passat dsg, 140-170KM, 2011-2013

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.216
3.625
113
Imam službenega karavana 2.0 TDI, 140 km, DSG.
Tri leta v uporabi in pravkar obrnil 100.000 km. Dnevno 2x45 km na šiht, regionalke nič AC, poraba "dobrih" 5,5 - s tankom naredim 1.170 do 1.220 km in potem do roba natankam nekih 65 do 68 litrov. Nisem pa nek "dinamik".
Službene fure v Nemčijo - AC temponat na 140-150 - mogoče pol litra več, torej nekih 6 l/100km.
.
Pri 85 kkm (2 leti+8 mesecev) mi je šla v franže črpalka hladilne tekočine - se prižgala lučka - iztekla vsa hladilna tekočina. Klical VW asistenco.
Na mojo smolo se je to zgodilo v Nemčiji tako, da sem se moral pregovarjati s poobleščenim servisom v Stuttgartu glede "slovenske" podaljšane 4 letne garancije (servis na vsakih 15 kkm). A je bila končna odločitev, da je to garancija slovenskega uvoznika in velja samo v Sloveniji
confused-1.gif
.
Račun za zamenjavo črpalke in jermena (kao je pravilo, da če iz črpalke iztekajoča hladilna tekočina namoči jermen, je le ta kompromitiran in ga je treba tudi menjati) lepih 1.100 €. je bilo pa očitno kar precej šraufanja, avto na dvigalu od 7.00, prevzel sem ga pa ob 13.00. Vseeno pa priznali 50% kulance tako, da sem avto odpeljal po plačilu 550 € (15 km avtovleke in en dan nadomestnega vozila so "častili").
Po vrnitvi domov sem glede garancije jasno zatežil "našemu" trgovcu (ima firma 5-6 avtov, ki se redno servisirajo pri njemu) in je le-ta šel z zahtevkom naprej na Porsche Slovenija, ki je po kakšnih 2 tednih firmi, preko trgovca, v celoti povrnil strošek servisa v Nemčiji.
OK, to je bilo res sranje, sicer sem pa z avtom zadovoljen - nisem pa neki "entuzijast", pač prevozno sredstvo - vožnja OK in DSG rulzz
zmaga.gif
. Nikoli več na ročnega.
Itak pa je v vsakem primeru službeni avto "najboljši"
grims-1.gif
.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sori, sam men je to znak..jetr. 100k in crkne nekaj kljub servisom.

ampak ok, danes jo to stalnica.

edit
hvala za delitev mnenja.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
Na oni strani trojan je vse highline, sam da ma sajbe na strom in daljinca. V resnici pa iz 100 koncev neki skupaj namesano.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.583
9.807
113
40
MB
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj imajo to vsi pasati neke gsm nosilce na desni strani armature

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10560734&show=1&avto=

Da pa kupiš takšnega Passata z HL opremo in pa volanom za bruhat (še v Golfu IV je lepši) pa moreš biti kr konkretno "čez les"
uf-1.gif

samo res ...

panorama, dsg, xenon ... to je vredno čez 5k ... ko j*ebe to, problem je ker ne moreš dat radija na tiho na volanu za 200 €

bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
iskreno..ja..je problem. panoramo imma odprto non stop. menjalnik je dsg..če hočeš..če ne šaltaš. xenoni..lepo..radio pa drkaš non stop.

sem izločil vse brez te osnovne funkcije. že tako je štelanje tempomata iz kamene dobe, da pa se po radiu stegujem..no go.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.735
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj imajo to vsi pasati neke gsm nosilce na desni strani armature

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10560734&show=1&avto=

Da pa kupiš takšnega Passata z HL opremo in pa volanom za bruhat (še v Golfu IV je lepši) pa moreš biti kr konkretno "čez les"
uf-1.gif

samo res ...

panorama, dsg, xenon ... to je vredno čez 5k ... ko j*ebe to, problem je ker ne moreš dat radija na tiho na volanu za 200 €

bonk.gif

tako je to ko menjaš volan in zbiješ kmje za 200kilo dolta
wink-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.497
113
49
Na sončni strani ALP
Sem vmes nekajkrat vozil avto s komandami na volanu.
Na žalost sem pri vsakem obračanju iz parkinga predrajsal vse knofe na volanu.
bonk.gif

Je kul opcija, se je pa moraš navadit in začeti drugače obračat volan... Meni ta trenutek ne sede... Je*i ga...
rolleyes-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
Ni tako hudo, se mi pa včasih zgodi da pomotoma pritisnem tipko za voice control (še ne vem točno kaj je bolj v pyzdi, sama funkcija ali pozicija in velikost tipke).

Te tipke so mal brez qrca, ko leva roka drži volan levo spodaj, desna je na naslonjalu ti je itak bližje radio kot pa volan preprijemat v petnajst do treh in drkat s palci po eni izmed desetih tipk na vsaki strani.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Na oni strani trojan je vse highline, sam da ma sajbe na strom in daljinca. V resnici pa iz 100 koncev neki skupaj namesano.

Glede na to, kako si ti obremenjen z tapravo stranjo trojan, ker jo moras konstantno omenjat, predvidevam da so zadaj globoke frustracije. Pa ne ki da ti je v studentskih casih konstantno kaki stajerc mlade zabice naf00kal in si izvisel?
aplauz.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
Uf, kakšna analiza psiholoskega profila.

Je bilo dovolj da sem šel nekajkrat na ogled avta tja. Posebne izkušnje pa imam s kraji med Celjem in Rogaško. In bom napisal da so tam nateguni vsakič ko bo najmanjša priložnost za to. Ker je zadeva lokalno pogojena. Pa ne govorim samo o hendlerjih.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.735
113
Krivda je jasna in je na strani ubermenš populacije v centru slovenije. Periferijsci so se morali hočeš nočeš znajt po svoje (ker mati žaba je lačna) in s tem posledično koga nategnit, najraje žabico.
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Amen
evil.gif
ce ze pride zabica z ubermenš pristopom, ker on je ja prisel iz centra sveta, se pa ja spodobi da ga nategnes kot ubermenša

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Uf, kakšna analiza psiholoskega profila.

Je bilo dovolj da sem šel nekajkrat na ogled avta tja. Posebne izkušnje pa imam s kraji med Celjem in Rogaško. In bom napisal da so tam nateguni vsakič ko bo najmanjša priložnost za to. Ker je zadeva lokalno pogojena. Pa ne govorim samo o hendlerjih.

Sicer se deloma strinjam s tabo okoli relacije Celje-Rogaška. Je pa tako, da tudi v tvoji opevani Ljubljani ne najdeš dobrega avta. Niti nikjer drugje. V bistvu je cela Slovenija odpad za odslužena vozila lizing hiš iz EU. Če drugega ne je vsa notranja plastika zribana in smrdijo po cigaretnem dimu.

Niti slučajno ne grem nikamor gledat rabljenega avta v SLO. Raje kupim novega! K steči pa se mi tudi s tem ni treba ukvarjat. Službeni je zakon!

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
Ma kaka opevana ljubljana Presneto kako ste mene in ljubljano skupaj sestavl mi ni najbolj jasno. Pa tudi ne spomnim se da bi kdaj lj hvalil. Niti kaksnega drugega konca slo. Zaba sem pa priblizno toliko kot je steve celjan.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Daj mi prosim razlozi prvo kaj je periferc in kaj fasunga. Te zabarske fraze so mi zal tuje.

jello

Guru
22. sep 2008
10.155
3.880
113
Ne vem kaj tocno se je tebi v lj hudega zgodilo, ampak oba izraza sta s kmetov (periferija so kmeti oziroma vse kar je zunaj lj obvoznice, fasunga pa tedenski nakup). Ne sanja se mi pa kaj je softi hotel vprasat.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ni tako hudo, se mi pa včasih zgodi da pomotoma pritisnem tipko za voice control (še ne vem točno kaj je bolj v pyzdi, sama funkcija ali pozicija in velikost tipke).
edina korist je, da se ta tipka lahko prenastavi v funkcijo MUTE