Passat 170 HP chip tuning...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ok...se pravi ni preveč za pričakovat...........ker človek ko sliši 200+hp pričakuje, da bo kaj lepilo po zicu, ob pritisku pedalke za gas.

@matey.....ja to sem jaz prvič ugotovil, ko smo dirkali pa sem jaz z mojo 1.4 jajčko hotel s ceste potisnit Volvota S40 2.0 T .... ki je bil sicer čist serijski.........po ovinkih sem tak pričakoval, da bom krepko v prednosti......ampak pri pospeševanju iz ovinka pa sem mislil, da bo imel precejšno premoč....ampak temu ni blo tak....

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:@matey.....ja to sem jaz prvič ugotovil, ko smo dirkali pa sem jaz z mojo 1.4 jajčko hotel s ceste potisnit Volvota S40 2.0 T .... ki je bil sicer čist serijski.........po ovinkih sem tak pričakoval, da bom krepko v prednosti......ampak pri pospeševanju iz ovinka pa sem mislil, da bo imel precejšno premoč....ampak temu ni blo tak....
No ja. Večji delež je itak odvisen od voznika in poznavanja ceste
nahrung002.gif
. Pa od brezhibnosti avtomobila tudi. Tako da, če se ti ni lepo zvezno oddaljeval na ravnicah, potem je bilo nekaj narobe.
Sem se tudi jaz enkrat nekaj dajal z eno stvarco, katera je imela ob primerljivi teži cca. tretjino KM več. Po ravnici sicer ni odletel naprej, ampak se je pa na čisto vsaki ravnici lepo videlo, kako se konstantno oddaljuje, potem ko sem pokuril prednost višje hitrosti skozi ovinke.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
no sej dejansko 240hp že na avtu s 1200-1400kg ni nič kaj special, kje bo torej s kombinacijo teže takega "terenca" ....
Huh, ni kaj. Izgleda alterjevci vsi vozijo 300+ KM avte.
nahrung002.gif

kar nekaj jih (nas) dejansko ima take avte in ti lahko povem da take zadeve se kar dobro premaknejo, ni pa to kaj za dol padt, kar človek, ki je v povprečju navajen na 100-170hp avte, dejansko pričakuje. "trgagate stil" se začne pri cca.400+hp... been there, done that.
zmaga.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ok...se pravi ni preveč za pričakovat...........ker človek ko sliši 200+hp pričakuje, da bo kaj lepilo po zicu, ob pritisku pedalke za gas.

@matey.....ja to sem jaz prvič ugotovil, ko smo dirkali pa sem jaz z mojo 1.4 jajčko hotel s ceste potisnit Volvota S40 2.0 T .... ki je bil sicer čist serijski.........po ovinkih sem tak pričakoval, da bom krepko v prednosti......ampak pri pospeševanju iz ovinka pa sem mislil, da bo imel precejšno premoč....ampak temu ni blo tak....

Saj gre ampak ne tako da bi te ne vem kako navdusilo. Ce gres z kakega 50 konjskega ze mogoce.
Kaj se mene tice avti z 240 konji in 1,5T vsaj zame grejo noro dobro. Recimo A5 3.0TDI Q gre cez ovinke in po ravnem noro dobro.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Hehe, se strinjam in vem kaj si hotel napisat. Ampak stavek, da 240KM ne gre nikamor je vseeno malo perverzen.
grims-1.gif

Je pa res, če imaš to v kakšen Q7, ko dobesedno še nič ne čutiš, potem je občutek nikakršen, čeprav gmota se vseeno še kar premakne.
Gre pa recimo TT z 225KM prav fajn, čeprav ti tudi ne zastane dih, ko se ga pritegne.
cry12bpy.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ni res.....

So izjeme! Recimo, da omenim najbol extremno: Lotus Elise R 1.8, 195 KM.....avto TRGA GATE!!!!! al pa oplova različica speedsterja....dobesedno posereš se
smile-1.gif
, da te en pelje s tem avtom, ko obvlada.......moram povdarit, da je avto zahtevno za vozit in moraš imeti nekaj prakse ter izkušenj (to ni mišljeno za normalno vožnjo)....udobje pa luxuz pa sta tak na nuli v tem avtu.....zato jih težko primerjamo s prej omenjenimi....to so bol nedeljske igračke....

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Točno to je fora. Trenutni avti so vsi polni elektronike in vsega sranja, zato ni občutka, čeprav stvar še vedno gre.
Pri npr. starih kantah se ti je pa zdelo, da bo vse potrgalo in tudi s 100KM si imel občutek, da boš poletel. Npr. kakšen Swift GTI, petka, AX in ostale samomorilske kante. Tudi recimo Golf II GTI je s svojimi cca. 140KM orenk občutek dal.
nahrung002.gif

On: a bo kaj s čipanjem ali ne?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
seveda je dajal obcutek. Recimo Golf I GTI. Avto ima mislim da manj kot 800kg in 115konjev. Ne da daje obcutek ampak res leti ko sus.
Enkrat je bila primerjava Golf I Gti proti Golfu V GtI. Bila sta si popolnoma blizu.

Nazadnje urejeno:

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
[censored] ga recesija. v sili satan muhe zre.
Ce mi kdo cipa za 120 EUR imam jutri zjutraj 3 krmilne enote takoj za zrihtat
Kako je sedaj s tem? A se kaj razvija ta zadeva? Tukaj je še en potencialen kandidat za group buy za dobro ceno.

+1
pozdrav.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.149
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
seveda je dajal obcutek. Recimo Golf I GTI. Avto ima mislim da manj kot 800kg in 115konjev. Ne da daje obcutek ampak res leti ko sus.
Enkrat je bila primerjava Golf I Gti proti Golfu V GtI. Bila sta si popolnoma blizu.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja to pa je res....enka leti ko satan.......tu en kolega na hrvaškem ima 1.8 motor noter z nekje 100 konji al saj nevem točno klko......avto gre ko strela.......tak nas je šišno vse, da smo se samo gledali med sabo pa smejali
smile-1.gif
Aja....pa motorji so dobesedno neuničljivi...bom priložil en video, kaj je model delal z avtom in to konstantno, celo pot pač kje se je spomnil....največja atrakcija je blo noter po tunelih na AC, ko je grmelo ko zmešano....no vglavno cel vikend, je na silo uničeval avto....pa klko ga poznam to dela dokaj pogosto tudi, če ni srečanja.....in ko ga vprašam "kaj ti ni škoda motorja/avta" mi reče "eh saj pa mam drugega doma".......hrvati majo tega ko smetja....

VIDEOO golf mk1

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ah kamerad, škoda k se še nisi z Roverjem 1.8 VVC peljal. Ta ti GTIja enko pusti za sabo, pa še vse serijske Honde VTIje...
zmaga.gif

Če bi se dalo danes dobiti novega Vija sem prvi v vrsti za njega. Bi bil samo za lepe dneve.
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Ja sam pr ns je mal čudn če maš avtodpad doma na dvorišču......drugačna mentaliteta
grin1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ja to pa je res....enka leti ko satan.......tu en kolega na hrvaškem ima 1.8 motor noter z nekje 100 konji al saj nevem točno klko......avto gre ko strela.......tak nas je šišno vse, da smo se samo gledali med sabo pa smejali
smile-1.gif
Aja....pa motorji so dobesedno neuničljivi...bom priložil en video, kaj je model delal z avtom in to konstantno, celo pot pač kje se je spomnil....največja atrakcija je blo noter po tunelih na AC, ko je grmelo ko zmešano....no vglavno cel vikend, je na silo uničeval avto....pa klko ga poznam to dela dokaj pogosto tudi, če ni srečanja.....in ko ga vprašam "kaj ti ni škoda motorja/avta" mi reče "eh saj pa mam drugega doma".......hrvati majo tega ko smetja....

VIDEOO golf mk1

Ja eni so montirali 1.8 16V motorja od Golf II Gti mislim da so bili z 143 konji.
Ce bi nasel kak lep ocuvan GTI prve serij bi ga vzel tudi sam.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
....sluzben avto... hukers

Offtopic
Evrofil, a si si iz Bruslja vrnil na domace grude - se ti je kontrakt iztekel - EU institucije menda se se dajejo sluzbenih avtov

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Vem za eno vr6-ko se prodaja......zlo lepa!!! Ampak...cena nevem če ti bo všeč
smile-1.gif

Ma to je Golf III. Najslabsi kaj jih je bilo. Tudi z VR6 motorjem ni bil nevemkaj. "Taprav" je GTI .
V nemciji dobis 600 konjski VR6 za ca 10-15T EUR