Pasja hrana

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik AklAm pravi:
(samo ne maram naročat po pošti, ker se našemu poštarju ne ljubi nosit paketov in si ga moraš it iskat).

Hojla!

Koliko je meni znano, ti pripelje paket s hitro pošto Pošte Slovenija oz. GLS oz. TNT,..., pač s kom ima trgovina pogodbo in ne lokalni poštar. Problem zna edino biti v tem, da ponavadi prej ne pokličejo in če te slučajno ni doma, ko pridejo, ti pustijo v nabiralniku pildek in potem pač moraš ali k njim na sedež ali pa jih pokličeš in se dogovoriš, za ponovno dostavo.

Pa še naša hrana:

1. TASTE OF THE WILD High Prairie Canine s pečenim bizonom in divjačino

Sestavine: bizon, divjačina, jagnječja mesna moka, piščančja mesna moka, jajčni proizvodi, sladki krompir, grah, krompir, olje oljne ogrščice, pečen bizon, pečena divjačina, naravna aroma, paradižnikova mezga, ribja moka, holin klorid, sušena korenina cikorije, paradižniki, borovnice, maline, izvleček juke (yucca schidigera), Enterococcus faecium, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, fermentirana raztopina Saccharomyces cerevesiae, sušen fermentiran izvleček Aspergillus oryzae, dodatek vitamina E, železov proteinat, cinkov proteinat, bakrov proteinat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, kalijev jodid, tiamin mononitrat (vitamin B1), manganov proteinat, manganov oksid, askorbinska kislina, dodatek vitamina A, biotin, kalcijev pantotenat, manganov sulfat, natrijev selenit, piridoksin hidroklorid (vitamin B6), dodatek vitamina B12, riboflavin (vitamin B2), dodatek vitamina D, folna kislina.
Kalkorična vrednost: 3.719 kcal/kg (370 kcal/skodelico) Preračunana presnovna energija.
Pakiranje: 2,27kg, 13,61kg
Analiza: beljakovine min. 32%, maščoba min. 18%, vlakna max. 3%, vlaga max. 10%, natrij max. 0,30%, cink min. 150mg/kg, selen min. 0,4 mg/kg, vitamin E min. 150IU/kg, Omega-6 maščobne kisline min. 2,80%, Omega-3 maščobne kisline min. 0.30%.

2.TASTE OF THE WILD Pacific Stream Canine s prekajenim lososom

Sestavine: losos, ribja moka, sladki krompir, krompir, olje oljne ogrščice, lososova moka, prekajen losos, krompirjeva vlakna, naravna aroma, holin klorid, sušena korenina cikorije, paradižniki, borovnice, maline, izvleček juke (yucca schidigera), Enterococcus faecium, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, fermentirana raztopina Saccharomyces cerevesiae, sušen fermentiran izvleček Aspergillus oryzae, dodatek vitamina E, železov proteinat, cinkov proteinat, bakrov proteinat, železov sulfat, cinkov sulfat, bakrov sulfat, kalijev jodid, tiamin mononitrat (vitamin B1), manganov proteinat, manganov oksid, askorbinska kislina, dodatek vitamina A, biotin, kalcijev pantotenat, manganov sulfat, natrijev selenit, piridoksin hidroklorid (vitamin B6), dodatek vitamina B12, riboflavin (vitamin B2), dodatek vitamina D, folna kislina.
Kalkorična vrednost: 3.600 kcal/kg (360 kcal/skodelico) Preračunana presnovna energija.
Pakiranje: 2,27kg, 13,61kg
Analiza: beljakovine min. 25%, maščoba min. 15%, vlakna max. 3%, vlaga max. 10%, natrij max. 0,30%, cink min. 150mg/kg, selen min. 0,4 mg/kg, vitamin E min. 150 IU/kg, Omega-6 maščobne kisline min. 2,40%, Omega-3 maščobne kisline min. 0.30%.

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ta hrana je večinoma narejena iz riža. Sam presodi ali je to ok.

Ker je riž napisan na prvem mestu? Edini vir OH v tej hrani sta riž in koruza in logično, da prevladujeta po procentih vsebnosti. Če bi namesto vseh različnih virov beljakovin bilo napisano samo živalski proteini, bi bili na prvem mestu. Sploh pa je riž za pse zdrav in se ga postavlja pred razna žita in krompir. Nisem pa rekel, da je tole top hrana. Dokler so sestavine ok in weendska analiza ustreza zahtevam živali, ima hrana zeleno luč iz moje strani.

AklAm

Zelenc'
20. feb 2012
19
0
1
www.aklam.si
@Supergirl

V vsakem primeru ful problemov. Pa še ne veš točno, kdaj bo paket prišel (dan).

@ Sajkek

Meni je Repek všeč zlasti zato, ker sedeš v avto, se odpelješ na Vič, kupiš vrečo in imaš v 15 minutah brikete doma.

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
http://trgovina.repek.si/

repek je baje cenejši od tjurnove trgovine. tako pravi moja.
evil.gif

Poglej še vse ostale artikle, pa upoštevaj, da je pri meni vsako nedeljo -6%. Sicer pa ni repek cenejši, samo jaz nimam TOW v akciji, ker ne vzemam takih količin na zalogo. MPC brez popustov pa imamo iste.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ta hrana je večinoma narejena iz riža. Sam presodi ali je to ok.

Ker je riž napisan na prvem mestu? Edini vir OH v tej hrani sta riž in koruza in logično, da prevladujeta po procentih vsebnosti. Če bi namesto vseh različnih virov beljakovin bilo napisano samo živalski proteini, bi bili na prvem mestu. Sploh pa je riž za pse zdrav in se ga postavlja pred razna žita in krompir. Nisem pa rekel, da je tole top hrana. Dokler so sestavine ok in weendska analiza ustreza zahtevam živali, ima hrana zeleno luč iz moje strani.

Da, ker je riž napisan na prvem mestu, koruze se pa čimbolj izogibaj. Problem te hrane je, da je precej draga glede na to, da je večinoma iz riža. Koliko daš za 15kg žakelj?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ti nočem zdaj nekaj na silo prodat, ampak samo za primerjavo:

Za 18kg 62,03 EUR:
http://www.hov-hov.si/index.php/pasja-hrana-acana-adult

SESTAVINE: piščančja mesna moka, parjen oves, sveže meso piščancev proste reje, grah, rjavi riž, piščančja maščoba (konzervirana z mešanimi tokoferoli in rožmarinom), svež losos brez kosti, piščančja jetra, sveža cela jajca, na soncu sušena mlada lucerna, lososovo olje, buča, piščančji hrustanec (naravni vir glukozamina in hondroitina), rdeči delišes (vrsta jabolk), korenje, listje bele repe, brusnice, jagode šmarne hrušice, morske alge organskega izvora (haloga, mehurjasta haloga, pahljačasta rodimenija), koren repinca, koren sleza, brinove jagode, božja rutica, sladki janež, korenina angelike, rakitovec, korenina cikorije, velika kopriva, list malinjaka, pegasti badelj, listi poprove mete, cvetovi ognjiča, cvetovi kamilice, vitamini (vitamin A, holin klorid, vitamin D3, vitamin E, niacin, riboflavin, lizin, tiamin mononitrat, vitamin B12, pirodiksin, folna kislina, biotin), rudninske snovi (železov proteinat, cinkov proteinat, manganov proteinat, kobaltov proteinat, bakrov proteinat), dodani mikroorganizmi (dehidriran produkt fermentacije Lactobacillus acidophilus in Entrcoccus faecium).

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Tiste je imela do enega leta, potem smo morali sprobat 4 različne brikete, da smo končno prišli do sedanjih. Royal Canin Maxi Adult, jih ima rada in feces je normalno formiran. Zelo občutljiv GI trakt ima, jebat ga...

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Naš je hrano iz konzerve Animonda gran carno-na deklaraciji piše:68%govedine,31%juhe in kalcijev karbonat.Brikete pa Royal canin.Je pa animonde veliko okusov-naš ima najrajši losos s špinačo.
cheer.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Ko berem vse te komplikacije glede hrane, se sprašujem, kako za boga so psi sploh lahko preživeli zadnjih nekaj tisoč let ?

Aha, zdaj sem se spomnil. Takrat še pasme niso bile tako izrojene kot so dandanes... Zdaj pa iz mize ukrade žlico majoneze že gremo na ER

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Se popolnoma strinjam z teboj!!!

Moj je vse sorte, kar ostane od naših obrokov.

Glede briketov, meni jih zrihta en lovec za 28€ na 20kg in jih pes požere BP. Znamko in sestavine bom pogledal doma, ampak naj se jih nebi dobilo pri nas in gre za neko italijansko stvar. Pravzaprav me niti ne sekira kaj je not, ker dlako ima sijočo, zobe brez oblog in kompakten drek. Energije ima za izvoz, veterinarja pa vidi samo ob cepljenju. Kaj naj sedaj kompliciram?

Ker sedaj ko berem te vaše pasje dijete, mislim da še profi bodibilderji nimajo tako poštimanih jedilnikov kot jih imajo vaši psi.

Pa brez zamere, moje mnenje pač.

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
ja glej... sicer nimam psa, imajo pa starši dva nemška ovčarja.

Če gledaš enega mešanca, ki ga imaš privezanega pred hišo se verjetno tudi ne obremenjuješ kakšno hrano dobi. Tudi s tem ne, ali bo privezan 6 ali 8 let. Pač nabaviš drugeg.

Ko pa je v igri "družinski član", po možnosti z rodovnikom, s katerim recimo vsak dan treniraš, si recimo 4x tedensko v šoli, narediš nekaj izpitov, hodiš na tekmovanja in ti na splošno ta pes pomeni nekaj, potem pa mogoče tudi pogledaš, da je hrana vsaj približno OK. Saj je res, da nikoli ne veš, kaj je namešano v njej, ampak mogoče pa le nekaj spremeni, če kupuješ malenkost boljšo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Če gledaš enega mešanca, ki ga imaš privezanega pred hišo se verjetno tudi ne obremenjuješ kakšno hrano dobi. Tudi s tem ne, ali bo privezan 6 ali 8 let. Pač nabaviš drugeg.

Ko pa je v igri "družinski član", po možnosti z rodovnikom, s katerim recimo vsak dan treniraš, si recimo 4x tedensko v šoli, narediš nekaj izpitov, hodiš na tekmovanja in ti na splošno ta pes pomeni nekaj, potem pa mogoče tudi pogledaš, da je hrana vsaj približno OK. Saj je res, da nikoli ne veš, kaj je namešano v njej, ampak mogoče pa le nekaj spremeni, če kupuješ malenkost boljšo.

Sem mislil da imaš psa zaradi prijateljstva, ljubezni..... in ne zaradi pasme
bonk.gif
omg pasljeljubci mi res ne gredo v glavo.

A mešanček pa nemore biti družinski član? Zakaj a ker je zastonj
confused-1.gif

Sploh pa ne razumem ljudi ko kupijo psa za 2000 eur, ga učijo sedi, lezi, povaljaj se...... kva je sploh fora tega da se frajariš pred prijatelji ?
hysterical-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Sem mislil da imaš psa zaradi prijateljstva, ljubezni..... in ne zaradi pasme
bonk.gif
omg pasljeljubci mi res ne gredo v glavo.

A mešanček pa nemore biti družinski član? Zakaj a ker je zastonj
confused-1.gif

Sploh pa ne razumem ljudi ko kupijo psa za 2000 eur, ga učijo sedi, lezi, povaljaj se...... kva je sploh fora tega da se frajariš pred prijatelji ?
hysterical-1.gif

mah kaj naj ti rečem....ne razumeš
Daleč od tega da je pomembna pasma. Bolj sem imel v mislih tistih 60% ljudi ki misli, da je pes za na ketno pred bajto. Tistim dol visi.

Na drugi del vprašanja pa bi ti odgovoril, da je vsaj osnov treba naučit psa. Da ga lahko med ljudi pelješ. Kot drugo pa je to hobi. Eni imajo motorje, drugi jadrnice, tetji golf. Eni pač psa
smile-1.gif

AklAm

Zelenc'
20. feb 2012
19
0
1
www.aklam.si
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Ko berem vse te komplikacije glede hrane, se sprašujem, kako za boga so psi sploh lahko preživeli zadnjih nekaj tisoč let ?

Aha, zdaj sem se spomnil. Takrat še pasme niso bile tako izrojene kot so dandanes... Zdaj pa iz mize ukrade žlico majoneze že gremo na ER

grin1.gif
Mogoče smo res malo obsedeni in prestrašeni. Jaz se niti slučajno ne sekiram, kaj je v moji hrani in koliko zvezdic ima. Če pa pes pogoltne kako pomijo pred blokom, pa me že začne mravljinčit po hrbtu. Ampak če začnejo meni razpadat jetra, bom začela zelo verjetno relativno hitro ukrepat. Psa mi bo moral vet mogoče razrezat, da bo ugotovil, kaj točno ga je bolelo.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Sedaj ko vidim kakšne hrane za pse vse obstajajo, razmišljam kdo potem sploh pokupi vso hrano v Šparu.

SB, Scotty, Chappi, Pedigree ... velik delež so res to penzionisti, kar je opazno prvega v mesecu in ko imajo določen popust -10% takrat gre največ tega ... verjetno je tudi kategorija psov tukaj drugačna ... (mešančki, navadni domači pes
smile-1.gif
)

predvidevam pa da mlajši (oz. internetno aktivni) pa bolj skrbite za hrano svojih psov in nabavljate zgoraj omenjene hrane.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kot sem že prej napisal, najbolj je odvisno od tega kaj pričakuješ od psa. Če gre za tekmovalnega psa, potem je še kako pomembno kaj je, če gre za razstavnega, potem si pač ne moreš privoščiti, da mu izpada dlaka, itd.

Vsekakor pa je treba imeti v mislih to, da pes pač ne pove kje ga boli (kot je že nekdo pred mano napisal) in ponavadi, ko se ugotovi, je že prepozno. Tole sem že pripopal, pa bom še enkrat, če je kdo zgrešil:

Analiza sestavin v pasji hrani:
http://www.hov-hov.si/index.php/Prehrana/analiza-sestavin-v-pasji-prehrani.html

Branje in razumevanje deklaracij na pasji hrani:
http://www.hov-hov.si/index.php/Prehrana/branje-in-razumevanje-deklaracij-na-pasji-hrani.html