Otrok se ponoči zbuja

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
ksz

Rešitev je, da še kakšnega bratca ali sestrico naredita. Itak, da ni fajn spati sam med 4 stenami. Če bo kak bratec ali sestrica zraven, pa bo druga zgodba ...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Ni nujno, naša dva sta spala skupaj v normalni postelji. Poba 7 je cukal v spanju, punca 5 brca na veliko. In ni spal nobenden. Moja fantaziram o pogradu, jaz pa rekel da imamo dve otroški sobi in tudi dve običajni postelji in je obveljala moja (pri pogradu se vržem še v stroške pograda kjer se bosta stalno cufala. Kdo bo spal zgoraj). Poba spi kot klada, smrketa pa se precej pogosto oglasi okoli pol desetih zvečer ampak v sanjah in ne odreagira če si prav čas pri njej. Če pa nisi, pa zna bluziti po hiši, včasih se celo zbudi med tem bluzenjem.
Nekajkrat mesečno pa ima noči ko pride k nama.
Sicer pravi da je kaj groznega sanjala, ampak veva da je lisica in da zna blefirat, lagat.....ampak v takih primerih ne veš kaj je res.

Nazadnje urejeno:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
Moja tamala (7) je tut danes ponoci stala sredi najine spalnice pa neki govorila. Sma ji sam rekla, naj gre v svojo posteljo pa lahko noc, se je obrnala pa sla.
Oba (pob 5, dekle 7) se se vcasih prideta zjutri pocartat v spalnico, sploh ko eden od naju gre kaj prej v sluzbo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Najin tamali (1,5 leta) se ponoči zbudi ene 3x in joka za popizdit. Potem mu damo flaško mleka za spit in spi naprej. Zraven njega spi bratec (5 let). Ne migne niti mm. Mam pa srečo, da vse to ponoči rihta ta boljša polovica. Svaka čast ji
grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
1,5 letnika že ni več dobro ponoči hranit. Daj mu vodo za pit namesto mleka, pa ga bo tudi lakota minila in bo uredil bioritem.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
Cist odvisno od otroka do otroka.
Moj tamali je pljunu ven vodo pa se zacel dret
smile-1.gif
tk da bolse da smo mu dali tapravo hrano kot pa vodo, si vsaj enkrat na hitro vstal.
Sj se je pol odvadu jest. Razen zjutri prvo ko vstane rece dobro jutro jaz sem pa lacen
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
uf, nas je tud zadnje case usekan na mleko... pred spanjem zeksa celo flaso, spanje, pol kdaj tud ponoc mu zadisi, zjutrej pa itak... 1l mleka na dan....

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.501
1.092
113
Jaz bi zaklenil vrata sobe. Ko tamala pokljuka pa bi se najprej potuhnil in spremljal stanje. Bi se pač budalo naredil, pa gledal če bi šla nazaj spat... To bi delal en teden zapored, pa bi videl če bi po dveh, treh nočeh to še počela.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.483
1.582
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik kapadimul pravi:
Vsak dan zaspi med 20:30 in 21:00 uro. Skoraj vedno. Preko dneva ne spi. Zvečer ji v večini primerov preberem kakšno kratko pravljico, potem pogleda kakšno risanko in zaspi. Tv se sam izklopi. Okoli 2 do 3 ure ponoči pa se zbudi in pride k nama v posteljo. Tudi ko jo vprašam, če se ji je kaj takšnega sanjalo, reče da ne, da se je prišla cartat.
Cartamo se podnevi, ponoči spimo, pika, amen. ko boš to dopovedal svoji mali madam, boste spali cele noči, do takrat boš pa hodil s pidočnjaki okol. Ti se tudi zbudiš večkrat ponoči, samo se obrneš okol in spiš naprej, tvoja smrklica je pa pač pogruntala, da je fajn it mal okol pogledat, pa k staršem v posteljo.
Mah, kaj kompliciraš, kakšni podočnjaki neki!?
Moj tamalček spi v svoji sobi, star je 5 let, zaspi okoli pol devetih s pravljico, ki mu jo prebere moja najdražja, potem pa enkrat ponoči vstane ob različnih urah, gre scat in pride k nama v posteljo. Ne zbudi ponavadi nobenega, pač mu je tukaj ok, iz tega ne delam nobene drame, mi je celo všeč, ko pa se bo naveličal, bo pač ostal v svoji postelji.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vendarle en normalen starš.
cheer.gif

@ Jello : katastrofa! Od 5 let starega otroka pričakuješ, da bo razmišljal in deloval točno tako kot boš ti nekoč, ko boš star okoli 60 let
stupid-1.gif
. Da, jezik imaš oster, kilometrine pa nobene. Mislim da boš nekoč zelo presenečen v življenju.

@Kalbo - tebe imeti za fotra bi bilo pa neugodno. Zdi se mi, da jih še nimaš (otrok
grims-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
kalbo je težak, tudi v tej sceni.

pri nama tudi se to dogaja parkrat na teden, je problem,ampak se ga da zaobiti, da se vstaneš in greš drugam spat čej možno. Dokler tamal pride ob 4am poleg, ni panike, če pride ob 2 am pa je že manjko spanca.;) ampka pri 18-ih bo drugje spala, zagotovo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Med višje razvitimi žvadmi smo ljudje eni redkih, ki mladiče precej zgodaj mečemo iz gnezda. Pravzaprav to velja samo razvito zahodno civilizacijo, pred 100 leti so ljudje marsikje pri nas spali skupaj v eni sobi, po možnosti pa še kaka žival zraven. Zanimivo, da ima nek delež ljudi hišne ljubljenčke, ki lahko spijo pri njih.
Kak od mojih otrok je v nekem obdobju imel navado priti ponoči k nama v posteljo. Imeti moraš dovolj veliko posteljo in običajno ni problema, da se ne bi sam naspal. Seveda pa OT lahko naštudira, kaj bi ustrezalo njegovemu otroku in njemu. Vsak otrok je primer zase. To je treba spoštovati in ni čisto enotnega recepta za vse.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Težak ali ne, ne predstavljam si da bi mi trije froci (mislim da ima tri) ponoči lazili okoli.
Kaj šele, da je v družini še več otrok.....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
to je samo stvar percepcije. če ne gre tak ne gre. , nekaj tudi fizika omejuje.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Otroci ponoči lazijo naokoli, ko jim nekaj manjka. Če si si ("z veseljem") vzel čas da si nagovoril njihovo mamo na sex in posledično razmnožitev, si še sedaj vzemi čas za raziskavo, kaj jih moti ponoči, da "lazijo" naokoli - ter motijo tvojo visokost ob zasluženem spanju.

Nekaj je že narobe, da ne spi. Otrok pač ni samo neka reč, da bi jo zataknil nekam in naj se sama s seboj ukvarja. Otrok ni tvoja last. Otrok ti je bil dan v varstvo in vzgojo, z reverzom - tega se je treba zavedati in to nadvse!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Lahko da jim manjka cartanja, ki so ga deležni čez dan in ujčkanje, torej kako preseliti razvajanje otroka tudi za čez noč? ali pa je rešitev drugje...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ni cartanje. Ali je žejen, ali mu je prevroče (moderna sintetična posteljnina
crazy1.gif
), ... ali pa je bolan.
Največkrat mu je prevroče.

Če se pa samo pride malce tiškat in cartat, je pa treba vzeti za kompliment - ne bo dolgo, ko vaju tudi povohal ne bo več, tja od devetega leta starosti naprej
crazy1.gif
.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Otroci ponoči lazijo naokoli, ko jim nekaj manjka. Če si si ("z veseljem") vzel čas da si nagovoril njihovo mamo na sex in posledično razmnožitev, si še sedaj vzemi čas za raziskavo, kaj jih moti ponoči, da "lazijo" naokoli - ter motijo tvojo visokost ob zasluženem spanju.

Nekaj je že narobe, da ne spi. Otrok pač ni samo neka reč, da bi jo zataknil nekam in naj se sama s seboj ukvarja. Otrok ni tvoja last. Otrok ti je bil dan v varstvo in vzgojo, z reverzom - tega se je treba zavedati in to nadvse!
Prva stvar, jaz tukaj nisem OP, druga, naši dve v večini spita vsaka v svoji postelji. Ko je posredi bolezen, vročina, ipd, to je druga stvar.
Tretja zadeva: me zanima, kako otroke šele trpinčijo v jaslih in vrtcih, kjer zagotovo ne smejo in morejo spat ravno takrat in tam kjer se jim sprdne.
Ti bom odgovoril še po Alterjevsko oz. tako kot bi razmišljal običajen metriæ: če se moja visokost ponoči ne bo kvalitetno naspala, bi lahko zjutraj izključno zaradi utrujenosti z avtom zletel s ceste, medtem ko bi sončke peljal v šolo. Skratka: NEVARNO JE.
hysterical-1.gif