Citat:
Uporabnik igi pravi:
Em ja... veš kaj sem imel namen izračunati s temi mojimi podatki?
1. koliko lahko letos izda računov pri pavšalni obdavčitvi, brez da bi skočila v višji razred prispevkov
2. koliko jih lahko naslednje leto (ob predpostavki, da se meje ne bodo kaj dosti spremenile)
Ne bom računal do centa natančnih izračunov, ampak glede na zneske, ki si jih omenjal menim, da bodo številke dovolj visoke in ne potrebuješ natančnejših cifer.
Torej 3/24 subvencije znaša 625eurov.
Če z prihodki in subvencijo skupaj zasluži v 3 mesecih 10.000€ njen dobiček po odbitku normiranih odhodkov znašal 3.000€. Če 3 mesece preraæunaš na celotno leto, bi to pomenilo v celotnem letu 12.000€ dobička, če prišteješ prispevke 3 mesecev cca. 612€ (ni upoštevan dvig zdravstvenih prispevkov, ki je napovedan) bi to znašalo 12.612€ zmanjšano za 30% to znaša
8.828,40€ in si še vedno na ravni minimalne plače, ki bo v letu 2013 znašala 9.403,92€.
Po enakem principu računaš za leto 2015, le da dobička ne preračunavaš na letno raven, prispevki 12 mesecev bodo znašali nekoliko več, dobiček na letni ravni lahko zmanjšaš za 28% in ne 30%, minimalna plača se bo v letu 2014 predvidoma malce dvignila ampak za leto 2015 to ni tako pomembno saj bo minimalna osnova za oobračun pripsevkov 54% PP.
Opomba:
- Vsi obračuni so delani po predpostavki če se odloči, da bo normiranka. Kar se ji pa po mojem mnenju glede na informacije, ki si jih podal prej vaj v letošnjem letu ne izplača. Razen če bo res zaslužila extremno in ne samo 3/12 od 15.000, ki si jih omenjal v prejšnjih sporočilih.
- za določitev obdavčitve za normirane odhodke imaš 8 dni časa po registraciji (pazi rok, glede na to da se je s.p. registriral ta teden)