Pasja hrana

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
akcija-fb.jpg

Če bi kdo rad malo cenejšo ovratnico ali povodec. Klikni tukaj

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Mi hranimo z natura vet že cca. pol leta in smo zadovoljni. Naš pes je imel občutljivo prebavo in posledično mehko izločanje. Že popolnoma naveličan v iskanju primerne hrane sem odkril to za katero sprašuješ in smo daleč najbolj zadovoljni do zdaj, kakec pa končno normalen
smile-1.gif
. Naj bi bil hec v tem, da je drugačen način proizvodnje in samo naravne sestavine za razliko od drugih briketov, ki se delajo s segrevanjem.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne delajo se kar vsi s segrevanjem, večina valitetnih se ne dela na ta način. ZiwiPeak se recimo zračno suši, kot pršut. Sam Natura Vet ne poznam oz. nimam izkušenj, je pa žal tole ne preveč dober pokazatelj: SESTAVINE: riž, oves, moka iz mesa piščanca, koruzna zrna, sončnično olje

Kvlitetna hrana za pse mora na prvih mestih po sestavinah vsebovati meso, ker to pomeni, da je tega največ. Žitarice pa se pri pasji prehrani odsvetujejo. Sploh beli riž, koruza in pšenica. Izjeme so določene hrane za alergike, ker tiste naj ne bi vsebovale veliko mesa.

Priporočam tole branje:
http://www.hov-hov.si/index.php/Prehrana/analiza-sestavin-v-pasji-prehrani.html

in pa

http://www.hov-hov.si/index.php/Prehrana/branje-in-razumevanje-deklaracij-na-pasji-hrani.html

Po vseh analizah se hrana, ki ima na prvem mestu nekaj drugega kot meso, žal odsvetuje. Redko, ampak res redko, je taka hrana ocenjena kot kvalitetna.

Primere si lahko pogledate tukaj:
http://www.dogfoodanalysis.com

Priporočam pa recimo Orijen, brez žitaric, 80% svežega mesa, 100% naravno. Ali pa Ziwipeak, 90% mesa PO PROCESU SUŠENJA, praktično gre za posušeno meso in ne za brikete.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Razen Ziwipeak, še kakšna druga, ki ne dela s segrevanjem, in ki ima samo naravne vitamine? Sicer se mi pa Ziwipeak zdi absolutno predrag. Potem rajši psu privoščim pljučno govedino za ta denar
wink-1.gif

Ni čisto tako kot si razlagaš, če pozorno prebereš, je meso tehtano PO SUŠENJU in ga je min. 60%. Na deklaracijah je itak skoraj povsod naveden delež svežega mesa in ne posušenega, zato je pa lahko povsod na prvem mestu. Glede žitaric, ki so v tej hrani mi je bilo razloženo, da niso GSO, poleg tega pa gre samo za zrna in ne cele rastline in pa da tehnično ni v praksi izvedljivo naredit hladno stiskane hrane brez dodanih žitaric. Načeloma sem Nemcem vedno bolj zaupal kot Američanom, sploh kar se tiče živil.

Več piše tudi tukaj: http://www.kosmatincki.si/content/32-zavajanje-proizvajalcev-sestavine-v-pasji-hrani

Sicer pa meni osebno je važen efekt, ne pa teorija.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Da da, se strinjam, da je efekt tisti, ki je važen, pa vseeno. Je pa točno tako, kot si predstavljam, ti lahko garantiram, da sem pasji prehrani posvetil veliko časa. Mesa vsekakor ni 60% po sušenju, ampak ga je PRED sušenjem:

"saj je delež čistega mesa piščanca pred sušenjem min. 60%."

Meso, sploh piščanec, pa v sveži obliki vsebuje od 50-70% vode, zato si lahko sam izračunaš koliko je dejansko mesa. Po sušenju vode namreč ni več. Na deklaracijah pa % mesa (razen pri ziwipeaku) ni naveden in ga spretno skrivajo. Če že želiš ta podatek, ga boš od proizvajalca zelo težko dobil. Trenutno imata od briketov Orijen in pa Taste Of The Wild največji % mesa pred sušenjem, to je nekje 80%. Je pa dejstvo, ki velja: sestavine, ki je na deklaraciji na prvem mestu, je v hrano največ. Tako se deklaracije piše in to ni nobena izmišljotina. Ko ti ob uvozu vzamejo vzorce, mora biti delaž primeren tistemu na deklaraciji. Tisto, da se hladno stiskane hrane ne da narediti brez žitaric je bedarija. Sicer ni enako, ampak kako hudiča ima lahko ziwipeak toliko mesa, pa nima nič od žitaric?

Nobene ameriške hrane nisem predlagam, Orijen je kanadski, ZiwiPeak pa novozelandski. Pa nimam nič proti tvoji izbiri hrane, se mi zdi gede na ostalo, kar se prodaja, čisto ok izbira, ampak kvaliteta se točno definira.