Odnos do staršev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.785
113
pri taščici
Tisti starši ki finančno podpirajo svoje otroke na faksu, le ti pa svojim obveznosti ne opravljajo bolj ali manj redno, zame nimajo pravega odnosa. Če hoče da se mu kuha, pere, plačuje položnice, bo študiral, če sštudiral ne bo, bo dajal recimo 100-200 evrov na mesec za stroške . Če mu je to preveč se naj spravi na svoje pa bo dajal 500+E/mesec.
Ko se bo zresnil, bo ta denar (100-200E/meseec) dobil nazaj v obliki kakega prispevka za flat ali kaj podobnega.
Res ne razumem tistih ki pričakujejo da bodo živeli na stroške staršev (pa po možnosti še s kako "priležnico" s pamžem),hkrati pa jim govorili da njih nič ne briga kaj oni počnejo.ADIJO....nekajkrat na leto se seveda lahko oglasiš na kosilu ali čem podobnim, več pa....(dokler se ne zresniš). Kaj se bo zgodilo če bo naenkrat moral tak otrok skrbeti za starše (dom upokojencev? je vedno dražji)

Mene moja dva nista nikdar spraševala,kje sem bil, bom, kake imam ocene (v srednji je bil foter mislim da dvakrat, od tega 1x na mojo "zahtevo", da mi je pripeljal stolp domov(katerega sem imel plačanega pa ga ni hotel pelajti...) žepnine od staršev nisem dobil nikdar, nekajkrat mogoče od babice v OŠ (recimo kot bi danes dobil 5E, ap še to za kako pridnost), sem pa vedno imel "dovolj" svojega denarja(češnje, borovnice, pomoč pri "fušu"). Tudi ko sem kupoval avte (od prvega naprej) nista bila nikdar vpletena v nakup, niti pri garsonjeri. Je pa bil brat.
zmaga.gif

Je pa res da mami nima $, foter pa sicer nekaj ima, pa mu z bratom očitno ne pomeniva dovolj da bi nama kaj dal.....(raje komu drugemu (bratrancu...).Sestrična je ob poroki dobila nekaj od njega, jaz ne
confused-1.gif
(nobene finančne ali organizacijske pomoči)

Sicer pa se pogosto "znajdem"pri starših, to pa zato, ker imam občutek, da se sama enostavno ne znajdeta najbolje na kmetiji. Če bova hotla z bratom kdaj "dedovati" kaj več kot podrtijo, se morava sedaj malo "pobrigat".

Dovolj veste o meni
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Živim na svoje z bejbiko že dobro leto. S straši sem se že prej razumel super, sedaj se še bolje, celo nekaj položnic jim plačujem, čeprav živim na drugem naslovu, z bejbiko pa se ene dvakrat tedensko na kavici oglasiva, pa mogoče nedeljsko kosilo. Vglavnem mi se kar zelo dober štekamo.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Yo!

Kakšen je vaš odnos do staršev? Vas še preživljajo, delajo za vas ali ste že čisto samostojni? Pustite, da se vtikujejo v vaše delo??

lp

Odkar jih vidim enkrat na teden in nisem več finančno odvisen od njih, super.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Živim na svoje z bejbiko že dobro leto. S straši sem se že prej razumel super, sedaj se še bolje, celo nekaj položnic jim plačujem, čeprav živim na drugem naslovu, z bejbiko pa se ene dvakrat tedensko na kavici oglasiva, pa mogoče nedeljsko kosilo. Vglavnem mi se kar zelo dober štekamo.

Ja, ampak ti si velik fant, imaš redno službo že par let, prej si delal preko ŠS in si nasploh super dec. Klošar je pa 20-letno razvajeno derište, ki je že pri 18-ih dobil fotrovega A4 za par krogov. Klošar - faks ni srednja šola. Če ti je preveliko breme, pojdi delat. Prej ko boš to dojel, bolje bo zate in za tvoje starše.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
problem "sitnih" staršev je ta, da so v mladosti delali z otroci kot da so zlati... in jih razvadli... enostavno.... če bi takrat vsake tok časa dobil en "boks" v glavo samo zaradi preventive bi bilo bolje...
smile-1.gif

mal heca...

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Se ne strinjam s tem! Tud mene so starši razvajali, posebej oče od katerega sem pa res vedno "izsilila" kar sem hotela, da sta se dostikrat tudi z mamo spičila češ; Kaj ji toliko stvari nosiš, in glej kako te suče okoli prsta. Mami mi je pač kupovala samo obleko, in to za male "ni baš neki" ker je to samoumevno...Oče mi je pa kupoval vse tiste brezveznosti, za katere se danes križam ko se spomnem, edino bazen je bil mogoče dokaj pametna naložba...
grin1.gif
Na splošno sem bla zelo razvajen otrok, potem pa so se stvari spremenile in mi materialne stvari niso več pomenile NIČ (polnaritvsega.press) in tako je še danes. Briga me, kaj kdo vozi in kakšno bajto ima kdo, niti se ne hvalim s tem, kar mamo mi, ker mi to ni v interesu.
Tko da, če je otrok v otroštvu bil razvajen do amena, se še vedno lahko obrne v zelo v redu človeka (ne govorim o sebi, ampak na splošno) če se le zna kasneje ustaviti in začet mislit s svojo glavo ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Se ne strinjam s tem! Tud mene so starši razvajali, posebej oče od katerega sem pa res vedno "izsilila" kar sem hotela, da sta se dostikrat tudi z mamo spičila češ; Kaj ji toliko stvari nosiš, in glej kako te suče okoli prsta. Mami mi je pač kupovala samo obleko, in to za male "ni baš neki" ker je to samoumevno...Oče mi je pa kupoval vse tiste brezveznosti, za katere se danes križam ko se spomnem, edino bazen je bil mogoče dokaj pametna naložba...
grin1.gif
Na splošno sem bla zelo razvajen otrok, potem pa so se stvari spremenile in mi materialne stvari niso več pomenile NIČ (polnaritvsega.press) in tako je še danes. Briga me, kaj kdo vozi in kakšno bajto ima kdo, niti se ne hvalim s tem, kar mamo mi, ker mi to ni v interesu.
Tko da, če je otrok v otroštvu bil razvajen do amena, se še vedno lahko obrne v zelo v redu človeka (ne govorim o sebi, ampak na splošno) če se le zna kasneje ustaviti in začet mislit s svojo glavo ...

Lahko se, ampak ponavadi se ne.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:

Sicer me leta pri vidu že vidno dajejo a moj spomin je relativno dobro ohranjen. Nekaj mesecev nazaj si tu pisala, da te na večerjo lahko pelje zgolj poslovno oblečen moški v športnem avtomobilu in to zgolj v "fensi restavracijo". Celo sladica je bila predpisana - medenjaki, ki so morali biti domače pridelave.
grin1.gif

Kaj imaš povedati v svoj zagovor?
evil.gif

Da si v kloštru doživela razvetlitev? Juuuu, zdaj me pa že resno firbca kaj so počeli tam s tabo? Daj povej no!
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.785
113
pri taščici
Tjasa: si edinka?(očijeva puncka)
Dokler te ne spoznamo v RL, ne moremo potrditi da se obračaš iz razvajene v normalno osebo
wink-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
LoooL, gs1422 ... Nimam komentarja
grin1.gif
(Za vsak slučaj; Vklopi ironija-detektor... )

@ Hanzi; če bom napisala, da sem odprta za spoznavanje novega folka, bom spet ali attention whore ali pa fukfehtarca
grin1.gif

Aja, ne nisem edinka, mam starejšega brata -skoraj 30let je star.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Da ne bom js kopirala sem tvojih zaslinjenih PM-ov
smirk-1.gif

Ne glede na to, al so bli zayebancija al pa stanje pijančevanja, bojo zanimivi za bralce.

Sicer pa izvoli, deli se norca. Dokler me ne poznaš, ne moreš reč kakšna sem bla in kakšna sem (in jasno da nisem bla v kloštru, halo?) - lahko pa rečem, da sem bla ista. Nisem js kriva, če mam tak način izražanja. V živo se hitro vidi, kdaj sem sarkastična in kdaj resna. Ma nima veze, mislte si kar hočte ...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:

Sicer me leta pri vidu že vidno dajejo a moj spomin je relativno dobro ohranjen. Nekaj mesecev nazaj si tu pisala, da te na večerjo lahko pelje zgolj poslovno oblečen moški v športnem avtomobilu in to zgolj v "fensi restavracijo". Celo sladica je bila predpisana - medenjaki, ki so morali biti domače pridelave.
grin1.gif

Kaj imaš povedati v svoj zagovor?
evil.gif

Da si v kloštru doživela razvetlitev? Juuuu, zdaj me pa že resno firbca kaj so počeli tam s tabo? Daj povej no!
grin1.gif

Sam maš res dobr spomin. Dobra.
aplauz.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Faaaaaaaaaak no, pa dejte najdt ta post. Js sm šla gledat svoje prispevke, pa se mi ne da pregledovat vsak post od te svoje solate k jo trosm tuki. Najdte post, pa boste vidl da je zayebancija.
smirk-1.gif

Sicer pa ... Od kdaj so domači medenjaki "fensi" sladica?
evil.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
U stara, pa tvoj bratec je po letih še starejši od mene in je v primerjavi z mano že stari ata.
grin1.gif

Detektor za hecat je stalno vklopljen. Vsaj v SPAM rubriki, pa menda ja nisi mislila, da sva z evrokratom res par?
shocked-1.gif

Saj sva oba čudna (daj prosim pritirdi stari), Evrokrat je sicer bolj (tu tudi potrdi), ima tudi čudna nagnjenja do fantičev (tu ni treba pritrdit, ker že vsi vemo), njegovega lulčka pa bi prepoznal po izjemni majhnosti in ne "zvončkih". Tako mali privesek točno veš kam paše čeprav ga prej še nisi nikoli videl.
evil.gif

P.S.:Mimogrede, medenjaki so "fensi" sladica, če jih pripravim jaz! Samo tega ti še ne veš.
grin1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
uh smo stopili nekomu na rep..PM-ji? a jih še kar hraniš?
wink-1.gif

pa ne se jezit za vsako traparijo, ki ti jo kdo napiše--škoduje lepoti
smile-1.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Ma, moji tastari so zakon
smile-1.gif
. Sem jih uspel navadit, da ne težijo oz. so sami od sebe kar nekako nehali. No, saj jim niti ni bilo treba kej preveč, ker nikoli nisem povzročal težav. Izgleda so me lepo vzgojili (sem dandanes vesel, da me je foter sem in tja okoli ušes in mama s kuhovnico po tazadnji).
No, ja, z mamo sva se vedno bolje razumela, vglavnem je bil tisti "tasiten" vedno foter (hebat ga, naš æale je rahlo starokopiten in neprilagodljiv) - mama pa me je zagovarjala
smile-1.gif
).
Kljub temu, da služim svoj denar in plačujem svoje položnice (fon, net, avto, včas štacuna) še vedno kdaj kaj primaknejo oz. če je kriza vedno pomagajo, kolikor pač lahko.
Svoje starce mam rad (vsem napakam in zgodovini navkljub - konec koncev smo vsi samo ljudje) in jih spoštujem. Pa čeprav se včasih v čem ne strinjamo in smo si v marsičem drugačnega mnenja, se trudimo drug drugega razumet (ali se vsaj delamo
smile-1.gif
).

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
ksz...

z starši se razumem ok. sedaj ko sva z mojim posadila vinsko trtico, nama tudi okrog tega pomagata z delom.

tudi sama sem starš in moja načela so taka, da mora starejši sin (11 let) vedeti kje je koš za umazano perilo, da sam odnese umazane cunje tja - ker drugače jih ne operem. oprane in zlikane cote mu sicer jaz zložim, v omaro pa si jih daje sam. njegova soba res zgleda kot da bi bomba v njo tresnila, na vsake tolko mu zatežim, da jo pospravi. ve da je treba smeti odnesti v kontejner, ko je koš poln, ve si nekaj na hitro spečt oz skuhat, ko mene ni doma, ve, da ''pizdim'', če je len v šoli (ker svojega sina poznam - vem za kaj je sposoben in česa ne). nikoli nisem delala namesto njega domače naloge ali brala namesto njega knjige za domače branje. če mu pa kaj ni šlo, pa sem mu seveda bila pripravljena pomagati oz. mu razložiti zadevo. od 3. razreda hodi sam na avtobus (ker je šola v sosednjem kraju) in vem, da mu lahko zaupam pri prečkanju ceste, ali pri vožnji z kolesom do svojega prijatelja. vedno bo pa moj sin - in ja, ne glede na to kaj bo še življenje prineslo, bom ga vedno imela rada. če je ušpičil kakšno pi**darijo ga ne zagovarjam v šoli ali bilo kje, ker se mi zdi, da se mora naučiti prevzemati odgovornost za svoja dejanja.
tudi mlajšega sina (2,5 let) čaka podobna vzgoja.

tistim, ki se jim zdijo starši tečni pri tem, ko želijo vedet za (ne)uspehe na faxu, živijo pa na njihov račun (beri hrana, položnice, cunje ipd), naj izvolijo iti na svoje, pa sami zase skrbet. takrat jim ne bo noben več težil....in nekateri se vsaj zresnijo in odrastejo ob tem.