Citat:
Uporabnik jello pravi:
Normalno je da spi sam, če ima svojo posteljo. Torej, tolikokrat kot vstane tolikokrat bo šel tudi nazaj. Saj ni treba na grd način, ampak spanje pri tastarih ni na izbiro. Tudi čakanje ob postelji da bo zaspal ni na izbiro. Če nečesa ne želiš, potem ga na to ne navajaj. Je pa to kratkoročno težja pot, seveda, lažje mu je ob dveh ponoč rečt ajde ne da se mi naj ti bo, ulež se zraven, sam da bo do zjutraj mir. In to potem ponavljaš do kdaj? Do lepega dne ko se zbudiš z 12 letnikom v postelji? Verjetnost da se bo sam naveličal spat pri mami je enaka nuli.
Je pa normalno da lune in bolezni in še kaj tretjega in četrtega vplivajo na spanje in zbujanje. Ampak glej, takoj ko bo dobil na izbiro bo izbral tisto kar je lažje in bolj udobno, ne tisto kar je najbolje zanj. Najbolje pa je seveda če imajo tako otroci kot starši ponoči mir.
Torej: praviš da je normalno da spi sam če ima svojo posteljo - normalno je tudi da 5 letnik včasih prileze k steršem
Torej, tolikokrat kot vstane tolikokrat bo šel tudi nazaj - zakaj ga metat iz postelje, raje ga stisni k sebi in zaspi z otrokom, če ga imaš rad
spanje pri tastarih ni na izbiro - za 5 letnike je to normalno
Tudi čakanje ob postelji da bo zaspal ni na izbiro - če je 5 letnega otroka strah, to mora biti na izbiro
Verjetnost da se bo sam naveličal spat pri mami je enaka nuli - Zakaj je verjetnost enaka 0? Si kdaj videl kakšnega najstnika okoli 17 let, ki se niti pobožat ne pusti, kaj šele da bi spal pri mami.
sem prepričan da si tudi sam kot otrok kdaj zlezel k staršem v posteljo, danes pa vendarle ne spiš več tam, al pač?
Skratka, tvoje trditve navedene zgoraj se mi zdijo za vzgojo malega otroka pač napačne in sam ne delam tako. Ima pa seveda vsak svoj pogled in svojo odgovornost do vzgoje svojega naraščaja.