Moja izkušnja:
"čist" sem približno leto in pol, po cca 20 letih kajenja(enkrat vmes sem prekinil za eno leto)....kaj je botrovalo, da sem prenehal.....kaj pa vem, v bistvu to, da mi je šlo kajenje že pošteno na živce in preprosto sem imel ŽELJO po prenehanju.
Prenehal sem naenkrat brez kakršnekoli pomoči ....postopnega zmanjševanja, hipnoze, knjig.........sem si dostikrat prej rekel, da bo treba nehat......nekoč.... pa dolgo ni blo nič......
Potem je prišel "pravi" dan ....in sem pač nehal.........
Abstinenčna kriza ??? Res ne vem kaj je to , ker jo preprosto nisem imel,.....ne rečem, da nisem pomislil, da bo treba 1-ga pržgat, ampak to je to .....nič nespečnosti , živčnosti,...............menim da je v veliki meri vse skupaj stvar rutine/navade(imeti čik v ustih), ...in danes po letu in pol me cigarete resnično prav nič ne mikajo.................čeprav včasih v kakšnem trenutku pomislim(ne zaželim!!!) da bi enega prižgal---očitno neki misleni vzorec ki sem ga imel v glavi 20 let ne gre kar tako iz glave....kaj pa vem......al pa sem pač le en od bivših kadilcev. ki pač ne kadi več.
Pa vsem zagrizenim nasprotnikom kajenja predlagam, še doslednost glede pitja alkohola in nezdravi hrani,kar verjento naredi še več škode kot čiki.
.