Citat:
Uporabnik Dygscxpixm pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Danes zjutraj sem imel priložnost testirat trditve junaka te teme. LJ-CE sem vozil 100 edin mimo kamionov sem pospešil ker sem se počutil smrtno nevarno s 100 na prehitevalnem. 63 min pa sem bil pred jutranjo konico, pa v Celju so se mi vsi semaforji poklopili. Ponavadi v jutranji konici rabim okoli 50 min. Sem bil pa tud že v 45.
Poglej, Killakhan - malce osnovnošolske matematike.
Razdalja od razcepa Zadobrova (od konca omejitve 100) do izvoza Celje je 67 km.
Na tej poti je v dolžini 16 km omejitev 100 (skozi štiri predore in čez viadukte).
Dolžina poti, kjer lahko vozimo 130, je torej 51 km.
Upočasnitve skozi cestninski postaji Lukovica in Vransko zaradi bolj preprostega računanja zanemarimo.
Če vozimo ves čas 100 km/h, za 67 km porabimo 40:12 minut (40 minut in 12 sekund).
Če si torej s svojim običajnim tempom za cca 13 minut hitrejši, potem za teh 67 kilometrov porabiš cca 27:12 minut.
Torej imaš s svojim običajnim tempom povprečno hitrost okoli 148 km/h.
In to tudi na tistih 16 kilometrih čez Trojane, kjer je sicer omejitev 100 km/h.
Če pa čez Trojane upoštevaš omejitev in se tistih 16 km pelješ 100 km/h, potem pa imaš na preostalih 51 kilometrih povprečno hitrost okoli 174 km/h.
Če je res tako, ga kar dobro žgeš.
Druga možnost pa je, da si krepko pretiraval z oceno izgubljenega časa. ko si se vso pot vozil 100 km/h.
Jaz imam 82km AC. Čez trojane okrog 130.