Sem kadil ene 10 let, recimo pol škatle na dan oz 1in pol na vikend-čaga-noč.V nedeljo po prepiti noči in slabi polovici tobaka
V nedeljo niti ni blo tak hudo, razen proti večeru, ko sem prišo po slastnem poznem kosilu spet na okus.Pripravil sem si nekaj memo listkov za motivacijo ala še 72 ur pa bo minla fizična aktivnost in jih polepil na monitro, po sobah in naredil sem si vspodbudni wallpaper za telefon. Ko sem šel spat prvo noč brez čika, sem težje zaspal, ker sem nonstop nekaj študiral (običajno dosti majn) pa rahlo sem zašvical. No ostale večere je blo , kot da sploh nebi kadil...
Naslednji dan, drugi dan, je že blo malo hujše.Zjutraj se mi niti ni nekaj luštal čik, ampak po kosilu, ajajaj, je že blo malo krize, ni pa blo tak hudo, kot sem si mislo. Sem hitro šel na sprehod s psom, nato pa na košarko, da sem pozabo na čike. Po večerji je spet blo treba pazit in čimprej pozabit cigarete.Je pa to bil že prvi dan, ko me je lakota zgrabla.Sem med dnevom tut nekajkrat šel na balkon, kjer sem največ kadil, da sem vsaj delno obudil spomine.Mislim, da je pomagalo isto okolje.
Tretji dan zelo podobno, kot drugi dan. Neustavljiva lakota, po obrokih bi šel kar na čik oz. že med obrokom
ampak sem preživel, se zamoto in seveda obvezno športanje.
Četrti dan je že blo boljše glede lakote, ampak še vedno ne čisto.Čik po obrokih še vedno v mislih.Jutranji čik je pa povsem zbledel.Pred spanjem sem pa res redko šel na čik, tak da tega efekta sploh ni blo za opazit, nikoli.
Včeraj, peti dan , je že blo kul. Lakota je skorajda minla, na čik se razen po obrokih, sploh nisem več spomno.Malo športanja, sprehod s psom, malo priprav na diplomo, zvečer film in smo preživeli.
Danes je nov dan, na cigaret se še niti nisem prav spomnil.Posebne lakote ni.Mislim, da bo na izi za preživet.
Ugotovitve:
1. Zmanjšanje kajenja ne pali. Treba je naret konec, seveda pa je to lažje po prepiti noči, ko maš zjeban okus in ti ič prav ne paše.
2. Čike je treba odstranit, tak ali drugače, ker če so doma se zna hitro zasrat situacija.
3. Čimmanj prvih 5 dni okoli hodit, da je majn možnosti, da popustiš in nafethtaš čik oz. celo kupiš novo škatlo.
4. Cilj za prenehanje mora bit dokaj jasen. Recimo: Rad bi živel dlje, nebi zgledal cel zguban pri 35ih, rad bi mel kondicije za športanje, rad bi obdrž svoje zobe
, rad bi spet okusil hrano, kot se spodobi itd...
5.
Lažje je blo nehat, kot sem si (bi si kdo) mislil.
6. Trdna volja bo še naprej pomembna, da si rečem, niti enega več , pa čeprav je samo en.
Ne rečem, da nem kakega skadil, ko ga bom pil, seveda bom probal da ne, ampak če ne bo šlo, se nem keaj preveč živciral.Si pa sam škatle čikov ne kupim več. Raje bom kadilcu odkupil čik ali dva in nasledni dan nebo težko spet ne kadit.V to sem 99% prepričan.