odvetniki

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
1.krog pekla - politiki
10.gif

2.krog pekla - odvetniki
10.gif

3.krog pekla - zobozdravniki
10.gif

Kje so frigidne macke?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik softi pravi:
kake so vaše izkušnje z odvetniki? a so bili strokovni, so svetovali, vas obvarovali neumnosti, ali so samo vaše ideje prenašala ni papir s svojo glavo in vas tako zastopali?

Odvetništvo je tudi biznis in nerealne obljube so precej pogoste.

Eni majo radi, da jim kimaš in daš prav, drugi poslušajo, tretji spet najbolj pametni.

Najbolj neugodne stranke so učitelji in profesorji, ne moreš verjet kakšni težaki so to in nič ne razumejo oziroma "vse vedo bolje". To ni moja ugotovitev, to je že "splošno znano".

Ene stranke imajo rade predstavo, igralca, ki se bo kregal, težil po sodišču, na koncu pa itak pušnil, bolj brihtne stranke zanimajo argumenti.

Stranke tudi ne razumejo in ne ločijo, kaj so pomembna dejstva za odločitev oz kaj je bistveno v zadevi in bi rade da se naflanca epski roman z neumnostmi, ki ga itak nihče ne prebere.

Saj zadeve gredo vedno bolj v pravo smer, kratko in jedrnato, gobcanje pa nakladanje pa v gostilni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
mah ceno imajo pač tako, kot tržišče prenese in nič manjše.

Kaj je drago in kaj ni pa je relativno pri vseh poslih... Lahko greš k odvetniku, ki sicer malo vzame, menca in ti skupaj z njimi gundžaš in študiraš kaj bi....

Al pa greš tja rečeš to hočem zrihtej... mal več stane, dobiš pa ažurnost, poročanje in dejasko job done. Ne pa da se še ti ukvarajš ceu cajt z neko stvarjo, kar je delo odvetnika...

pohlep pa ja... bolezen tega sveta, ampak vsi bi radi za svojo storitev čim več. Konkureca in reference pa so mejnik vrednosti.

hysterical-1.gif

Ti si verjetno videl odvetnika samo, ko ti je kakšno eizršbo vlagal, no, pa še to njegova tajnica
evil.gif

Za odvetnike velja tarifa, ki je za vse enaka
priden.gif

Drugo pa je dogovor mimo tarife, a tu se lahko zgodi, da tudi v primeru uspeha ni dovolj niti za stroške advokata
hysterical-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Murkec ne laži....

Prvič naša firma ima stalnega odvetnika, ki rihta od pogodb do ostalih stvari. Najbolj pa smo ga rabili v zvezi z DURSOM, kjer smo šli v tožbo. Vrhunsko je tudi rešil tudi probleme z enim od lastnikov....

Kr se tiče izvšb zopet nebuloze kot pri motorjih. Eizvšb ni težko oddati tudi sam, problem nastane ko se dolžnik pritoži in si napoten na pravdo.. takrat Murkecova tajnica vse zrihta...

Pa k sreči teh problemov nimamo dosti. Bolj z zamudami plačil, vendar do izvršb redko pride...

Kot si se že parkrat napenjal, sem ti rekel pridi in pokaži, že glede sistemskega dela.. Vendar tvoje nabijanje tukaj je res neverjetno...

Vtikaš pa se v uspešne odvetniške pisarne like Matoz, katere obrnejo tolko keša, da jih ti tudi na loto ne morš zadet. Tud pr motorjih si pameten..

Še enkrat pridi in dokaži, tvoje znanje murkec...

Sicer ta nadimek si zdej potalu drugmu, ampak u graundu so ti ga dali userji na tabli... Tvoje shizofreno flancanje pa sem ti že dokazal. Danes je belo drugič črno...

poleg pokanja grimas v prvi vrsti na semaforjih od tebe kej pametnega ni, nato pa zadrževanje kolone, kot si se sam slikovito izrazil....
nažalost.

Pa ne vzemi to kot žalitev.... Treba se bo manj z JJ ukvarjat in delat začet... bolj ti paše filozofiranje.

I

Izbrisan uporabnik #488

O papučar reality, trajno banan oa se še kar vračaš in neumnosti trosiš, o katerih nimaš pojma.

Glede motorja, jaz se vozim, ti ga pa nimaš in jokcaš in ga tudi ne smeš imeti, papučar prve lige.

Ne vzemi to kot žalitev, ampak kot dejstvo.

Problem pri eizvršbi nastane, ko dolžniku ni kaj vzeti... Pojma nimaš.

Ko si pa imel težave zaradi škodljive vzgoje otrok in s tem ogrožal populacijo, pa sem bil dober in si na zs utrujal...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Murkec kr se tiče otrok so vsi cepljeni razen enega... Kar si ti povedal je copy paste... Googlat znan tud sam....
Kr se pa mopeda tiče pa kdo pravi da ga ne smem met....

Ti se dejansko zmišluješ...
Kr se izvršb tiče pa govoriš kot da gre za fizične osebe.... Pri pravnih osebah je pa marsikaj važnoda gre skoz... Ker majo večnaslovov več rračunov....

Zato to prepuščajo po tvoje tajnicam struckoti pa so na zavodu....
Kane

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Men je dal snecer ducat odgovor in nasvetov. Raje dva ducata. Od prvega do zadnjega korektni, kratki, jedrnati, argumwntirani. Vse na podlagi mojega orisa situacije, brez papirjev. Z njegovimi odgovori sem si pomagal in usmerjal odvetnike.

Jezi me samo to, da ni zelel placila in ni zelel poobladtila. Mu je lj predalec.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.996
6.225
113
blizu močvirne prestolnice
Se strinjam, kljub temu da imava večinoma drugačne poglede in se prcava, pomaga pri raznih nasvetih, meni do sedaj popotniških, upam da mi ne bo treba kdaj pravnih.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Mah Snečko je ok... ko ga mal pinknem pa je užaljen do amena.. Sej prav da ti je dal nasvete...
Še nekaj če ti usmerjaš odvetnike, potem jih pa menjaj...

Drugače pa ti povem, da tudi enostavna izvršba je lahko zajebana. Smo se enkrat sami že nasrali... Ko dobiš zahtevek neke firme iz podružnice ti pa račun na krovno firmo...
Zaradi take malenkosti ti pade izvršba.... itd. Tako, da užaljeni Snečko pač pravi, da je vse lahko poceni, tarife gor tarife dol...
jebiga pa ni...

Tud če greš k zobarju, daš enmu za plombo 40 enmu pa 100 ali več... Seveda je zanjga tisti ki računa velik pač... Tud jest hodim recimo v na Mlako pri Kranju k zobarju, kjer sem dal za vsadek 1750 eur... Pa vem, da je marsikje cenej. Hodil pa sem k Pračku v Bitnje, ki mi je vzel 600 in zob sfukal do te mere, da sem ga mogu spult..

Vidiš razlika je ta, da sem nekje plačal drago za storitev in sem zadovoljen, nekje pa dnar skoz okno fuknil, pa še bolelo me je skoz. Tako je pri odvetnikih, nič drugače.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Glede na to, da se dnevno preganjam po sodiscih in odvetnikih, bom rekel, da vidis svasta. Od polpismenih popolnih brezveznjakov do ljudi, ki predvsem radi kasirajo, do dobrih obrtnikov.

Ce rabis odvetnika rabis dobrega obrtnika, pa seveda ga je dobro poslusati, ko ti pove, da iz dreka pač ne bo zlate verizice. Predvsem je pa dobro odvetnika vprasati za nasvet mnogo prej, ne pa ko pride do spora. Ko pride do spora je priblizno podoben trenutek, kot ce bi sel do mehanika sele, ko ti avto zariba...

Bi pa se nekaj rekel, nikakrsne korelacije ni med ceno in kvaliteto storitve. Problem pa je, ker povprecen alteras niti najmanj ne more vedeti, kdaj je storitev dobra in kdaj ne. Mogove je za vprasat prijatelja, ki se ukvarja s pravom, ce lahko koga priporoci...

Koga bi jaz priporocil. Odvisno za kaj. Kar se pa snečerja tiče: karkoli je povedal tukaj je s pravnega vidika bilo strokovno in povsem smiselno.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, sem študent prava, to pomeni brezposeln ja.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Vi ste daleč od Snecerja v poznavanju prava....včasih se samo nasmejim, ko vas berem- wannabe pravnike in vseznalce o pravu....dečki, zakona vsak ne zna brati kaj šele razumeti.