Odvajanje kajenja

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
Meni tudi uspeva, sicer sem v knjigi prebral šele 30strani, vendar sem se odločil in nehal. Od srede sem že čist, sem pa imel kr skušnjave v petek po x pirih, sploh k je bla pol še cigumigu muska, vse zakajeno, alkohol v potokih... ampak je šlo. Kako že gre, 3dni,3mesci,3leta so največje krize?

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
to je tudi meni rekel v soboto žlahtnik, ki ne kadi 29 let in ima še dandanes krizo in si priznava, da če bi samo en dim nare, bi najverjetneje spet začel kadit. . . . . . to je v knjigi lepo opisano zakaj do tega pride.
Če greš po "metodi moči volje" -> imaš potem celo življenje občutek, da se odpoveduješ nečem! kar pa če pogledaš iz drugega zornega koto sploh ni res!! . . . . samo pogledat moraš drugače na celotno zadevo
grin1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
stari je kriza na teh žurih res. . . . mene tudi matra samo ko imam par pirov v riti
grin1.gif

mam prebliske, pa mine, pa spet prime, pa mine, pa vsi kadijo, . . . pa se pol spomnem, zakaj sem nehal
17758-icon_confused.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Fotr je po 25 letih kajenja nehal pred 10 leti. Zankrat mu kr dobr uspeva pa recmo da pokadi ene 3 Moodse na leto.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.036
995
113

Moja izkušnja:
"čist" sem približno leto in pol, po cca 20 letih kajenja(enkrat vmes sem prekinil za eno leto)....kaj je botrovalo, da sem prenehal.....kaj pa vem, v bistvu to, da mi je šlo kajenje že pošteno na živce in preprosto sem imel ŽELJO po prenehanju.
Prenehal sem naenkrat brez kakršnekoli pomoči ....postopnega zmanjševanja, hipnoze, knjig.........sem si dostikrat prej rekel, da bo treba nehat......nekoč.... pa dolgo ni blo nič......
Potem je prišel "pravi" dan ....in sem pač nehal.........

Abstinenčna kriza ??? Res ne vem kaj je to , ker jo preprosto nisem imel,.....ne rečem, da nisem pomislil, da bo treba 1-ga pržgat, ampak to je to .....nič nespečnosti , živčnosti,...............menim da je v veliki meri vse skupaj stvar rutine/navade(imeti čik v ustih), ...in danes po letu in pol me cigarete resnično prav nič ne mikajo.................čeprav včasih v kakšnem trenutku pomislim(ne zaželim!!!) da bi enega prižgal---očitno neki misleni vzorec ki sem ga imel v glavi 20 let ne gre kar tako iz glave....kaj pa vem......al pa sem pač le en od bivših kadilcev. ki pač ne kadi več.

Pa vsem zagrizenim nasprotnikom kajenja predlagam, še doslednost glede pitja alkohola in nezdravi hrani,kar verjento naredi še več škode kot čiki.

.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Vsak kadilec namreč pozna nekoga (ali pa pozna nekoga, ki pozna nekoga...), ki je kljub kajenju dočakal 85 let. Racionalizacija je včasih precej neposrečen obrambni mehanizem...
smirk-1.gif

Nasa druzinska kolegica je bila 7 let nazaj na pregledu pa ji doktor kao ni vrjel da kadi, skadi pa sigurno skatlo dnevno in ze 20 ali vec let. Sicer je vseskupaj res bolj nevrjetno kot vrjetno, mogoce si pa pesek v oci mece, samo danes ima ze slabe 60 let in se zmer miga

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ženska je pri slabih 60 let "še vedno aktivna" in ti temu praviš dosežek?

Dandanes ljudje živjo 70, 80 let in v kolikor nimajo nekih resnih težav z zdravjem (ki so v veliko primerih posledica življenjskega sloga), so lahko še povsem aktivni in samostojni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, jutri bo en mesec brez nikotina, dobro mi gre. Zanimivo, da ko grem na pir ali žur, po cigaretu želje več ni (prve dni pa je bilo kar hudo), bolj zapaše, ko se ustaviš po neki konkretni fizični aktivnosti (recimo, da prilezeš na vrh hriba). Ampak hitro mine.

Prej sicer nisem imel ravno slabe kondicije, ampak zadnje čase se pa moram pohvalit, da dobesedno razturam. Čeprav do masterrja mi pa še manjka.
grin1.gif

Glede one knjige: sem jo raje nehal brati, preden me je iz protesta nad pljuvanjem po kadilcih prepričala, da naj raje ostanem pri kajenju. Saj ima par stvari prav, po drugi strani pa najbrž tudi koga odžene od nekadilstva.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
stric je tudi bil pri tem "magijoničarju"
smile-1.gif
) in je sedaj tudi uspešno že par let brez cigaret:)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Prej sicer nisem imel ravno slabe kondicije, ampak zadnje čase se pa moram pohvalit, da dobesedno razturam. Čeprav do masterrja mi pa še manjka.
grin1.gif

Hmm mene pa glih to moti k nimam filinga da bi mel kej vec kondicije al pa kej druzga, je pa zdej ze 1.5leta in bo tako tudi ostalo.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ja, verjetno je odvisno od tega, koliko si sam odločen nehat
grin1.gif

Poznam tudi dva katerima ta hipnoza ni pomagala. . . .
poznam pa dva, ki sta šla k enmu tipu v Zgošo (Begunje) pa pri enem deluje, pri drugem pa malo manj. . . spuši še kakega sem in tja kdaj.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ksz
Pred mesecem in pol sem prenehal kadit. Postopek je bil sledeč:
V četrtek sem skadil nenormalno veliko
V petek cel dan nisem kadil, zvečer sem šel na zabavo. Se napil in nič kadil.
V soboto ni pasalo kadit cel dan. Zvečer v gostilno se napit, nič kadit.
V nedeljo slabosti... Od ponedeljka naprej nekadilec
grin1.gif