Otrok se ponoči zbuja

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ok.

Doma močno "načitani" o deci? furanje zdravega življenjskega sloga? permisivna vzgoja?
K alergologu nismo sami silili, ker je zaradi izpuščajev bila napotena k dermatologu in so ugotovili, da ima dermatitis so nas poslali še k alergologu, da se ugotovi, če je tudi alergična na kaj. In so naredili teste in ugotovili, da je alergična na pršice.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Do lepega dne ko se zbudiš z 12 letnikom v postelji?

Daj ne pretiravaj. Pri otrocih je to pogost pojav, ki izveni brez problema. Mladiči se vedno stiskajo k staršem, tako živali kot ljudje, to je čisto normalno.
Ti pa iz tega take pišeš, kot da je to ker otrok pri 3 letih pride do staršev, res ful problem za nadaljni razvoj otroka.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik kapadimul pravi:
Pozdravljeni
Ali ima še kdo opravka s tem, da se otrok ponoči zbudi in pride spat k staršema? Naj povem, da smo se pred 4 meseci preselili v večje stanovanje in ima otrok svojo sobico in posteljo. V prejšnjem stanovanju smo spali v enem prostoru, pa je imel otrok tudi svojo posteljico ampak kar zraven najine.
Ko smo se preselili in je začela spati v svoji postelji pa se je začela prebujati in to vedno ob približno isti uri in prihaja spat v najino posteljo. Nekaj časa sem jo nosil nazaj in je zaspala, potem je teden ali dva spala skoraj vse noči v svoji postelji. Proti zadnji polni luni pa se je spet začelo prebujanje. Sedaj grem večkrat zraven spat v njeno sobo ko se zbudi ponoči, pa se čez čas zbudim in grem v svojo posteljo, samo to je utrujajoče. In se ne naspimo. V otroški sobi je bila postelja pri prejšnjih lastnikih enako postavljena saj drugače ne ge in njihov otrok ni imel nobenih težav.
Ali ima kdo kakšno rešitev za ta "pojav"?

Daj za začetek povej, koliko je otrok star, 2 ali 9 let?

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Pozdravljeni
Ali ima še kdo opravka s tem, da se otrok ponoči zbudi in pride spat k staršema? Naj povem, da smo se pred 4 meseci preselili v večje stanovanje in ima otrok svojo sobico in posteljo. V prejšnjem stanovanju smo spali v enem prostoru, pa je imel otrok tudi svojo posteljico ampak kar zraven najine.
Ko smo se preselili in je začela spati v svoji postelji pa se je začela prebujati in to vedno ob približno isti uri in prihaja spat v najino posteljo. Nekaj časa sem jo nosil nazaj in je zaspala, potem je teden ali dva spala skoraj vse noči v svoji postelji. Proti zadnji polni luni pa se je spet začelo prebujanje. Sedaj grem večkrat zraven spat v njeno sobo ko se zbudi ponoči, pa se čez čas zbudim in grem v svojo posteljo, samo to je utrujajoče. In se ne naspimo. V otroški sobi je bila postelja pri prejšnjih lastnikih enako postavljena saj drugače ne ge in njihov otrok ni imel nobenih težav.
Ali ima kdo kakšno rešitev za ta "pojav"?

Daj za začetek povej, koliko je otrok star, 2 ali 9 let?

Ups. Sem čisto spregledal, da sem pozabil napisat starost.
Stara je 5 let.

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Če prebereš (in tudi razumeš) preostanek mojega teksta je tole tvoje usajanje popolnoma odvečno in nima nobene veze z mojim pisanjem.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Normalno je da spi sam, če ima svojo posteljo. Torej, tolikokrat kot vstane tolikokrat bo šel tudi nazaj. Saj ni treba na grd način, ampak spanje pri tastarih ni na izbiro. Tudi čakanje ob postelji da bo zaspal ni na izbiro. Če nečesa ne želiš, potem ga na to ne navajaj. Je pa to kratkoročno težja pot, seveda, lažje mu je ob dveh ponoč rečt ajde ne da se mi naj ti bo, ulež se zraven, sam da bo do zjutraj mir. In to potem ponavljaš do kdaj? Do lepega dne ko se zbudiš z 12 letnikom v postelji? Verjetnost da se bo sam naveličal spat pri mami je enaka nuli.
Je pa normalno da lune in bolezni in še kaj tretjega in četrtega vplivajo na spanje in zbujanje. Ampak glej, takoj ko bo dobil na izbiro bo izbral tisto kar je lažje in bolj udobno, ne tisto kar je najbolje zanj. Najbolje pa je seveda če imajo tako otroci kot starši ponoči mir.

Torej: praviš da je normalno da spi sam če ima svojo posteljo - normalno je tudi da 5 letnik včasih prileze k steršem
Torej, tolikokrat kot vstane tolikokrat bo šel tudi nazaj - zakaj ga metat iz postelje, raje ga stisni k sebi in zaspi z otrokom, če ga imaš rad
spanje pri tastarih ni na izbiro - za 5 letnike je to normalno
Tudi čakanje ob postelji da bo zaspal ni na izbiro - če je 5 letnega otroka strah, to mora biti na izbiro
Verjetnost da se bo sam naveličal spat pri mami je enaka nuli - Zakaj je verjetnost enaka 0? Si kdaj videl kakšnega najstnika okoli 17 let, ki se niti pobožat ne pusti, kaj šele da bi spal pri mami.
sem prepričan da si tudi sam kot otrok kdaj zlezel k staršem v posteljo, danes pa vendarle ne spiš več tam, al pač?

Skratka, tvoje trditve navedene zgoraj se mi zdijo za vzgojo malega otroka pač napačne in sam ne delam tako. Ima pa seveda vsak svoj pogled in svojo odgovornost do vzgoje svojega naraščaja.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Če prebereš (in tudi razumeš) preostanek mojega teksta je tole tvoje usajanje popolnoma odvečno in nima nobene veze z mojim pisanjem.

Brez skrbi da razumem tvoje besede
grims-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik jello pravi:
Do lepega dne ko se zbudiš z 12 letnikom v postelji? Verjetnost da se bo sam naveličal spat pri mami je enaka nuli.

Poznam en tak primer, ko je spal hm do 13 leta pri starših, nato pa se je čez noč zadeva končala, ko je našel punco
evil.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Do lepega dne ko se zbudiš z 12 letnikom v postelji? Verjetnost da se bo sam naveličal spat pri mami je enaka nuli.

Poznam en tak primer, ko je spal hm do 13 leta pri starših, nato pa se je čez noč zadeva končala, ko je našel punco
evil.gif

mah, do 13 je pa malo preveč, za 5 pa se mi ne zdi nič alarmantnega

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Cela znanost iz tega. Če bodo starši dovolili, bo otrok pač spal pri njih. Če ne bodo, pa ne bo.
Stvar pravil in doslednosti. Saj je tudi za odrsale živali (in ljudi) normalno da - sploh pozimi - spijo malo več in dlje. [cenzura], jaz moram pa 5x tedensko ob 6h vstat in na šiht. Krivica.....

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Pišeš pretežno neumnosti, ker si iz mojega pisanja razbral, da je treba otroke terorizirat namesto crkljat. Pač razumeš zadeve črnobelo vmes pa nič ni.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pri petih letih se otroci radi cartajo, še pogrešala bosta nekoč tiste cajte
grin1.gif
.
Morda jo ponoči zmoti kakšna svetloba skozi okno, morda slab zrak (okno odpreti na oberliht ali podobno?), ...

Jaz bi v prvi vrsti prestavil posteljo in uredil prezračevanje. Je bilo pri nas nekaj podobnega - prej spala kot bomba, ko sem reorganiziral sobo in prestavil posteljo k drugi steni, so bili pa prav takšni problemi. Čez kako leto in pol (npr. da je bila stara okoli 8 let) je bilo treba menjati celo posteljo in sem jo dal nazaj na prvotno mesto - nobenih težav več
smile-1.gif
! (pa saj tudi prej ni bilo tako izrazito, bilo pa je).

Sedaj je smrklja v globokih mozoljih in se briga za vse drugo, samo da so vrata od sobe čisto zaprta
crazy1.gif
.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Citat:
Vsak dan zaspi med 20:30 in 21:00 uro. Skoraj vedno. Preko dneva ne spi. Zvečer ji v večini primerov preberem kakšno kratko pravljico, potem pogleda kakšno risanko in zaspi. Tv se sam izklopi. Okoli 2 do 3 ure ponoči pa se zbudi in pride k nama v posteljo. Tudi ko jo vprašam, če se ji je kaj takšnega sanjalo, reče da ne, da se je prišla cartat.
Cartamo se podnevi, ponoči spimo, pika, amen. ko boš to dopovedal svoji mali madam, boste spali cele noči, do takrat boš pa hodil s pidočnjaki okol. Ti se tudi zbudiš večkrat ponoči, samo se obrneš okol in spiš naprej, tvoja smrklica je pa pač pogruntala, da je fajn it mal okol pogledat, pa k staršem v posteljo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Citat:
Hehe. Se strinjam. Z napisanim.
Velikokrat ponoči vstanem in jo pospremim nazaj v njeno posteljo, včasih pomaga včasih ne. Grem in se uležem tudi kdaj zraven nje ponoči, da zaspi nazaj. Včasih zaspim tudi sam in se zbudim čez kakšno uro. Če pa se zbudi in pride do naju ob 5.00 takrat pa res pride spat k nama saj vstanem ob 5.30.
Seveda pa bi rada ob z partnerko, da bi bila hči celo noč v svoji postelji v svoji sobi.
Pač sem misli, da ima kdo podobne "probleme" in kakšno finto kako to rešit. Zraven naju v postelji v prejšnjem stanovanju ni spala. Če jo ponoči vprašam, če se ji je kaj sanjalo, reče da ne. Tako da strah in sanje so izključene.
Upal sem na kak nasvet, kako to rešujete drugi.
Pa saj si dobil nasvet, samo si ga gladko spregledal. Finte ni nobene, samo red. V zakonsko posteljo ni vztopa, daš nazaj v posteljo in to je to, brez debat. Ponoči se spi, pika.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
@zino: Kaj pa če imaš 2,4 in 6 letnika, kako pa takrat stiskaš ljubeče vse froce v postelji?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
@zino: Kaj pa če imaš 2,4 in 6 letnika, kako pa takrat stiskaš ljubeče vse froce v postelji?

maš prav. ponoči se spi in pika. ljubeče froce stiskat je neumno

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.458
113
Haha, jest moje spočit in naspan stiskam čez dan. Ponoč radi spimo. Če tebi paše drugače, super in nič narobe. Dec zgoraj pa sprašuje, kako mlado damico odvadit hodit spat v zakonsko posteljo, ker mu očitno to ne sede. Upam da se zdaj razumemo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

maš prav. ponoči se spi in pika. ljubeče froce stiskat je neumno
Samo eni pa res ne štekate. Nič.
Ljubeče froce stiskat ob treh zjutraj pomeni, da ljubeči froci ob treh zjutraj ne spijo. Sploh. Še manj v svoji postelji. Aja, starši tudi ne.
OP bi pa rad ponoči spal, pa da otrok spi celo noč in v svoji postelji, samo ima slabo vest če ga ne carta ob treh zjutraj.
Jebao bi se, al da joj ne uđe.
cheer.gif