Vnos sedežne garniture

jezek

Guru
24. jul 2008
3.760
1.586
113
Ne snezinkaj zdaj. Res je neposreceno, spoji oba kosa in zdravo. Bo veliko bolj skladno. Ce rabis nujno pogled se v drugo stran pac pocis nek moden stol ali fotelj dodatno.

• Všeč mi je
Reactions: Smajo

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.161
7.857
113
Ne snezinkaj zdaj. Res je neposreceno, spoji oba kosa in zdravo. Bo veliko bolj skladno. Ce rabis nujno pogled se v drugo stran pac pocis nek moden stol ali fotelj dodatno.

To je bila edina rešitev, razen da bi sestavil trosed in dvosed v vrsto, kar pa mi ni bilo všeč. Vprašal sem konkretno in pričakoval sem konkretne predloge.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.166
1.957
113
Emona / Carnium

Višje rastline za notranje prostore

1. Ficus lyrata (Figovec)
    • Višina: Do 2–3 metrov v notranjih prostorih.
    • Značilnosti: Veliki, violinsko oblikovani listi, ki dodajo eksotičen pridih.
    • Nega: Potrebuje svetlo, posredno svetlobo in redno zalivanje.
  2. Monstera deliciosa (Monstera)
    • Višina: Do 2–3 metrov.
    • Značilnosti: Veliki, perforirani listi, ki so zelo priljubljeni v sodobnih interierjih.
    • Nega: Uspeva v razmerah s posredno svetlobo in zahteva redno zalivanje.
  3. Dracaena marginata (Dracena)
    • Značilnosti: Vitka rastlina z dolgimi, ozkimi listi, ki uspeva v razmerah z nizko svetlobo.
    • Nega: Zalivajte redko in poskrbite za dobro odtekanje vode.
  4. Yucca (Juka)
    • Značilnosti: Drevesnata rastlina z ostrimi listi, ki dodaja modern pridih.
    • Nega: Potrebuje svetlo, posredno svetlobo in redko zalivanje.
  5. Ficus elastica (Gumijevka)
    • Značilnosti: Veliki, usnjati listi, ki uspevajo v razmerah z nizko svetlobo.
    • Nega: Zalivajte redko in pršite liste.
  6. Areca palm (Areka palma)
    • Značilnosti: Palma s pernatimi listi, ki dodaja tropski pridih.
  7. Schefflera (Šeflera)
    • Značilnosti: Rastlina z velikimi, sestavljenimi listi, ki uspeva v razmerah z nizko svetlobo.
  8. Philodendron bipinnatifidum (Filodendron)
    • Značilnosti: Veliki, globoko razrezani listi, ki dodajajo tropski pridih.
    • Nega: Uspeva v razmerah z nizko svetlobo in zahteva redno zalivanje.
  9. Kentia palm (Kentija palma)
    • Značilnosti: Palma s temnozelenimi, pernatimi listi, ki uspeva v razmerah z nizko svetlobo.
  10. Strelitzia nicolai (Paradižnikova palma)
    • Značilnosti: Veliki, bananinim listom podobni listi, ki dodajajo dramatičen učinek.

• Všeč mi je
Reactions: jezek in Fadil

darwin

Majstr
17. avg 2007
634
417
63
Generalno si opcije naštel že sam.

Mogoče preden kaj bašeš tja zadaj, razmisli kaj je sploh namen tegale kavča. Za ležat in brat knjigo ne izgleda ravno udoben. Za sedet in chiloutat tudi ne. Da tamle sedim, potem me pa ob vsakem premiku monestra čohlja po glavi, sem samo še bolj nesrečen.
Stanovanje je pod zemljo. Tisti kot mi malo sumljivo izgleda za nastanek plesni. Rože pomenijo dodatno vlago.

Mi je pa zanimivo, da se tak stil kavča na bolhi še proda.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.161
7.857
113
Stanovanje se bo turistično oddajalo, zato usnjena sedežna, zaradi čiščenja. Manjka še nekaj pohištva, drugače je stanovanje luksuzno, cca. 90m2. Do maja, junija nameravam to spraviti v pogon. Mislil sem, da bom tukaj dobil še kakšno idejo, vendar kot kaže sem brcnil v temo.

darwin

Majstr
17. avg 2007
634
417
63
Saj veš, da površina kot taka ne določa, ali je stanovanje luksuzno ali ne.

Nekaj nujno še rabiš, ker zaenkrat izgleda precej žalostno.
Mogoče lažje pomagamo, če nas lokacijsko usmeriš. Če je na morju, rabiš kakšne naplavine, v Alpah lesen opaž. Za turizem moraš z dodatki moraš ujeti ambient regije.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.161
7.857
113

Mogoče lažje pomagamo, če nas lokacijsko usmeriš. Če je na morju, rabiš kakšne naplavine, v Alpah lesen opaž. Za turizem moraš z dodatki moraš ujeti ambient regije.
Hvala za pomoč in nasvete. Bomo kar zaključili.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.058
205
63
Klubska mizica je naročena. Luči so OK, ker je to dnevna soba in ne operacijska
Hmm, v dnevno sobo ponavadi paše TV, ti imaš pa tam nek šank s pipo? Kje bo potem TV? Fino bi bilo, če bi dal recimo sliko te celotne dnevne, da se vidi, kje je kaj in če se da mogoče sedežno obrniti tudi proti drugi strani. Seveda je spet odvisno, kje imaš vtičnice 220V, antensko/kabelsko vtičnico, itd...
Jaz bi na tvojem mestu glede na trenutno sliko razporeditve za v ta kot poiskal neko ozko kotno omarico, ali pa jo celo dal izdelati po meri... Tako, ki se odpira od zgoraj. Kot nek zabojnik. Vanjo lahko spraviš kakšne dodatne povštre, deke in podobno.
Če nimaš ravno dveh levih rok, lahko tudi sam narediš... izmeriš, kaj rabiš, greš v trgovino, kjer ti vse narežejo na mero, ti potem samo sestaviš. Bo veliko ceneje kot pa dati delati kakšnemu mizarju.

Stanovanje se bo turistično oddajalo, zato usnjena sedežna, zaradi čiščenja. Manjka še nekaj pohištva, drugače je stanovanje luksuzno, cca. 90m2. Do maja, junija nameravam to spraviti v pogon. Mislil sem, da bom tukaj dobil še kakšno idejo, vendar kot kaže sem brcnil v temo.
mogoče nalepiš še slike preostalih prostorov pa bo slika bolj jasna, pa tudi kaka pametna ideja zna kaniti

SavageSam

Fizikalc
26. mar 2012
242
87
28

Zgleda je percepcija luksuza precej široka od človeka do človeka....

• Všeč mi je
Reactions: Marxon