Uf...pa tile 1,5tsi so že tolk dolgo zunaj, da kar takega nebi pričakoval.Same okvare na 1.5 tsi 45 kkm še ni bilo, je pa letos začel olje papat. 1l na 5kkm
Težave je v tem, ker načeloma odličen motor nadgradiš z vbrizgom vode (sečnine + H20)... In naenkrat sicer odličen motor dobi nove prej neznane probleme...Mimogrede, naslov teme 'novi 1.5 motorji...' Zunaj so ze 7 let! Tako da kar se je pokazalo se je pokazalo. V osnovi je to se vedno 1.6 hdi, ki pa je na trgu četrt stoletja najbrž že...
Zaželjena je debata tudi o drigih motorjih, ker je v igri octavia (1,5 tsi ali 2,0TDI) mrbit i30, tudi kot kaže Golf ipd...Mimogrede, naslov teme 'novi 1.5 motorji...' Zunaj so ze 7 let! Tako da kar se je pokazalo se je pokazalo. V osnovi je to se vedno 1.6 hdi, ki pa je na trgu četrt stoletja najbrž že...
308 sw je zlo luštn avto. Notri pa mi je po občutku bolj otesnjen kot Astra. Zavoljo oblike armaturke in spuščenega volana. Vem, to so malenkosti.Ksz, preletel temo in dveh stvari nisem zasledil:
MrDaco kupuje 1.5 dizla karavana, cakajoc na novo astro? Kaj pa "original", ki je vizualno meni eden lepsih modelov - 308 SW?
Nekdo je zgoraj omenil DS7, ki da je predrag. Ta teden sem na TV zasledil oglas za akcijsko ceno cca 32k. Tocnega zneska se ne spomnim, motorizacije tudi ne, se mi pa zdi, da je slo ravno za 1.5 dizla.
glede škode se obri na ynosa mel 1,5 tsi motor z dsg menjalnikom.....zdaj fura joto.... pri njemu dobiš iz prve roke info about škoda tsi in dsgZaželjena je debata tudi o drigih motorjih, ker je v igri octavia (1,5 tsi ali 2,0TDI) mrbit i30, tudi kot kaže Golf ipd...
Pa 4 mesece cakal na njega.
Ta vbrizg nima veze z motorjem. Pa ta vbrizg je od leta 2014, se pravi preden je 1.5 se sploh rodil....Težave je v tem, ker načeloma odličen motor nadgradiš z vbrizgom vode (sečnine + H20)... In naenkrat sicer odličen motor dobi nove prej neznane probleme...
Velja za različne motorje različnih znamk
Dizel ima zdaj 3xdpf, adblue...v parih letih same težave. Še najraje kakega Hybrida.2,0 Tdi od vw ja, v verzijah 115 KS in 150 KS je neproblematičen.
No pri letnikih 2018 do 2021 je fajn preventivno nekje na 120000 km jermen menjati, ker ni nujno da bo 210 000 km dočakal.