno v šali
evil.gif

Je pa Alter res super portal za poizvedbo o katerikoli zadevi, če hočeš, da se ljudje grupno delajo norca iz tebe.
cheer.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sicer pa, res ne vem, zakaj človek ne bi smel živeit pri starših? Stoletja dolgo so slovanske družine živele na ta način, celo več, živeli so skupaj v širšem sorodstvu, v razširjenih družinah...veš, od tu pride beseda zadruga

Zdej pa, ker se je pač vas nekaj amerikaniziranih luzerčkov spomnilo, da to ni kul, ker ste preveč gledal ameriške filme, naj pa slovenci opustimo stoletja dolgo tradicijo...

Tebi je ta tradicija blizu, ker si slišal, da je v familiji lažje za f00kat dobit?
grims-1.gif

Ker je znano, da se iz zgodovine ničesar ne naučimo in to najbolj velja ravno za zgodovinarje, bo treba prestopiti okvir historijanskega ojdipovega vzorca in stopiti v 21. stoletje, kjer o človeški psihi vemo veliko več, kot v asu zadrug.

Zadruge so imele z ojdipovim vzorcem ravno toliko skupnega, kot imaš ti z intelektom, torej bore malo. Mi, ki zgodovino kajpak kar dobro poznamo, vemo,v čem je bila fora, in kot kaže, bodo morda spet nastopili časi, ko bo življenje v taki ali podobni obliki zadrug tako rekoč nuja.
grin1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
mi, ki poznamo zgodovino, je rekel
hysterical-1.gif

zakaj se pa potem ti tako repenčiš, če ti kdo reče, da živiš v zadrugi z mamico? napiši, kot je ..
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
moj predlog Santos Brazilija...
Do Sao Pauola imas 70 km z avtom.
Prijetni kraji niti ene slabe izkusnje nimam. Hrana in pijaca pri Brazilcih pa je itak
cheer.gif
ocean pa imas cez cesto kjer so potem tudi izjemne plaze

Mmm super...je bil sosolec iz srednje na studentski izmenjavi v braziliji
cheer.gif

Je reku sam poln bod kartic...od hervisa...leclerca...karkol ko lah das....

Ce si belec...oz imas EU look si lepa tarca za domacine ker vejo da si bankomat na 2h nogah....pride prav po diskotekah ko lahko polozis prasice za jabe....prav mam komplex tuki babo dobit kmi nobena ni tok dobra...

...no na poti do diskoteke se jim 1x ni izslo...enmu se ni dajal dnarja tolpi....pa so ga umrl...

Belci oz bogati tam zivijo ograjeni v naseljih pod strazo....ostali v favelah...

Mogoce pa druže ustanovi kako varnostno sluzbo.....on kot glavni Rambo z M53 na rami in redenikom na drugi
cheer.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Sja sem napisal, kako je. Imaš ti verjetno svojo mamico bližje, pa ti tega ne očitam...zaležanost, zašpehanost, to pa so vrline tvoje, ki se jim posmehujemo.
nahrung002.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
moj predlog Santos Brazilija...
Do Sao Pauola imas 70 km z avtom.
Prijetni kraji niti ene slabe izkusnje nimam. Hrana in pijaca pri Brazilcih pa je itak
cheer.gif
ocean pa imas cez cesto kjer so potem tudi izjemne plaze

Mmm super...je bil sosolec iz srednje na studentski izmenjavi v braziliji
cheer.gif

Je reku sam poln bod kartic...od hervisa...leclerca...karkol ko lah das....

Ce si belec...oz imas EU look si lepa tarca za domacine ker vejo da si bankomat na 2h nogah....pride prav po diskotekah ko lahko polozis prasice za jabe....prav mam komplex tuki babo dobit kmi nobena ni tok dobra...

...no na poti do diskoteke se jim 1x ni izslo...enmu se ni dajal dnarja tolpi....pa so ga umrl...

Belci oz bogati tam zivijo ograjeni v naseljih pod strazo....ostali v favelah...

Mogoce pa druže ustanovi kako varnostno sluzbo.....on kot glavni Rambo z M53 na rami in redenikom na drugi
cheer.gif

jaz nisem imel nobenih problemov niti v Sao Pauolu niti v Santosu.
Je pa res da je dobro imeti kakega domacina za vodica ko si prvic tam ker ce zaides pa si lahko res v p****
evil.gif

Meni je Brazilija zakon
cheer.gif
skoda je edino ker mi pa do Ria se nikoli ni zneslo prit.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Po možnosti pejt nekam, kjer ni Slovencev okoli, ker drugače nisi nič naredil. Ni hujšga ko da greš tisoče kilometrov stran na nek odročen kraj in potem imaš Slovenca za soseda.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Po možnosti pejt nekam, kjer ni Slovencev okoli, ker drugače nisi nič naredil. Ni hujšga ko da greš tisoče kilometrov stran na nek odročen kraj in potem imaš Slovenca za soseda.

bognedaj da je še alteraš.
bonk.gif

5% pametnih nasvetov pa še vedno ostane
cheer.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Ajoj, Patriot. Vsi ti dajejo predloge in nasvete, kot da bi se te radi znebili od tu
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Ajoj, Patriot. Vsi ti dajejo predloge in nasvete, kot da bi se te radi znebili od tu
evil.gif

zmaga.gif

Zdej bo pameten da moj nasvet s kanarci ziher ni bil taprav
tongue-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz ..

Fantje, jaz vam pred takimi eksperimenti toplo priporočam "poskusno" bivanje v želeni državi za nekaj mesecev.

Ker velika večina hitro ugotovi, da permanentno življenje v /vstavi poljubno državo/ je nekaj čisto drugega kot gledanje slik plaže kolegov na FB
smile-1.gif
.

Da ne bo potem slabe volje, ko bo vse v Sloveniji prodano, potem pa se država X ne bo izkazala kot raj na Zemlji
smile-1.gif
.

Tam v srednji/južni Ameriki bo treba kako stvar znat po špansko povedat, pa zadeve delujejo malce drugače kot pri nas ipd. Skratka, ni najbolj enostavna zadeva, sploh ko si star 60+ in nisi ravno Zvone Šeruga
smile-1.gif
.

Ajde, pa lep pozdrav iz juga Španije.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Otok Flores Indonezija. Rajske plaže in narava, poceni nepremičnine in vse ostalo zaradi relativne nerazvitosti. Se pa turizem pospešeno razvija, se pravi pomeni to še potencialno dobro naložbo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

Bere se kot pravljica, hkrati pa toliko zanikanj tistega kar je najprej napisano. Me ne prepriča, čeprav se lepo bere.

Bali... Imam dva znanca dol... OBA zadovoljna, vesela, super fajn,....
Je šel še en prijatelj dol k njima. Prišel nazaj po 4 mesecih razočaran do konca
.
Rekel je: "njima je fajn, se vstaneta, nekaj pojesta, se sprehodita do lokala, spijeta pivo, dve pivi,... se premakneta v drug lokal in žurata do zjutraj, ko se v objemu "deklice" vrneta v hišo. Gresta spat. Vstaneta, nekaj pojest, do bara na pivo,... in na repeate vsak dan. Prvi teden je zanimivo, drugi teden je tudi še nekako fajn, po enem mesecu še do plaže nisem prišel"

Vsak ima svoje prioritete, ki si jih želi.

Jaz bi šel nekam, kjer je vsaj približno urejeno okolje, zdravstvo poštimano, cene ugodne, pa da je celo leto relativno toplo. Plaže so zelo zaželjene, če je pa voda topla še toliko bolje
smile-1.gif