Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Cist odvisno od otroka do otroka.
Moj tamali je pljunu ven vodo pa se zacel drettk da bolse da smo mu dali tapravo hrano kot pa vodo, si vsaj enkrat na hitro vstal.
Sj se je pol odvadu jest. Razen zjutri prvo ko vstane rece dobro jutro jaz sem pa lacen
1,5 letnik se ne rabi hraniti ponoči. S tem se carta.
Moja je dojila do 1 leta, potem je nastopila zima pa prva viroza, pa druga, pa tretja, pa četrta...so ji svetovali naj še kar doji. No pri 1,5 letih, sva ugotovila da se otrok zadnjih nekaj mesecev, več kot pol leta, zbuja vsako noč na 1 uro. Se nama je zmešalo... Odklopila je joško, jaz sem spal s tamalo 1 teden, smo jo odvadili. Od takrat spi kot klada celo noč.
Sedaj je stara 4 leta, ravno dopolnila. En "problem" je, da noče in noče zaspati zvečer. Baje tudi jaz nisem hotel. Redko zaspi pred 22:00, kar pomeni da s partnerko nimava ravno dovolj cajta zase. Uspavamo jo v njeni postelji, v 80% primerih se sredi noči zbudi in pride spat k nama v spalnico, tako tiho, da naju niti ne zbudi. Samo smukne notri in zaspi. Do tu super. Potem pa se začne stiskat k enemu od naju.... Saj je luštno in super, ampak, ko se to ponavlja nekaj noči zapored in se zbujaš po 8x na noč, ker otrok brca, pa objema, pa uno pa tretje...ti podočnjaki ne uidejo, ampak to s stiskanjem so mali problemi.
Tako da, jaz iščem plan kako otroka uspavati prej. V vrtcu še spi čez dan, ob vikendih niti ne. Ampak tudi takrat, ko ne spi čez dan, zvečer težko zaspi. Preveč se ji dogaja in ima občutek, da bo zamudila kaj. V drugem planu imam šele, da potem tudi čimvečkrat ostane v postelji. Samo zaspi naj prej.
Nazadnje urejeno: