Pavšalni s.p.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
-od 9.10.2013 je OBVEZNO overjeno dovoljenje lastnika nepremičnine, kjer je s.p. registriran za opravljanje dejavnosti na tem naslovu (v obrazec se vpiše naslov, ime k.o. in št. parcele). Familiarne vezi itd. po zakonu ne pomenijo ničesar, skratka tole je spektakularno nujno obvezno. Po novem. (Obrazec ti prijazno šenkajo na VEM točki.)
Obrazca ne rabiš, lahko (preverjeno) izjavo sam napišeš, važno da je noter naslov (tudi k.o. in št. parcele nista obvezna). Brez pa spčloh ne moreš odpret s.p.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Bedarija, ker to ni razlog. A to dovoljenje potem pomeni, da lahko rubijo od (npr.) mojega strica bajto? Se pravi premoženje, ki niti ni moje?

Če je to, potem se bolj splača kupiti pištolo.

Pa še kako zelo pridejo rubit če je tam tvoje bivališče ali pa naslov firme. Rubežnik ne vpraša ničesar in ga briga kaj takrat rečeš. Žal je to kruta resnica. Zato pa je treba dat soglasje kot so že zgoraj napisali.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa ne more on rubit stvari, ki niso tvoje. To soglasje bi potem pomenilo, da se strijas, da tudi ti odgovarjas s premozenhem za tega podjetnika. Pa kdo bo to podpisal?

To bi pomenilo, da se tistim, ki niso lastniki nepremicnin, s.p. na izplaca

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Pa ne more on rubit stvari, ki niso tvoje. To soglasje bi potem pomenilo, da se strijas, da tudi ti odgovarjas s premozenhem za tega podjetnika. Pa kdo bo to podpisal?

To bi pomenilo, da se tistim, ki niso lastniki nepremicnin, s.p. na izplaca

Žena možu ali mož ženi?
Sploh pa to ni problem, če najameš poslovne prostore.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Tavamo v temi, ker vsi nekaj sklepate, ve pa nihče ne.

Torej. Nisem lastnik nobenega objekta. Kjer živim, imam recimo eno sobo 2 x 2 metra, kjer je postelja. Da odprem s.p., mi mora oče podpisati izjavo, da mi dovoli, da je sedež firme na tem naslovu. OK.

Potem pride do rubeža. Izvršitelj pa po vaše lahko rubi očetovo televizijo, mamin pralni stroj in bratov računalnik?

2. primer. Sem najemnik že opremljene pisarne. Lastniki mi dovoljio opravljati dejavnost. Pride rubežnik in pobaše vso njihovo opremo?

To enostavno ne more biti res, če pa je, pa je to spet ena bolana ideja naše države.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
-od 9.10.2013 je OBVEZNO overjeno dovoljenje lastnika nepremičnine, kjer je s.p. registriran za opravljanje dejavnosti na tem naslovu (v obrazec se vpiše naslov, ime k.o. in št. parcele). Familiarne vezi itd. po zakonu ne pomenijo ničesar, skratka tole je spektakularno nujno obvezno. Po novem. (Obrazec ti prijazno šenkajo na VEM točki.)
Obrazca ne rabiš, lahko (preverjeno) izjavo sam napišeš, važno da je noter naslov (tudi k.o. in št. parcele nista obvezna). Brez pa spčloh ne moreš odpret s.p.

Zanimivo, dali so mi pač en wordov izpis, kjer je bila tudi št. parc. ...
zmaga.gif

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
avgusta sem odprl sp kot normiranec najavil 1000€ zasluzka, do kdaj moram placati 60€ davka, ce se ne motim do 10.jan, kaj pa kak obrazec porocilo izdanih racunov? Dobim ta obrazec v Edavkih ?

Hvala in lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Po moje je takole:
Ker gre za akontacijo "davka na dohodek" (pravzaprav se mu reče kar dohodnina), ki je manjša od 400 EUR, se jo plačuje na tri mesece. Če si odprl 1.8., po tej logiki plačaš do 10.11. ...

Poročilo o izdanih računih (celotnih prihodkih v prejšnjem letu) se oddaja do 31.3., nato plačaš razliko med preteklo akontacijo in davkom, ki si ga še dolžan. Izračuna se ti tudi nova akontacija "davka na dohodek".

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
avgusta sem odprl sp kot normiranec najavil 1000€ zasluzka, do kdaj moram placati 60€ davka, ce se ne motim do 10.jan, kaj pa kak obrazec porocilo izdanih racunov? Dobim ta obrazec v Edavkih ?

Hvala in lp

Poglej v e-davkih svojo kartico - mislim, da bi moral imeti datumsko knjižene obveznosti.

Drugače pa, moje mnenje - 1000 EUR si ti napovedal za 5 mesecev (avg-dec). Zadevo preračunaš na letni nivo (torej 200 na mesec) in dobiš 2.400 EUR letno. Akontacije je 6%, torej 144 EUR ali 12 €/mesec. Plan : 10.10 - plačaš 24 EUR, 10.1. plačaš 36 EUR, potem pa 31.3. že imaš napoved in odvisno od nje plačuješ.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Enostavno poglej....če imaš 2 obroka po 30 potem so zapadlosti obrokov 10.10.2013 in 10.01.2014. Če imaš samo en obrok (sklepam da je tako) potem je rok 10.01.2014.

Obrazca za napoved prihodkov menim, da še ni odzunaj.
Pazi, ne gre samo za napoved izdanih računov, temveč napoved prhodkov.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
napovedal sem celoletnega 1000 eurov, se spomnim da mi je davčna inšpektorica rekla, da bom moral plačati davek v višini 60 eurov, do 10.1.2014, sem sedaj pogledal ekartico in nimam notri nobene postavke.
Ker nisem bil siguren sem raje vprašal še enkrat tukaj, ker nekateri veste kako in kaj.
Prijam je bil še najbliže, verjetno imam potem en obrok kot praviš.
Do kdaj pa moram dati napoved novih prihodkov ali mi oni kar sami izračunajo povpreček.
Torej, vse bo kar moram plačati zagotovo na Ekartici?

hvala in lp

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
Prijam je bil še najbliže, verjetno imam potem en obrok kot praviš.
Do kdaj pa moram dati napoved novih prihodkov ali mi oni kar sami izračunajo povpreček.
Torej, vse bo kar moram plačati zagotovo na Ekartici?

hvala in lp

E-kartica zna biti v začetku vsaj kar se akontacije tiče dokaj neažurna.
Plačaš en obrok v januarju in to je to....naslednji obrok bo že v skladu z novo oddanim davčnim obračunom. Oddati ga moraš najkasneje do 31.03.2014.

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
ksz

Nikakor si ne znam razlagati 48. člena ZDoh, zato se sem obračam na pomoč.
Recimo, da sem 20.8.2014 zaprl pavšalni s.p., jutri pa bi ga rad ponovno odprl. Ali se lahko ponovno priglasim kot pavšalist ali ne?

goodrich

Zelenc'
6. feb 2008
15
0
1
Kako je s soglasji stanovalcev v bloku? Je kdo odpiral s.p. v zadnjem času, da ima konkretne informacije?

Nabrat 3/4 podpisov v stolpnici je namreč mission impossible.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Če imaš nemotečo dejavnost (npr. programiranje ipd.) sploh ne vem, če rabiš soglasje.

Ob odprtju rabiš biti lastnik nepremičnine (parcele), kjer je sedež ali pa overjeno, da ti lastnik to dovoli.

goodrich

Zelenc'
6. feb 2008
15
0
1
Po zakonu rabiš. Zanima me, kako je v praksi. Lahko odpreš brez da prineseš ta papir ali je ob odprtju potrebno predložiti soglasje? Gre za mirno dejavnost, ja.