Da da, se strinjam, da je efekt tisti, ki je važen, pa vseeno. Je pa točno tako, kot si predstavljam, ti lahko garantiram, da sem pasji prehrani posvetil veliko časa. Mesa vsekakor ni 60% po sušenju, ampak ga je PRED sušenjem:
"saj je delež čistega mesa piščanca pred sušenjem min. 60%."
Meso, sploh piščanec, pa v sveži obliki vsebuje od 50-70% vode, zato si lahko sam izračunaš koliko je dejansko mesa. Po sušenju vode namreč ni več. Na deklaracijah pa % mesa (razen pri ziwipeaku) ni naveden in ga spretno skrivajo. Če že želiš ta podatek, ga boš od proizvajalca zelo težko dobil. Trenutno imata od briketov Orijen in pa Taste Of The Wild največji % mesa pred sušenjem, to je nekje 80%. Je pa dejstvo, ki velja: sestavine, ki je na deklaraciji na prvem mestu, je v hrano največ. Tako se deklaracije piše in to ni nobena izmišljotina. Ko ti ob uvozu vzamejo vzorce, mora biti delaž primeren tistemu na deklaraciji. Tisto, da se hladno stiskane hrane ne da narediti brez žitaric je bedarija. Sicer ni enako, ampak kako hudiča ima lahko ziwipeak toliko mesa, pa nima nič od žitaric?
Nobene ameriške hrane nisem predlagam, Orijen je kanadski, ZiwiPeak pa novozelandski. Pa nimam nič proti tvoji izbiri hrane, se mi zdi gede na ostalo, kar se prodaja, čisto ok izbira, ampak kvaliteta se točno definira.