opel

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

ko ste ravno pri prestavljanju - če je le mogoče /financa) z novim avtom kupite tudi samodejni menjalnik.
Ko bo vsaj približno tako zanesljiv kot klasika in ko bo popravilo stalo manj kot 10% vrednosti novega avta.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Klasični menjalniki so verjetno zanesljivejši od avtomatskega sklopa - če v menjalnik ne šteješ vztrajnika, potisnega ležaja in sklopke. Kaj pa v tem primeru?

Ravnokar se mi oglaša vztrajnik pri moji Cromi; vrednost 6000 EUR (morda) - menjava komplet 1200 EUR; sem na 20%; ampak menjalnik je pa zanesljiv, to pa drži.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Ne ni tak zakon

Bencinca lahko peljem v isti prestavi 50 ali 150, pa ne bo poskušal spustit duše. Mogoče obstaja kakšen dizel, ki ga lahko pelješ 50 ali 80 ne, da bi si ves čas razbijal glavo v katero prestavo ga boš pretaknil, ampak moj ni tak. Tudi noben drug, ki sem ga vozil ni tak. Mogoče kak audi z multitronicom.
Me prav zanima kako boš ti z bencinarjem pospešil v 5. Prestavi pri 50kmh pa jaz z TD. Pa recimo da imava oba enako konjev.
Sovražim pa TD pri vožnji po serpentinah, razen če voziš bolj z bencinskimi obrati (dinamično). Tukaj pa ne moreš lenariti z menjalnikom.

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Nikoli več ne boš hotel iti nazaj na ročno prestavljanje.

Tukaj se pa ne strinjava
smile-1.gif
Odvisno je,kaj nekdo želi pri vožnji določenega avtomobila.
Vozil sem ogromno različnih avtomatikov,tako obupno slabih (razni japonci,pa recimo C4 Picasso...Smart...),kot odličnih (Volvo,MB,BMW),pa bi pri nakupu raje izbral ročni menjalnik! Današnji avtomatiki so večinoma odlični,res jih je užitek voziti,ampak...preprosto je nek poseben užitek pri vožnji z ročnim prestavljanjem. (električni avtomobili so seveda druga zgodba...).
Dober primer je novi BMW M3/M4. Šef prodaje pri BMW je izjavil (ko so ga vprašali zakaj ne ukinejo ročnega menjalnika,ker imajo pri tem avto odličen avtomatski menjalnik) da bo ročni menjalnik pri M3 vedno na voljo,dokler bo po njem tako povpraševanje...torej,užitek v vožnji
smile-1.gif

Posebej za AC se mi zdi avtomatik nepotreben,za mestno vožnjo z veliko speljevanja pa je seveda vsekakor boljši od ročnega!
Ampak ok,to je moje mnenje,okusi so pa različni
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Ne ni tak zakon

Bencinca lahko peljem v isti prestavi 50 ali 150, pa ne bo poskušal spustit duše. Mogoče obstaja kakšen dizel, ki ga lahko pelješ 50 ali 80 ne, da bi si ves čas razbijal glavo v katero prestavo ga boš pretaknil, ampak moj ni tak. Tudi noben drug, ki sem ga vozil ni tak. Mogoče kak audi z multitronicom.
Me prav zanima kako boš ti z bencinarjem pospešil v 5. Prestavi pri 50kmh pa jaz z TD. Pa recimo da imava oba enako konjev.
Sovražim pa TD pri vožnji po serpentinah, razen če voziš bolj z bencinskimi obrati (dinamično). Tukaj pa ne moreš lenariti z menjalnikom.
S turbo bencinarjem brez težav, podobno kot pri turbo dizlu; pri atmosferskih je seveda drugače.

Serpentine = klanec+pospeševanje - potrebuješ več moči kot na ravnini

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Itak da ne.. Poglej BMWjevega 3.5i BiTurbo motor.
Vsi nekje pri 100k km menjajo motor.
pri nas ma en 535 (2011), menjal turbino, v DE pa motor.
Ampak BMW je še vedno BMW
evil.gif

Sorry za off
tongue-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Kolikor vem je avtor izbiral med navadnim bencinarjem, in dvema turbosmrduha? Kater od teh ima uplinjač?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
ksz

odločava se med 3 variantami:

1.6 twinport ecotec start/stop (85kw/115km) - reklamirana cena 17.140€

1.3 ecotec ecoflex (70kw/95km) - rc 19.010€
1.6 cdti ecotec start/stop (100kw/135km) - rc 19.790€

Bencinar je 2k€ ceneje... Zanima me, ali je 1,3 dizeln res tok slabši, saj se nagibava po prevoženih km k dizlu....

hermann

Guru
19. mar 2014
9.651
6.515
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Takole je. Imam 130 konjskega dizla in malega 75 konjskega bencinarja. Pri dizlu ni nobene šanse, da se peljem 50 na uro v 5. 50 na uro je tako zoprana brzina, da ne vem ali bi se peljal v 3. ali 4. Če se spusti brzina malo pod 50 v 4. se začne motor že lepo trest in se ne da peljat. Bencinar v 5. res ne gre nikamor, ampak pelje se pa brez tik-pred-smrtjo odzivov motorja. Še vedno ne razumem, od kje vam ideja, da se da dizle zaradi navora lepo peljat. Ja, potegne kot norec v tistem ozkem območju največjega navora, drugače je pa smrt za lenuhe.

Kako potegne je pa tako in tako vseeno, ker se itak vedno pelješ nekje v koloni z brzino, ki dizlu ne paše...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Nikoli več ne boš hotel iti nazaj na ročno prestavljanje.

Tukaj se pa ne strinjava
smile-1.gif
Odvisno je,kaj nekdo želi pri vožnji določenega avtomobila.
Vozil sem ogromno različnih avtomatikov,tako obupno slabih (razni japonci,pa recimo C4 Picasso...Smart...),kot odličnih (Volvo,MB,BMW),pa bi pri nakupu raje izbral ročni menjalnik! Današnji avtomatiki so večinoma odlični,res jih je užitek voziti,ampak...preprosto je nek poseben užitek pri vožnji z ročnim prestavljanjem. (električni avtomobili so seveda druga zgodba...).
Dober primer je novi BMW M3/M4. Šef prodaje pri BMW je izjavil (ko so ga vprašali zakaj ne ukinejo ročnega menjalnika,ker imajo pri tem avto odličen avtomatski menjalnik) da bo ročni menjalnik pri M3 vedno na voljo,dokler bo po njem tako povpraševanje...torej,užitek v vožnji
smile-1.gif

Posebej za AC se mi zdi avtomatik nepotreben,za mestno vožnjo z veliko speljevanja pa je seveda vsekakor boljši od ročnega!
Ampak ok,to je moje mnenje,okusi so pa različni
smile-1.gif

Res je. V mislih sem imel električni avto, kjer ni menjalnika.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz

ko ste ravno pri prestavljanju - če je le mogoče /financa) z novim avtom kupite tudi samodejni menjalnik.

Avtomatik je zakon, samo pri 1.6 CDTI ga žal ni na voljo.

Ko si ravno "iz foha"....a so na drugih modelih opla boljši samodejni menjalniki......al so taki kot na corsi un "robotiziran" ročni....ker ta je obup
bonk.gif

Drugače pa enako mnenje kot NigelM......vozil prejšni teden polota 1.2TSI DSG......tak menjalnik imel bi tudi jaz
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
In kaj naj bi bilo tako nezanesljivo pri avtomatskem menjalniku?

Serviser ki se mu ne da menjat olja v njem...oz ki trdi da je le ta "filled for life"
rolleyes-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
Pa dons sm bil že na 2h pirih
smile-1.gif

Drug tedn....može
sprasujem se.gif